Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki Wejście do domu z garażu może być przez pom. gosp.Kolejna zmiana, która mi się nasówa to wjazd do garażu od frontu-ale to wymagałoby zmiany dł. garażu. Magi czytałem twój dziennik-podnosi na duchu.Ja też planuję szybką budowę (do Bożego Narodzenia chcę się wprowadzić) choć wciąż jestem na etapie poszukiwania projektu-ciągle coś nie pasuje. Ten ma wiele zalet i na 80%spełnia zadanie.Jedno jest pewne-będę budować z ytonga. Czy mogłabyś podać kosztty mteriałów na twój dom?

Dzięki Wejście do domu z garażu może być przez pom. gosp.Kolejna zmiana, która mi się nasówa to wjazd do garażu od frontu-ale to wymagałoby zmiany dł. garażu.

mogłoby być z pomieszczenia.

Co do wjazdu do garażu przestudiuj strony świata i jak chcesz żeby dom stał.

Magi czytałem twój dziennik-podnosi na duchu.Ja też planuję szybką budowę (do Bożego Narodzenia chcę się wprowadzić) choć wciąż jestem na etapie poszukiwania projektu-ciągle coś nie pasuje.

Dzięki

Możesz rozrysować sobie pomieszczenia i iść do architekta on zaprojektuje co chcesz.

Jedno jest pewne-będę budować z ytonga. Czy mogłabyś podać kosztty mteriałów na twój dom?

Na razie mam wstępny kosztorys na ściany na 36,5 i 40

Mam podać szczegóły?

Jedno jest pewne nie wychodzi najtaniej a .porównywalnie

Tak, proszę o szczegóły, jak wam wychodzi stan surowy otwarty, zamknięty (może na priv).Będę wdzięczny.Ile za ten ytong.Jeśli chodzi o projekt indywidualnyto nie wchodzi w grę. U nas wołają od 9-15 tys.Ile i jakie zmiany wprowadzałaś do swego projektu?Ile za nie zapłaciłaś?Ten projekt jak najbardziej pasuje mi na moją działkę Mam wjazd od północy.Pozdrawiam.

mesieur

Tak, proszę o szczegóły, jak wam wychodzi stan surowy otwarty, zamknięty

Tego jeszcze nie wiem na razie mam umówionego murarza za 12,000 do tego materiały na ściany /zewn i wewn/ok 21,000 i jeszcze fundament ok. 5000

Na dach jeszcze nie jestem umówiona u mnie wyszedł 240 m2 i na pewno nie będzie najtańszy

Ile za ten ytong.

Wzięłam ytong 40 cm, ok 104 za m2 z klejem bez transportu a ścian jest 146 m2. Do tego zamówiłam od razu materiał na ścianki wewnętrzne. Za całość wyjdzie ok 21,000 tys.

eśli chodzi o projekt indywidualnyto nie wchodzi w grę. U nas wołają od 9-15 tys.Ile i jakie zmiany wprowadzałaś do swego projektu?Ile za nie zapłaciłaś?

Ja pojechałam do architekta i pokazałam o co mi chodzi a on wyrysował. Na wzór mu pokazałam WB 3495 i załaciłam 1500 zł

Ten projekt jak najbardziej pasuje mi na moją działkę Mam wjazd od północy.Pozdrawiam.mesieur

:D

Ja mam ulicę od zachodu a wjazd od północy. Mój dom stoi bokiem do ulicy ale u ciebie byłoby super. Oczywiście nie nawiam decyzja jest twoja.

Dzięki iogromne za informacje. Wkurzyłem się dzis na całego-niestety z budowa chyba trzeba będzie poczekac, właśnie dzisiaj dowiedziałem się ze plany miejscowe jeszcze nie uchwalone (ciągle ktoś jest niezadowolony z decyzji na wsiach) i trzeba czekac jeszcze pare miesięcy-w najlepszym razie 3 miesiące. A tu super kupiec na mieszkanie...life is brutal...życzę powodzenia .Aha, jeszcze jedno-czyli poszłaś do architekta, który wykonał ciprojekt na bazie tego z agrobispu? Nie była to adaptacja? Za takie śmieszne pieniądze?No no!do pozazdroszczenia.pozdrawiam, pisz dziennik, chętnie pośledzę jak leci budowa

załamany dzisiejszym dniem...

• 10 months później...

Ja usiłowałem coś wyciągnąć od biura projektowego. Bez skutku. Zaczynam podejrzewać, że może jestem pierwszy? :o

Szukałem na forum (mój projekt to lk 343) i nic... :( Tak więc założyłem temat w kategorii projekty i wymiana doświadczeń i ... dalej nic. :cry:

Przez moment rozważałem WB-3922 z Agrobisp. Wymieniłem też mail'a z pracownią. Na pytanie czy można gdzieś obejrzeć realizację interesującego mnie projektu odpowiedzieli, że ustawa o ochronie danych osobowych zabrania im udostępniania namiarów klientów.

Generalnie jest to oczywiście prawda, ale w tym konkretnym przypadku uważam, że to wytrych, aby mnie spuścić i nie odpowiadać, że jeszcze nie ma takich realizacji. Ja nie dopominałem się o kontakty. Spodziewałem się, że architekci skontaktują się samodzielnie z jednym czy drugim inwestorem i jeżeli ten wyrazi zgodę to doprowadzą do "wizyty referencyjnej". Powinno im na tym zależeć.

Drugą odpowiedzią, której się spodziewałem, to jasne stwierdzenie, że jeszcze nikt się na ten projekt nie zdecydował. Na moją decyzję nie miałoby to większego wpływu - chciałem jedynie pomóc nieco wyobraźni. Jeżeli jest coś więcej niż jeden, dwa obrazki w katalogu, to czemu z tego nie skorzystać.

Wiem że wizja "naoczna" jest najlepsza, ale ponieważ ja też jestem "pierwszy" to za 100,- poprosiłem syna znajomego, który jest na architekturze o zrobienie otwieranej makietki domu 1:100.

Koszt niewielki, radości co niemiara, a i "dom" możesz zabrać ze sobą :D

A skala może być nawet i 1:20 :wink:

Pozdro

J