orion200 22.12.2006 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Witam.Mam spory dylemat może Wy mi pomożecie.Jestem na etapie zakupu działki 1100 m w Tomicach koło Góry Kalwarii Firma ze statusem spółki z.o.o od której mamy zamiar zakupić działke zakupiła tą działke 6 miesiący temu na przetargu (jako działke budowlaną o powierzchni 8400 m i podzielili je na mniejsze średnio po 1100 m) od agencji nieruchomości rolnej co powoduje że agencja nieruchomości rolnej może w ciągu 5 lat odkupić od nas tą działke po cenia za jaką ją sprzedała tak jest w przepisach no i nie ukrywam że troche mnie to zaskoczyło ponieważ nie uśmiecha się mi się sprzedawać coś co kupiłem po niższej cenie za jaką sprzedała na przetargu.Z tego co już się dowiedziałem to:Agencja nie może sobie tak bez podania przyczyny przyjść i zarządać odkupu działki musi mieć konkretne przeznaczenie dla tego terenu(autostrada,oczyszczalnia ścieków itp...) mam wypis z zagospodarowania terenu i nic takiego tu nie powstanie.Jestem w kropce i mam dylemat czy warto w to wchodzić?Może ktoś zakupił działke od agnecji nieruchomości mienia i wie więcej na ten temat.Prosze o pomoc.Może ktoś z Was kupował ziemie od agenecji nieruchomości rolnej i wie jak to jest z tym odkupem w ciągu 5 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 08.01.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Skieroj to pytanie na forum prawo i pieniadzejest tam taki gościu Oskar0259 najlepiej prywatną wiadomość mu wyślij bardzo obcykany w prawie i widze ze chętnie odpowiada na pytania. Mozliwe że bedziesz musiał czekać z budową 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts