Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

geodeta:-(((

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie, jestem nową osobą na tym forum, aczkolwiek chyba dobrze trafiłam, bo właśnie zmagam się z papierologią dotyczącą budowy domu, trochę jestem przerażona, a czytając Wasze posty, stwierdziam, że może nie będzie tak źle, jestem właśnie na etapie składania wniosku o pozwolenie na budowę, może ktoś mi podpowie jak długi jest czas oczekiwania w Piasecznie, czy warto używać uroku osobistego czy też lepiej czekać potulnie , aż podanie zobaczy górkę kupki z podaniami i je podpiszą,????

Przy okazji może macie jaiegoś godnego polecenia geodetę, bo właśnie zrezygnowałam z jednego, wszystko u niego wymagało czasu, mapki robił cztery miesiące, a teraz od miesiąca próbuje wytyczyć działkę i ciągle ma coś pod górkę, najczęsciej poprostu nie odbiera telefonu i muszę korzystać z telefonów znajomych żeby w końcu odebrał, mam ich co prawda sporo ile telefonów tyle nu mmerów, ale w końcu ich też zabraknie więc wygodniej będzie zmienić geodetę.

pozdr

https://forum.murator.pl/topic/279179-geodeta/

...czy warto używać uroku osobistego czy też lepiej czekać potulnie , aż podanie zobaczy górkę kupki z podaniami i je podpiszą,????

Zdecydowanie lepiej się interesować. Czasem zabraknie jakiejś drobnostki np. kto wydał Twój dowód osobisty :lol: (przypadek prawdziwy) i jest przeszkoda formalna do zajęcia się wnioskiem. Urząd wyśle Ci oczywiście zawiadomienie o uzupełnieniu danych ale to trochę potrwa.

Co do geodety to zapytaj w okolicy tych co się już budują :wink:

pozdrawiam,

Peterka:)

https://forum.murator.pl/topic/279179-geodeta/#findComment-8108200