Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zasypanie wykopu

Gość MonikaH

Recommended Posts

Witam wszystkich na Forum! Jestem świeżutkim nabywcą działki budowalnej w Stęszewie i, jak mam nadzieję, niedługo ruszymy z budową :D Niestety na działce mamy wykop pozostały po poprzednich włascicielach.i musimy zasypać (bedzie domek bez piwnicy)... Czy znacie może kogos z okolic Stęszew, kto ma sprzęt i niedrogo wykonuje takie prace? Poszukujemy też ziemi z wykopów do zasypania, bo na naszej działeczce jej za mało....

Witam wszystkich na Forum! Jestem świeżutkim nabywcą działki budowalnej w Stęszewie i, jak mam nadzieję, niedługo ruszymy z budową :D Niestety na działce mamy wykop pozostały po poprzednich włascicielach.i musimy zasypać (bedzie domek bez piwnicy)... Czy znacie może kogos z okolic Stęszew, kto ma sprzęt i niedrogo wykonuje takie prace? Poszukujemy też ziemi z wykopów do zasypania, bo na naszej działeczce jej za mało....

Dziękuję wszystkim: już mam, ale nie ziemię, tylko odpowiedź... okazuje się, że zasypywanie wykopu nie bedzie dla nas opłacalne, bo ubijanie tego będzie drogie, a bez tego się nie da budować, bo może popękać :( Na razie wahamy się między budową domu z piwnicą albo budowanie bez piwnicy, ale na wysokim fundamencie.

Czy miał ktoś może takie doświadczenie? Za wszystkie rady z góry serdecznie dziękujemy :D