Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budująca w Jeleniej Górze i okolicach

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Witam Cie neta2w1.W tym roku zaczynamy budowe domu "Sasza",napisz prosze jak ma sie obecnie cena budowy(ile sobie licza budowlancy) stanu surowego bez dachu.Bedziemy budowac w Jeleniej Gorze.Moze podasz jak Cie ta budowa cenowo wychodzi,zebym miala jakas orientacje.Bylby to jakis punkt odniesienia,a tak jestem calkiem zielona.Pozdrawiam

• 4 months później...
  • 1 month później...
Witam Cie neta2w1.W tym roku zaczynamy budowe domu "Sasza",napisz prosze jak ma sie obecnie cena budowy(ile sobie licza budowlancy) stanu surowego bez dachu.Bedziemy budowac w Jeleniej Gorze.Moze podasz jak Cie ta budowa cenowo wychodzi,zebym miala jakas orientacje.Bylby to jakis punkt odniesienia,a tak jestem calkiem zielona.Pozdrawiam

Sorki że tak długo nie odzywalam się. Nie mogę ci powiedzieć ile kosztują budowlańcy bo my stawiamy sami. W sobotę czyli 30.10. będziemy mogli powiedzieć ze mamy stan surowy zamknięty za jedyne 22 tys ( dwadzieścia dwa). Z tego co mi wiadomo to budowa z ekipą kosztuje jeszcze raz tyle

Witam! Na dzien dzisiejszy mamy stan surowy zamkniety. Prace wszelakie wykonujemy sami. Oprócz nadzorcy budowlanego, projektantki i geodety nasza budowa nie widziala wiecej fachowców. Koszt na dzien dzisiejszy 22 tys

• 3 months później...
  • 4 months później...

Jestem w szoku jesli chodzi o cenę ssz u ciebie!!! ile dałaś za okna? u nas sam beton i zbrojenie 6 tyś. a gdzie jeszcze pustaki, strop jakieś 10 tyś., nie mówiąc o dachu :o ale z chęcią poznam kosztorys bo też budujemy prawie sami, może się czymś zainspiruję :)

Budujemy w okolicach Bolesławca :)

• 1 month później...

Witam wszystkich budujących w okolicach Jeleniej Góry!

Ja również do nich się zaliczam. My budujemy "Gracjana" i jesteśmy na etapie pokrycia dachu dachówką.

Z bardzo miłą chęcia wymienię się informacjami oraz zaczerpnę porad osób będących już na dalszych etapach :yes:

Pozdrawiam wszystkich!

Witam,

Zalezlismy chyba (?) dzialke naszych marzen, w Sobieszowie. Chcemy ja kupic, czy ktos na forum moze polecic dobrego/taniego geodete, projektanta/wykonawce?

I naturalnie serdeczne pozdrowienia dla wszystkich budujacych sie.

Ewka

Witam Ewa!

Ja wybrałam geodetę do wyznaczenia działki, którego znalazłam na internecie :D (Cyberski-miał dorą cene), jednak to było rok temu w związku z czym musisz po prostu podzwonić i sie popytać :D

Co do wykonawcy, również moge polecić naszego bo to solidna firma, jednak na początku radzę załatwiać dokumentację bo to schodzi dłuuuuugo i wybrać projekt, gdyż wszyscy wykonawcy podają cenę na podstawie projektu!

Życze powodzenia

Pozdrawiam

Ja na dzień dzisiejszy mam wstawione okna pokryty dach dachówką (brązową). Może macie jakieś propozycje na kolor elewacji do brązowych dachowek. Odrazu zaznaczam odpadają wszystkie odcienie pomarańczy :D

Witam!

Dla mnie do brązowej dachówki pasuje BEŻ :D