Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

INTERNET pomocy

Gość jareg

Recommended Posts

Przeprowadziłem sie już do domku, ale mam problem z dostępem do sieci, telekomuna nie daje mi nadziei na podłączenie.

Ale mam pytanie: domek mam około 300 metrów od mieszkania w którym mam telefon, kablem nie mam szans przeciągnąć tej odległości,

czy istnieje możliwość połączenia mieszkania i domku anteną i kartą ?

ile to kosztuje?

pozdrawiam

Samą linię telefoniczną, spokojnie możesz przeciągnąc te 300m, chyba że są przeszkody w postaci ulic i obcych budynków. Z przeciągnięciem sieci komputerowej kablem już bedzie gorzej.

Twój pomysł z radiem jest ciekawy, ale wydaje mi sie że najdroższy. Widziałem kiedyś takie urządzonka do zastosowania w rozległym przedsiebiorstwie (cena układu dwóch nad./odb. coś ok. 1000PLN) ale zasieg chyba nie był aż 300m.

Koszt podłączenia w jakiś logiczny sposób to około 800 zł a dokładniej są to 2 AP (access Pionty np. firmy D-Link)

Nie polecam rozwiązania AP + karta w komputerze - to ne będize działać ....

Najważniejsza rzecz ! - popatrz czy w okolicy nie ma podobnych instalacji bądź czy np Netia nie swiadczy usługi dostęput do ich sieci za pomocą radia - nadajniki Netii pracuj w tej samej czestotliwości tj, 2.4 GHz i nie pocieszysz sie tym rozwiązaniem ...

Przeprowadziłem sie już do domku, ale mam problem z dostępem do sieci, telekomuna nie daje mi nadziei na podłączenie.

Ale mam pytanie: domek mam około 300 metrów od mieszkania w którym mam telefon, kablem nie mam szans przeciągnąć tej odległości,

czy istnieje możliwość połączenia mieszkania i domku anteną i kartą ?

ile to kosztuje?

pozdrawiam