jareg 10.07.2004 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Przeprowadziłem sie już do domku, ale mam problem z dostępem do sieci, telekomuna nie daje mi nadziei na podłączenie.Ale mam pytanie: domek mam około 300 metrów od mieszkania w którym mam telefon, kablem nie mam szans przeciągnąć tej odległości,czy istnieje możliwość połączenia mieszkania i domku anteną i kartą ?ile to kosztuje?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 10.07.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Samą linię telefoniczną, spokojnie możesz przeciągnąc te 300m, chyba że są przeszkody w postaci ulic i obcych budynków. Z przeciągnięciem sieci komputerowej kablem już bedzie gorzej.Twój pomysł z radiem jest ciekawy, ale wydaje mi sie że najdroższy. Widziałem kiedyś takie urządzonka do zastosowania w rozległym przedsiebiorstwie (cena układu dwóch nad./odb. coś ok. 1000PLN) ale zasieg chyba nie był aż 300m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madh 11.07.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Koszt podłączenia w jakiś logiczny sposób to około 800 zł a dokładniej są to 2 AP (access Pionty np. firmy D-Link) Nie polecam rozwiązania AP + karta w komputerze - to ne będize działać .... Najważniejsza rzecz ! - popatrz czy w okolicy nie ma podobnych instalacji bądź czy np Netia nie swiadczy usługi dostęput do ich sieci za pomocą radia - nadajniki Netii pracuj w tej samej czestotliwości tj, 2.4 GHz i nie pocieszysz sie tym rozwiązaniem ... Przeprowadziłem sie już do domku, ale mam problem z dostępem do sieci, telekomuna nie daje mi nadziei na podłączenie. Ale mam pytanie: domek mam około 300 metrów od mieszkania w którym mam telefon, kablem nie mam szans przeciągnąć tej odległości, czy istnieje możliwość połączenia mieszkania i domku anteną i kartą ? ile to kosztuje? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts