Aleks 1719501264 14.12.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 WitamMam domek niepodpiwniczony z wylanym chudziakiem i przystępuje teraz do zakupów materiałów pod posadzki. W projekcie mam 2xpapa na lepik+ styropian 10cm (fs 20) + wylewka, może zamiast tej papy użyć folii budowlanej?. Następnie nurtuje mnie to czy użyć folii także na styropianie ( słyszałem takie opinie ). Czy folię trzeba kleić ze sobą? czy wystarczy odpowiednio duży zakład? i ostanie pytanie czy styropian układamy na mijankę to wiem, a czy go jakoś kleimy ze sobą czy zostawimy luzem Dzięki z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.12.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Czy jesteś pewny że wybrałeś dobry dział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.12.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witam Mam domek niepodpiwniczony z wylanym chudziakiem i przystępuje teraz do zakupów materiałów pod posadzki. W projekcie mam 2xpapa na lepik+ styropian 10cm (fs 20) + wylewka, może zamiast tej papy użyć folii budowlanej?... można/jesli podłoze jest równe i gładkie/, mozna też papa + folia Następnie nurtuje mnie to czy użyć folii także na styropianie ( słyszałem takie opinie ) ... kwestia gustu - Ci którzy dali mówia ze dzięki kolejnej folii posadzka "pływa" i nie pęka ci którzy nie dali równiez mówia, ze ich posadzka "pływa" i nie pęka ... Czy folię trzeba kleić ze sobą? czy wystarczy odpowiednio duży zakład? ... jesli przewidujesz jakiś napór wód od spodu posadzki /powódź czy coś w tym stylu/ to klej ... i ostanie pytanie czy styropian układamy na mijankę to wiem, a czy go jakoś kleimy ze sobą czy zostawimy luzem Dzięki z góry i pozdrawiam jesli masz 5 cm grubości styropian - to na mijanke jesli 10 cm - obok siebie i nie kleimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts