Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak najlepiej wykonać podłogę

Gość Aleks :)

Recommended Posts

Witam

Mam domek niepodpiwniczony z wylanym chudziakiem i przystępuje teraz do zakupów materiałów pod posadzki. W projekcie mam 2xpapa na lepik+ styropian 10cm (fs 20) + wylewka, może zamiast tej papy użyć folii budowlanej?. Następnie nurtuje mnie to czy użyć folii także na styropianie ( słyszałem takie opinie ). Czy folię trzeba kleić ze sobą? czy wystarczy odpowiednio duży zakład? i ostanie pytanie czy styropian układamy na mijankę to wiem, a czy go jakoś kleimy ze sobą czy zostawimy luzem

Dzięki z góry i pozdrawiam

Witam

Mam domek niepodpiwniczony z wylanym chudziakiem i przystępuje teraz do zakupów materiałów pod posadzki. W projekcie mam 2xpapa na lepik+ styropian 10cm (fs 20) + wylewka, może zamiast tej papy użyć folii budowlanej?...

można/jesli podłoze jest równe i gładkie/, mozna też papa + folia

Następnie nurtuje mnie to czy użyć folii także na styropianie ( słyszałem takie opinie ) ...

kwestia gustu - Ci którzy dali mówia ze dzięki kolejnej folii posadzka "pływa" i nie pęka

ci którzy nie dali równiez mówia, ze ich posadzka "pływa" i nie pęka ...

Czy folię trzeba kleić ze sobą? czy wystarczy odpowiednio duży zakład? ...

jesli przewidujesz jakiś napór wód od spodu posadzki /powódź czy coś w tym stylu/ to klej ...

i ostanie pytanie czy styropian układamy na mijankę to wiem, a czy go jakoś kleimy ze sobą czy zostawimy luzem

Dzięki z góry i pozdrawiam

jesli masz 5 cm grubości styropian - to na mijanke

jesli 10 cm - obok siebie

i nie kleimy