twoxxet 19.09.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW!!! Myśe że założenie grupy Wiązowna/Góraszka/Duchnów jest dobrym pomysłem ( czy mam racje okaże się pewnie niedługo). Zapraszam do dzielenia się drodzy sąsiedzi doświadczeniami i zachęcam do niesienia sobie pomocy !!! Kilka słow o nas. Kupiliśmy z żoną działkę w Wiązownej Gminnej przy ul. Polnej, jesteśmy na etapie szukania geodety, wyboru projektu może ma ktoś jakieś namiary z okolicy lub może kogoś polecic lub odradzic. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twoxxet 19.09.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 piszcie i dzielcie się doświadczeniami !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twoxxet 19.09.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 piszcie i dzielcie się doświadczeniami !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agn 29.09.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agn 29.09.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 test 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meksykanin 04.05.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witam Pomysł fajny, ale coś mało chętnych. Ja mam działkę w Kościelnej przy ul.Duchnowskiej. Zaczynam powoli myśleć, żeby coś tam zacząć działać.Rozglądam się za geodetą, żeby mi wytyczył działkę i zrobił mapy do WZ. Może potem obsłużył reszte budowy. Możecie kogoś polecić?Jak wygląda oczekiwanie na WZ? Dwie sąsiednie działki już mają WZ, a na jednej już stoi dom. Może przez sąsiedztwo będzie szybciej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak2006 04.05.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Uzyskanie WZ w UG to istny koszmar, trwa nawet rok, nie ma znaczenia, że były wydane WZ na poprzedniego właściciela, czy też mają działki obok. Żadne terminy nie są przestrzegane, pomaga jedynieoficjalna skarga, trauma. A co do geodety polecam D. Leszmana z Otwocka (jak znalazłem Go na grupie otwockiej), spoko Gość, zrobił mi mapki dla celów projektowych w kilka dni, w przystepnej cenie, bardzo kontaktowy. Jak Ci się nie spieszy to podzwoń po geodetach w Otwocku i popytaj o ceny. Do WZ mapki nie będą Ci potrzebne, jedynie warunki z PGE i wodociagów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 06.05.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Warunki z PGE i wodociągów również są potrzebne jedynie do projektu.Polecam nasze usługi w zakresie budowy. Obecnie budujemy dwa domki w Duchnowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak2006 07.05.2011 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Też byłem w szoku, ale UG wzywał mnie do przedstawienia warunków z PGE i wodociagów...To w ogóle dziwny Referat Urbanistyki, a Pani Naczelnik ma "bardziej formalistyczne" podejście niż inni naczelnicy. Ten Wydział skutecznie blokuje osadnictwo w Gminie. Pozdrawiam i mam nadziej, że będziesz miał więcej szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1967 14.06.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 mam do sprzedania stemple po budowie, długość około 3 m., tel. 502 422 928 lub 500 120 498 Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot_behemot 22.02.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Szukam godnej polecenia ekipy do tynków zewnętrznych i ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plati 25.02.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashtare 31.07.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Hej! Widzę, że niewiele się tu dzieje.. a szkoda bo ja właśnie kombinuje by zbudować swój dom marzeń w Wiązownej!! jakby ktoś jeszcze pojawił się tak jak ja, albo chciał się podzielić tym co przeżył (i z kim ) to zapraszam tu albo jest jeszcze drugie forum Wiązownej (jakie znalazałam) http://forum.muratordom.pl/group.php?discussionid=2622&pp=20&page=7&do=discuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.09.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Cześć, czy ktoś współpracował może z firmą EKOFIL Piotr Rosa? A przy okazji, czy ktoś ma namiary na "malutką" koparkę w pobliżu Glinianki, Dobrzyńca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 26.09.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Kupię używany blaszak. 793360720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziutam 08.11.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam. Co prawda ja z Majdanu ale widzę, że rozłazi się wiązowska gmina na dwa fora to po co zakładać kolejne. Ja jestem na początku drogi choć mieszkam tu od urodzenia. Mam nadzieję, że znajdę tu wsparcie w trudnej batalii o własny dom a może też innym pomogę. Z uwagi, że przypadkiem jestem w Radzie Sołeckiej udaje mi się zaciągnąć języka w różnych sprawach. Np. nie wiem czy wiecie ale właśnie wchodzi w życie Plan zagospodarowanie przestrzennego. Niebywałe co? Plan jest bardzo złożony i niestety dyktuje dosyć dokładnie co nam wolno a czego nie budować na swoim gruncie. Albo jak musisz pomalować dach i elewację. Ten plan właśnie zaczepia o spory obszar Majdanu - ja na szczęście nie podlegam ale współczuję innym. Ciekawi mnie czy ktoś z Was trafił też w tę kołomyję z Okręgową Dyrekcją Ochrony Środowiska. Przez całe wakacje wydawali jedynie opinie negatywne.... bo pismo Urzędu Gminy nie uwzględniało jakiś zmian w przepisach. Ja mam teraz cyrk bo złożyłam zażalenie do decyzji a to co mi odpowiadają to do tv się nadaje. Poczekam jeszcze co z tej parodii wyniknie. Pozdrawiam Ziutam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi-ei 27.07.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Aktualnie jestem po zakończeniu SSO, dla zainteresowanych podaję moje kontakty wraz z krótkim opisem wykonawców i współpracy. EKIPA OD KOMPLETNEGO - SSO z dachem w ceramice, dodatkowo zrobili drenaż ławy fundamentowej oraz opaskowy działki.Firma: CS-BUD Sławomir Cichocki z Długiej Szlacheckiej o ile dobrze pamiętam siedziba firmy mieści na ulicy Willowej, tel. kont. właściciel 0-513 327 961. Ekipa 6 osobowa z dużym doświadczeniem, na okolicznym terenie postawili już kilkanaście domów, pomogą i doradzą - w tym składzie pracują od kilku lat, właściciel cały czas jest na miejscu i pracuje z ekipą co jest dużym plusem, zero picia czy zawalonych terminów, ogólnie szybko i solidnie. Firma zarejestrowana, umowa na wykonanie, na życzenie rachunek za wykonane prace. Posiadają busa więc jak czegoś aktualnie zabraknie na budowie to bez problemu na szybko podjadą i dokupią co mi wiele razy pomogło przy organizacji dostaw. Cenowo naprawdę konkurencyjni jak na okoliczne ekipy, nie będę pisał ile zapłaciłem bo co dom to inna wycena, ale zapewniam, że nie przesadzają z cenami i są bardzo konkurencyjni szczególnie przy kompletnym SSO z pokryciem dachu. Dodatkowo robią także tynki, wylewki, elewacje - KIEROWNIK BUDOWY: 0-693 080 165 ( z Wesołej ) ADAPTACJA PROJEKTU, sprawy urzędowe mapy do celów projektowych oraz przygotowanie kompletnej dokumentacji wraz ze złożeniem o pozwolenie na budowę ( tak naprawdę poza podpisami nic nas nie interesowało, po wszystkim jak policzyliśmy to czas jaki stracilibyśmy na latanie po urzędach, poprawki, zmiany itd to kosztowo wyszłoby nas to wszystko zdecydowanie więcej nie licząc poświeconego czasu i straconych dni z urlopu, który zdecydowanie lepiej poświęcić w trakcie budowy )Biuro firmy mieści się w centrum Halinowa przy stacji PKP tel. kont: 0-602 407 870 KOPARKA, WYWROTKA, PIACH, ZIEMIA -Niewielka firma również z Długiej Szlacheckiej, adresu nie pamiętam - kontakt: Pan Leon 0-886 637 876Cenowo chyba normalnie jak na te tereny, ogólnie szybko, punktualnie i solidnie. W okolicach Halinowa nie bierze za dojazd powyżej 2h pracy, ale trzeba to na początku dogadać. Jak potrzebujecie dobrego piachu kopalnianego ( dobrze się zagęszcza ) do zasypania czy obsypania fundamentów to właściciel pomoże zamówić tanio auta 4 osiówki. TANIA ZIEMIA NA PODNIESIENIE TERENU z dostawą auta 4 osiówki ( trzeba wcześniej się umawiać ) - cena zależna od miejsca dostawy, dostawa na telefon.- tel. kont: 0-692 190 067. - cena naprawdę konkurencyjna, ale także nie podaję bo jak wspomniałem jest zależna od miejsca rozładunku. PRĄD BUDOWLANY tzw. RB-ka, w tym także papierologia i odbiory, jednym słowem szybko i solidnie - tel. kont. 0-516 108 576 ( ciężko się dodzwonić trzeba próbować ) - wszystko wskazuje na to, że będą także robili całą elektrykę w środku. MATERAŁY BUDOWLANE: większość zakupiłem w firmie REPLIN - Choszczówka Stojecka - warto wcześniej wysłać zapytanie mailem z wyszczególnieniem czego potrzebujemy oraz w STAL-BUD i EURO-BUD w Sulejówku na Piłsudskiego. Mam nadzieję, że kontakty będą pomocne, po kolejnych etapach postaram się wrzucić kolejne... W razie dodatkowych pytań oczywiście mogę pomóc na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maljur 29.10.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Witam,chętnie kupię garaż po budowie. Tel. 607 708 102. PozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi-ei 30.03.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 SPRZEDAM OKAZYJNIE materiały budowlane za 1/3 wartości rynkowej ( całość tylko 1600 PLN )( większość pustaków jest jeszcze na oryginalnych paletach, pozostałe pozycje oryginalnie zapakowane ) --- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 250/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm )- 230 sztuk ( zużycie 10,5 sztuk na m2 ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-250-238p+w.php --- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 300/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm )- 450 sztuk ( zużycie 16 sztuk na m2 ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-300-238p+w.php --- Pustaki wentylacyjne uniwersalne, wym 188x188x250 fi 150 - prod CERPOL-Kozłowice( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm )- 105 sztuk ( 1 mb = 4 szt ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-wentylacyjny.php --- Cegła pełna - ok 100 szt --- Obróbka kominowa uniwersalna FAKRO GZK-AV - kolor czarny matowy2 komplety w opakowaniach fabrycznych http://www.fakro.pl/htmlpl/945.php --- Folia paroprzepuszczalna dachowa MARMA-LENKO MSL98 3 rolki fabryczne po 75 m2 http://www.marma.com.pl/pl/2,9,250,254/254/ MOŻLIWOŚĆ SPRZEDAŻY DOWOLNEJ ILOŚCI Z POWYŻSZEGO PO UZGODNIENIU ODBIÓR: 05-074 HALINÓW tel. kont: 500 053 934 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yrazec 03.04.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam WszystkichCzy ktoś walczył z tematem POŚ (Przydomowa Oczyszczalnia Ścieków)..?Chodzi mi o podejście Starostwa , i ewentualne rady co do firmy i wykonawców..Pozdrawiam Yrazec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts