janusztok 05.03.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Drodzy, Niespodziewanie staliśmy się właścicielami działki budowlanej (wreszcie coś miłego w życiu, nie???). I tak z żoną myślimy o wyburzeniu istniejącego stanu i pobudowaniu całorocznego domu drewnianego. Nic wielkiego - jakieś 120 m ze strychem pod jakieś dwie sypialnie. Wystarczy. Ale jako, że jesteśmy żółtodziobami w tym temacie proszę o porady, uwagi, porady konstrukcyjne i wogóle!!!! Gdzie szukać opracowań dotyczących tego tematu? Nasza działka znajduje się o okolicach Puław. Widzieliśmy w internecie firmy oferujące budowę takowych domów. Żądają za usługę pod klucz tak od 110 tyś zł. Dla nas troche dużo. Mam kontakt z tartakiem, który gotowy jest przygotować dla nas drewno w/g projektu, osuszyć je i zabezpieczyć za akceptowalną przez nas sumę pieniędzy. Ale do tego potrzebny jest projekt. Gdzie można takiego szukać? I gdzie znaleźć DOŚWIADCZONĄ ekipę budującą takowe domy (opowiadamy się raczej za takim rozwiązaniem). Możecie kogoś polecić???? To na razie tylko badanie rynku i możliwości - w tym roku z tym nie startujemy (jeśli wogóle...). Zatem jest czas na zorientowanie się i opracowanie całej inwestycji. Dziękuję za wszelkie głosy w tym poście!! Pozdrawiam Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.03.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 "Nigdy w życiu !!!" To był żart oczywiście Nie budowałem z drewna więc doświadczenie mam liche, ale słyszałem, że przy budowie domu z drewna bardzo ważna jest jakość materiału i doświadczenie ekipy. Czyli koniecznie musicie miec kogoś kto to robi z powodzeniem od lat. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 05.03.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witaj w klubiezapraszam do Grupy drewnianego szkieletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnik_31 19.05.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 110 tys pod klucz to bardzo mało. a domek ma być z bali czy w szkielecie drewnianym?I co to za firma buduje pod klucz za 110 tys? Chętnie ją poznam. Jeśli można oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts