Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy tymoteusza z archetonu

Recommended Posts

Witam

Jestem tu nowa. Nie wiem za bardzo jak się tu poruszać, ale z czasem dam radę.

Jestem w trakcie wykańczania domu moich marzeń. Wybrałam projekt TYMOTEUSZ pracowni Archeton. Chciałabym wymienić się doświadczeniami, spostrzeżeniami, znaleźć inspiracje, ale niestety nie spotkałam na tym forum jeszcze nikogo kto by budował ten domek. Być może za słabo szukałam....

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

Witam

Nasz Tymoteusz już na ukończeniu. W chwili obecnej malują ściany, wstawiają drzwi wewnętrzne i zakładają podłogi. Jak się nauczę to wkleję kilka zdjęć. Czy ktoś z Was coś zmieniał w projekcie? Bo my zrezygnowaliśmy ze ścianki pomiędzy kuchnią a salonem i przy okazji z kominka. Mamy w ten sposób otwartą kuchnie z salonem. W salonie zrobiliśmy sobie wykusz od frontu. Wygląda to fajnie i z zewnątrz i wewnątrz.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam

My właśnie zakończyliśmy budowę Tymoteusza i przeprowadzamy się. Chętnie powymieniam się doświadczeniami. Może coś doradzę?

Witam!

Bardzo proszę o zdjęcia domku na maila. Bardzo jesteśmy ciekawi jak domek wygląda w realu. Podaję adres [email protected]ę o kontakt

Witam serdecznie! My budujemy Tymoteusz. Właśnie kończą dach na gotowo. Chętnie podyskutowałabym na ten temat i obejrzała jakieś zdjęcia. Pozdrawiam.

Witam, dach w projekcie wygląda na skomplikowany, możesz powiedzieć jaka jest cena takiego dachu?

Ściany zewnętrzne są z suporeksu "42", bez ocieplenia, bo do tego rodzaju pustaków ponoć się nie daje już ocieplenia. Wielu moich znajomych ma tak pobudowane domy i rzeczywiście zimą jest ciepło-dobrze trzymają temperaturę a latem chłodno. U mnie jak na razie jest gorąco.

• 3 weeks później...
Czy ktoś buduje dom w okolicach Rzeszowa albo przynajmniej w sąsiednim województwie? Niestety mało osób odwiedza tę stronę ale może znajdzie się ktoś życzliwy.... I prośba do mkn, pamiętaj proszę o zdjęciach dla mnie a tak w ogóle Wesołych Świąt w nowym domku!!

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 7 months później...
  • 4 months później...