Arek99 20.01.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Czy w czasie budowy (wykończeniówka) można starac się już o nr domu? Na razie jest u mnie szczere pole i 5 buducych sie domów, ale nasza ulica, tzn. błoto po który jeździmy ma już ponoć nazwę. Powiedzcie czy nr domu jest potrzebny do oddania domu, bo do zameldowania się to już na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.01.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Nr nadaje się w wydziale geodezji ( gminy, miasta, etc. )Z tego co wiem to nie jest wymagalny nr policyjny przy odbiorze budynku.Czasami jak nie ma docelowej nazwy ulicy stosuje się np. Projektowana XX i geodezja nadaje nr tymczasowy ( który może, ale nie musi się zmienić ).PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 20.01.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Witam Gdy dostawalem z gminy WZiZT to juz byl tam moj numer domu. Troche sie zdziwilem - dzialka pusta, a nr domu 8. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwkk 24.01.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Jeżeli nie masz jeszcze odbioru domu możesz ubiegać się o nadanie numeru posesji. Z tego co wiem numer posesji jest tożsamy z numerem domu. Na podstawie numeru posesji i p0o zamieszkaniu w domu możesz dokonać normalnego meldunku.wwkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 25.01.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Miałam nadany nr domu już w trakcie budowy, był tymczasowy, na stały zmienił się po odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 25.01.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Ja dostałem nr tymczasowy , ale w tym dokumencie pisze też że nie może służyć w celach meldunkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 26.01.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 skoro jesteś już tak zaawansowany - budynek juz stoi- to możesz dostać nr ostateczny ( a nie tymczasowy) 1. geodeta robi inwentaryzacje powykonawcza- rysuje mapkę z twoim domem i zgłasza ją dio geodezji 2. składasz do geodezji wniosek o nadanie numerusą do tego specjalne drukido tego trzeba dołączyć a) mapkę z planem zagosp. działki - to masz w pozwoleniu na budowę gdzieś na pewno i b) pozwolenie na budowę i c) możliwe, że był jeszcze trzeci załącznikwystarczą ksera oczywiście, na których piszesz, że potwierdzasz za zgodność z orygonałem na tym druku, który weźmiesz z geodezji na dole są wymienione konieczne załączniki -tam jest napisane jakie to maja byc mapki syt-wys czy inne, ewentaualnie zapytasz, o te załczniki, gdy byś miał wątpliwości to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 26.01.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 i absolutnie nie potrzebujesz odbioru, zeby mieć nr domu ostateczny bo masz już budynek ( co wykaże geodeta robiąc inwentaryzacją), nawet nie muszą być wszystkie przyłącza zrobione przepraszam, że nie pamiętam tak dokładnie tych załączników, ale jak zadzwonisz do geodezji to na pewno ci podadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts