Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek

Gość magmar2003

Recommended Posts

Witamy,

Jesteśmy z żoną nowi na forum - jako zarejestrowani (biernie przeglądamy wiadomości od około roku)Będziemy budować w Mysłowicach, tydzień temu złożyliśmy papiery o pozwolenie na budowę. Mamy nadzieję po świętach rozpocząć wykop pod fundament. Działka ma III kategorię szkód górniczych, więc nasz architekt z konstruktorem wymyślili fundament jak na schron Saddama :smile: wiązanie krzyżowe i poprzeczne + słupy żelbetowe; to samo w garażu (dom i garaż 2-stanowiskowy są osobnymi budynkami) Technologia - beton komórkowy (Żelisławice chyba) dach blachodachówka. W miarę postępu prac postaramy się o w miarę bieżące wiadomości oraz oczywiście prośby o porady :smile: tak a'propos - czy ktoś z Was buduje na Morgach - Mysłowice?

Pozdrawiamy stałych i okazjonalnych uczestników forum

M&M

On 2003-03-30 22:31, magmar2003 wrote:

Działka ma III kategorię szkód górniczych, więc nasz architekt z konstruktorem wymyślili fundament jak na schron Saddama :smile: wiązanie krzyżowe i poprzeczne + słupy żelbetowe; to samo w garażu (dom i garaż 2-stanowiskowy są osobnymi budynkami)

A nie zadarliście z Jurasem W. Krzakiem jr., hę???

Trzymajcie się ciepło.

Witam serdecznie.

Ja też jestem zupełnie nowa w tym towarzystwie. Desperacko poszukuję bratniej duszy. A może tak założymy KLUB ZIELONYCH??? Z podziwem czytam wypowiedzi innych forumowiczów. Toż to prawdziwi fachowcy!!! Gdzie mi tam laikowi do nich!

Ja co prawda przymierzam się do budowy pod Szczecinem, więc nie będziemy sąsiadami, ale "Łączę się z Wami bólu".

Na pewno nam się uda, w końcu wszyscy kiedyś zaczynali.

Pozdrawiam.