Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Maxy, kupować teraż, czy na wiosnę?

Gość monika.sz

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów,

Ja planuję rozpocząć budowę na wiosnę. Pomóżcie mi i doradźcie, co zrobić z pustakami: kupować teraz, czekać? Czy ceny spadną jeszcze w grudniu i styczniu? Podzielcie się swoimi doświadczeniami?

A może podpowiecie gdzie kupić tanio i dobrej jakości??? :roll:

I jeszcze jedno malutkie pytanko: czy zdacie solidnego architekta do wykonania adaptacji gotowego projektu???

Za wszystkie podpowiedzi dziękuję :lol:

Witam wszystkich forumowiczów,

Ja planuję rozpocząć budowę na wiosnę. Pomóżcie mi i doradźcie, co zrobić z pustakami: kupować teraz, czekać? Czy ceny spadną jeszcze w grudniu i styczniu? Podzielcie się swoimi doświadczeniami?

A może podpowiecie gdzie kupić tanio i dobrej jakości??? :roll:

I jeszcze jedno malutkie pytanko: czy zdacie solidnego architekta do wykonania adaptacji gotowego projektu???

Za wszystkie podpowiedzi dziękuję :lol:

Witam!

Jeżeli zdecydowałeś się na pustaki to radzę kupić przed sezonem - ja kupowałem w sierpniu br. - płaciłem ponad 100 zł/m2+opłata za transport. Dokupowałem paletę w tej samej hurtowni w listopadzie - po 80 zł/m2, o dopłacie za transport nie było mowy. Fakt, że w sierpniu było szaleństwo cenowe spowodowane z trudnościami z dostępnością materiału materiału, które w takiej skali pewnie się nie powtórzą, ale taniej nie będzie, bo popyt będzie znowu duży.

• 2 weeks później...