Filippe 02.11.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Witam Wszystkich Budujacych Jako, ze dwa tygodnie temu kupilem dom w stanie zamknietym i czeka mnie jego wykonczenie, oraz to ze dom jest w Paledziu pod Poznaniem kwalifikuje mnie do Waszej Grupy Dom wlasciwie jest wykanczany przez wynajeta do tego osobe, jako ze jestem dosc daleko od Poznania i nie moge sie tym sam zajac. W ciagu ostatniego tygodnia juz zmienilem osobe, ktora sie tym zajmuje, wiec mam nadzieje ze obecna bedzie znacznie lepsza, co zreszta juz udowodnila. Nic, tylko tak trzymac. W piatek dowiedzialem sie, ze w ciagu najblizszego roku, dwu nie ma szans na kanalizacje. Musze wiec jak najszybciej robic szambo. Czy mozecie mi doradzic, czy lepiej wybrac szambo tradycyjne, czy raczej minioczyszczalnie? Jakie sa koszty wywozu szamba? Co jest praktyczniejsze i bardziej oplacalne w perspektywie 3-5 lat bez normalnej kanalizacji? Pozdrwiam Klubowiczow i wlaczam sie w wir dyskusji Szczegolne pozdrowienia dla Lonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikus 03.11.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Jeżeli planujesz mieć szambo przejściowo - 2-3 lata to chyba bardziej się będzie opłacało szambo tradycyjne od minioczyszczalni ścieków. Koszt szamba betonowego (z atestem szczelności) to ok 3500 za 8m3. Przy mini oczyszczalni dodatkowo dość mocno musisz rozkopać działkę aby wkopać wszystkie rury rozsączkowujące. Ale oczywiście w dłuższej perspektywie czasu jak 2 lata - oczyszczalnia jest zdecydowanie korzystniejsza finansowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.11.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Witaj Filip pomyslnego budowania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 12.11.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Filippe przede wszystkim wytrwałości a reszta jakoś pójdzie.Pzd.Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts