Marek30022 01.12.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Witam. Kupiłem działkę, Marki k. Warszawy . Zaczęły się schody: prąd, gaz i itp. Chciałbym zacząć na wiosnę. Ostatnio wybrany projekt to Maciejka-2. Na razie dużo czytam i nie mam wielu pytań do doświadczonych budowniczych. Może jedno. Jak budować? Jedna firma czy wynajmować do poszczególnych prac ekipy. O ile pierwszy sposób jest kosztowniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 05.12.2003 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Witam. Kupiłem działkę, Marki k. Warszawy . Zaczęły się schody: prąd, gaz i itp. Chciałbym zacząć na wiosnę. Ostatnio wybrany projekt to Maciejka-2. Na razie dużo czytam i nie mam wielu pytań do doświadczonych budowniczych. Może jedno. Jak budować? Jedna firma czy wynajmować do poszczególnych prac ekipy. O ile pierwszy sposób jest kosztowniejszy. Już to, że dużo czytasz, dobrze rokuje Twojej budowie. Jednak, jeżeli nie masz wykształcenia technicznego (najlepiej budowlanego), to powinieneś poszukać inspektora nadzoru, i na długo przed rozpoczęciem budowy zaplanować wspólnie z nim poszczególne etapy budowy. Polecam wspólne (z inspektorem) przeanalizowanie wątku Kompletny harmonogram prac . Dobrze zaplanowana budowa to podstawa sukcesu. Zmiany na papierze znacznie mniej kosztują niż na budowie (również nerwów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 05.12.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Wyrazy wspólczucia . Witamy w klubie ...budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.12.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Marek30022 - zapomnij o swoim dawnym życiu... teraz to dopiero zacznie się dziać... podkrążone oczy, notoryczny ból głowy, nieprzeskane noce, puste kieszenie i konto w banku...no dobra.. koniec z żartami.. życzę Ci abys trafił na porządnych wykonawców na swojej drodze, bo z całą resztą sobie napewno poradziszpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts