Sławek Winiarski 19.01.2004 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Witam Mam teraz duży problem bo nie wiem co doszło a co nie Dodam tylko odnośnie wkładów kominowych. O wkładach napisano już prawdziwe epopee. Są koniecznie potrzebne przy kotłach gazowych bo normalny ceglany komin nawet klinkierowy wytrzyma max. 15 lat, bo kondensat zeżre zaprawę. Ekonomicnie jest wymurować komin z kształtek np. Optiroc lub Schiedel (droższy) bo można bardzo szybko można wybudować i w sumie taniej niż ceglany a póżniej wsunąć wkład chromoniklowy (nawet bez warstwy izolacji pomiędzy rurą a kształtką) choć ja nie jestem zwolennikiem takich "ulepszeń". Do kominka można ceglanykomin bez wkładu jednak pod kilkoma warunkami które w Polsce spełnia być może 5% użytkowników: 1.komin docieplony od miejsca w którym przechodzi przez ost. ogrzewaną przegrodę. 2.opalamy tylko sezonowanym drewnem liściastym (min. 2 lata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 19.01.2004 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Witaj, przejdź do naszej grupy, zapraszamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 19.01.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 My juz po zapoznaniu i tez zapraszam do grupy. Laczmy sie w grupy! razem latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.01.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Witam Mam teraz duży problem bo nie wiem co doszło a co nie .............................................. pozdrawiam wszystkich gorąco! Zapraszam do dyskusji! Witaj Sławku zapraszam do grupy podkarpackiej Twój post ( prawdopodobnie przypadkowo) trafił do mnie na priw i "oddaje: Witam wszystkich dobrowolnie umartwiających się budowaniem domów. Czytam wszystko co dotyczy budownictwa bo jest to moje hobby,zawód i pasja.a poza tym też buduję swój dom. Przeczytałem wszystkie wasze posty i choć nie zawsze się zgadzam z waszymi opiniami (np ze stosowaniem folii alu. i rur PVC w kominie ) to myśle że warto wymienić doświadczenia. pod tym adresem mozesz Sławku poprosic Redakcje o przeniesienie tego tematu do "grupy podakarpackiej" lub "wymiana doswiadczeń" http://murator.com.pl/forum/privmsg.php?mode=post&u=73 Sedecznie Witamy ... wpadaj jak najczęsciej ... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts