Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

trwałość kominków

Gość vitoslav

Recommended Posts

handlowcy straszą, że kominek z płaszczem po pięciu latach do wymiany...

Myślę, ze chcę sprzedać dgp... :lol:

Ale tak na serio - jak z trwałością?

Czy stosuje się inhibitory korozji, aby zabezpieczyć przed przerdzewieniem???

witam.kominki włoskie o nazwie ctm z płaszczem wodnym istnieja na polskim rynku od ok,8-9 lat i jeszcze nie słyszałem o żadnym zgłoszeniu żeby co kolwiek cos sie z nimi działo,a co czodzi o inchibitory korozji to nie zaszkodzi dodac.właśnie zajmuje sie nowoczesna technika grzewcza i kominkami z płaszczem wodnym .pozdrawiam

• 2 weeks później...
handlowcy straszą, że kominek z płaszczem po pięciu latach do wymiany...

Myślę, ze chcę sprzedać dgp... :lol:

Ale tak na serio - jak z trwałością?

Czy stosuje się inhibitory korozji, aby zabezpieczyć przed przerdzewieniem???

witam.kominki włoskie o nazwie ctm z płaszczem wodnym istnieja na polskim rynku od ok,8-9 lat i jeszcze nie słyszałem o żadnym zgłoszeniu żeby co kolwiek cos sie z nimi działo,a co czodzi o inchibitory korozji to nie zaszkodzi dodac.właśnie zajmuje sie nowoczesna technika grzewcza i kominkami z płaszczem wodnym .pozdrawiam

witam.inhibitory dodaje sie do każdego układu otwartego,wiec do kominków jak najbardziej powinno się dodać

Mam prośbę.

Pisz małymi literami. Lepiej się czyta.

Kominek z płaszczem wodnym, to to samo co kocioł c.o. z górnym spalaniem zazwyczaj.

Trwałość zależy w dużej mierze od dwóch spraw.

1) Dobry komin

2) Suche drewno-wysezonowane tak ze dwa lata przynajmniej, nawet pod chmurką, ale wysezonowane.