Berdi 17.02.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Dobry wieczór:) Przeczytałam dzisiaj w jednym z Muratorów, że dachy pokryte wiórem osikowym są zakwalifikowane jako rozprzestrzeniające ogień. W związku z tym powinny stać w odległości 12 metrów od innych budynków. Nie wiem jednak jak to do końca rozumieć. Na działkach wokół mojej działki nie ma żadnych budynków. Jak więc dostosować się do tego wymogu? Czy nie ma może jakiegoś odniesienia co do odległości od granicy działki? Jeśli nie to trochę to dziwne chyba i niezbyt fajne dla sąsiadów - jeśli j sobie na przykład zbuduję dom wg przepisów 4 metry od granicy,to sąsiad będzie musiał 8?? Czy może tutaj obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy? A może co gorsza ja bym musiała budować 10 m od granicy, skoro sąsiad może minimalnie 2 m od granicy budować? Może ktoś mógłby coś poradzić, bo bardzo mi zależy na takim właśnie dachu i nie wiem kompletnie czy starczy mi miejsca... Dziękuję Berdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berdi 17.02.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ups, przepraszam wszystkich - ten wątek miał się znaleźć w Grupie drewnianego szkieletu. Naprawdę nieumyślnie wrzuciłam go na zewnątrz. PozdrawiamB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.02.2007 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Tak na zdrowy rozsądek to budynek powinien stanąć 9 m od granicy bo każdy sąsiad musi odsunąć się min. 3 m co razem daje 12 m. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berdi 20.02.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedź. No i tak właśnie myślałam, czyli bye bye piękny dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kup nową działkę albo odkup działkę sąsiada. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts