beata12 15.02.2005 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 No, w końcu po stu próbach pooglądałam zdjęcia, domek prezentuje się fantastycznie, a działka bardzo okazała , no i zero sąsiadów w zasięgu oka, super. O ile podniosłeś kąt dachu i jaka to dachówka, strop drewniany? My jesteśmy na etapie adaptacji i mamy sto jeden wątpliwości jeśli chodzi o zmiany. Tak w skrócie to co pozmieniałeś jeśli chodzi o układ pomieszczeń i ścian wewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacques 15.02.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 witam beata12 domek rzeczywiście niczego sobie, działka też, bo toż jest pole i chata za wsią, brak sąsiadów jest tylo pozorny, do najbliższgo domu ok 50 m w linii prostej,w projekcie niewiele zmieniałem, kat został ten sam 22 o, dach pokryty jest blachodachówką SARA z bud-matu, poszedłe po najmniejszej linii oporu i nie przeliczałe ewentualnych kosztów przeprojektowania więżby dachowej pod katem ułożenia dachówek , jak dla mnie i tak jest dość solidna , a czy wytrzymałaby dachówkę , tego nie wiem. Ograniczły i ograniczają mnie finanse, Orzełek zmieniał , Jarol nie wiem. stropu nie zmieniałe jest zbyt solidny ( cztałem linki o parterówkach, gdzie "zalecają" drewniany i więźbę wiązarową , ale ja już mam to z głowy i po ptakach ) W rozmieszczeniu pomeszczeń specjalnie nie zmieniałem nic , poza połączeniem szerszym, bez tej metrowej ścianki pomiędzy kuchnią i salonem, garaż zamieniłem z konieczności i http://WYBORU na pokój z wejściem do korytarza , a jamnikowaty korytarz rozrzerzyłem w początkowym odcinku , uciekając do kotłowni ze ścianką , wyszło wąskawo , ale lepiej niż w projekcie. Strasznie malutki jest "wiatrołap", może da się coś pokombinować, bo papier jest cierpliwy i na katalogowym i projektowym rysuku, autorom zmieściła sie nawet szfa, ale wyszłaby kiszka , na co wcześniej zwracał mi uwagę stary murarz , który u mnie budował , ściany są z THERMOPORU leiera 38 ( nie przewidzaiłem że lane do ziemi i szalunków fundamenty " zpalecem w nosie starczyłyby na 44, ale juz nic się nie da zrobi, U spełnia , zobaczymu jak będzie w rzeczywistości ,,może zmieni się klimat Mam pękne poddasze "uzytkowe" pewnie będzie graciarnia i suszarnia, nie liczyłem i nie zamierzam na razie docieplać daczu tylko strop, chociaż " furtkę" zostawiłem bo mam pod blacha folię dachowa , która ponoś spełnia warunki do kiedyszieszego docieplenia. Słłowem człowiek dopiero trzeci dom buduje zgodnie z potrzebą, możliwościami, po bożemu i idealnie pozdrowieni J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacques 15.02.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Acha, zapomniałem , ze strop mam fert z leiera, bo związałem się , skuszony 10 % rabatem i przymuszony końcem 2003 r. na LEIERA , w hurtowni budowlanej gdzie brałem większość materiałów na murarkę. trafnych wyborów i miłego budowania wiosną , już chba i niestety na "szczęście" niedługo j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacques 16.02.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 skleroza mnie zżera, po obejrzeniu rzutów u siebie w komputerz, bo cały czas przeglądam inne projekty, nawet znajduję ciekwasze?? niz BM 81 , zauważyłem , ze zapomniałem o likwidacji ściank pomiędzy wc i spizarką, kuchnia jest wystarczająco duża, może coś się wykombinuje w kotłowni ( bedzie chyba zimno ) a powtsała dzięki temu sensowne pomieszczonko na kibelek i kabine prysznicową, ranny tusz lub goście , ewentualnie po ciężkiej pracy w ogrodzie np przy koszeniu trawy mam ok 64 ary powierzchni pola.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacques 30.04.2005 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 witam, wiosna przyszła , ale robota stoi , a właściwie leży, bo cioram w pracy , "marne szanse" na urlop, chyba trza będzie nając ludzi do roboty i na nich zarobić, coby ruszyć do przodu, zastanawiam się od czego zacząć, wkleiłem kolejne zdjęcia , jesienno-zimowe widoki pozdrawiam starych i nowych gości , odwiedzających ten link, starzy budowniczowie BM 81, odezwijcie się, co u WASZ słychać J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 06.10.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Podciągam do góry. Może ktoś ma już zdjęcia z wybudowanego BM-81? I się nimi pochwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzełek 19.12.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Po długim czasie znalazłem chwilę, aby zajrzeć na forum. Witam "starych" i "nowych" forumowiczów. Nie wiem jak wstawia się zdjęcia. Nie mam własnej strony, więc jak bycie chcieli mogę Wam przesłać na priva. Zdjęcia były robione na poczštku maja. Teraz to trochę wyglšda inaczej, chociażby ronie sobie trawka.Włanie minšł rok jak mieszkamy w naszym domu. Jest super. Gdyby jeszcze bank pozwolił "zapomnieć" o sobie... Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacques 21.12.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Cześć ORZEŁEK , jak Ci się mięszka w domku. Na priva nie prześlesz, bo u mnie w robocie to taka sieć, że WWW - światowy internet to betka, w gabinecie są DWA komputery, ale na tyle niekompatibilne, ze np. wypisy czy opisy badań , z jednego na drugi trzeba przenosić RĘCZNIE na dyskietce, bo połączenie jednego z drugim , tak spowalniało pracę tego starzego ( ze starym WINDOWSEM 98 - cytat z informatyka ), że paraliżowało to praktycznie pracę. Postaraj się załozyć stronkę na WP , tak jak ja, już nie pamietam jak to mi się udało zrobić, ale się udało, chociaż klika ??? zginęło, Cikaw jestem jak to u CIEBIE wygląda. Ja w tym roku zrobiłem wakacje od roboty, mam wodę do domu i w domu , kanalizę , PRUND w robocie od VII br, ale elektrykowi coś styki nie działają, albo duracele mu wysiadły. Własnie kupiłem materiały do CO bez pieca, zapłaciłem za okna, ruszm dalej na wiosnę pozdrowienia JACQUES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacques 21.12.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 a zapomniałem o slepych wylewkach i geberitach 2 kibelki i bidet, jutro zakupy misek wiszących , umywlek i małej ?? wanny.pozdrowienia J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts