havo 20.01.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Witam, na pewno nie jeden z was sam probowal narysowac swoj przyszly wymarzony dom i tu mam pytanie jakiego programu uzywaliscie.Chodzi mi o jakis prosty, najlepiej darmowy, aby zrobic bardzo ogolny i wstepny projekt tego co sie chce, ale z wymiarami i rozkladem pomieszczen itd. Taki z ktorego powstalby juz rysunek z ktorym mozna isc do architekta i przedstawic konkretnie swoje potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 20.01.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 ja rysowałem jakieś tam wstępne rzuty, ale na kartce papieru , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 20.01.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Witam Ja do zamodelowania domu do takich potrzeb o jakich piszesz uzywalem catii V5. Program jest w miare prosty, ale nie jest darmowy (mam licencje jakby ktos sie pytal). Tak zamodelowany dom (a wlasciwie 3 rozne) posluzyl mi do zrobienia wstepnego kosztorysu, lepszego obejrzenia domu i porownania z 2ma pozostalymi modelami. PozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńka 20.01.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Ja polecam program MEGA CAD 4,5. Jest prosty, bardzo szybko nauczyłam się go obsługiwać. Jest to program 2D, więc bez wizualizacji - typowy do tworzenia rysunków technicznych. Można go ściągnąć z tąd (pełna wersja): http://www.megacad.pl/pobierz.htm.Pozdrawiam i życzę udanego tworzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 20.01.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 A ja polecam QCAD'a Jest na licencji GPL.Działa pod Windowsami i pod Linuxem.http://www.ribbonsoft.com/qcad.htmlZapisuje chyba tylko do GFX. Darmowy tez jest A9CAD. Bardzo prosty - ma mozliwosc zapisu/odczytu plików w formacie DWG.http://www.a9tech.com/products/a9cad/ Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 20.01.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Corel - prostrzy chyba od wspomnianych i nawet prostą wizualizacje zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 20.01.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Dla wielu może to wydać się śmieszne, ale cały projekt na gotowo zrobiłem w Excelu. Wyskalowałem sobie siatkę na jednym arkuszu, tak by móc edytować wymiary w cm. Skala 1:50 (1m=2cm). Kolejne rysunki na kolejnych zakładkach, ponadto zestawienia materiałowe, kalkulacje, wydatki itp. wszystko w jednym pliku. Nawet mapkę zagospodarowania terenu po zeskanowaniu wciągnąłem i skalibrowałem, i na tym podkładzie nanosiłem przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diver 20.01.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Ja narysowałem sobie dom w programie MÓJ DOM 3D zakupionym w media markt za chyba około 30 zł. Trzeba się trochę pomęczyć bo ma kilka niedociągnięć, ale za śmieszną cenę daje możliwość obejrzenia przyszłego domu w 3D na zewnątrz a także wewnątrz. Można nawet meble powstawiać i pochodzić wirtualnie po chaupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 21.01.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Ja używałem IntelliCAD'a - był dodawany (chyba ze dwa razy) na CD w którymś z popularnych miesięczników komputerowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts