Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa LUBELSKA BIAŁA PODLASKA i okolice

Recommended Posts

• 7 months później...
  • Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 9 months później...

Witam ;)

Miałam nadzieje na skarbnicę wiedzy o firmach z BP i okolic, a tu takie pustki ....

yaco - wybudowales sie w Łomazach? To moja rodzinna miejscowosc ;)

Z armatura nie pomogę .... ale wątpię czy jakas firma trzyma szeroki asortyment do obejrzenia. Za duzpo modeli i producentów.

Aktualnie szukam kogoś do zrobienia kominka, schodów (drewno) i tynki.

A gdzie tam :) ale w tym roku chyba w koncu sie zmobilizuje i cos rozpoczne :)

Gdzie budujesz?

Do schodow i parkietow polecam p.Mirka z Bialej 600 500 092.

Mozesz sie powolac na Jacka od poddaszy.

Pozdrawiam

Ortel królewski., także tez niedaleko.

Dzieki za namiary.

Powodzenia z budową. Jakbyś potrzebował sprawdzonych ekip to moge polecic murarzy, dekarzy + ekipe do krycia dachu, hydraulików. Co do okien natomiast to się wypowiem jak w końcu zostaną zamontowane ;)

No pewnie, ze bym potrzebowal :) Niewiadomo kiedy sie przydadza. Wyslij na priv jak mozesz. Ile placiles za SSO? Nie bardzo sie orientuje z cenami w naszych stronach. Gdybys potrzebowal jakichs farb, gruntow, gipsow i podobnych rzeczy ktore sprzedaja w Koali w Bialej na ul.Brzeskiej, to moge udostepnic Ci swoj rabat ktory mam u nich (15% na wiekszosc rzeczy). Czasem nie ma rabatu na towary ktrore maja w promocji.

• 1 month później...
Gość CelinaDolorose
Witam! Czy ktoś może wypowiedzieć się o firmie moroszczuk meble? Jestem już na etapie projektowania mebli kuchennych i potrzebuję jakiejś porządnej firmy, która wykona mi projekt.

• 2 weeks później...
Kurczę! Nikt mi nie pomoże z tymi meblami kuchennymi? A mozecie polecic mi dobre drzwi wewnetrzne i namiar na sklep/ fachowca?

No niestety nie pomoge, bo sama szukam aktualnie. Mam wycenę z Fabryki Wnętrz z Janowskiej i od gościa z Międzyrzeca. Obie firmy wciskają MDF lakierowany, gładki bo niby taka moda. Cena taka sama (300 zł różnicy).

Wybieram się na Sidorską do Eprotu, ale ostatnio kolega się przyznał ze w szafkach które maja rok już 3 razy wymieniał część mechanizmu w cichym domyku szafki. Kwestia oczywiście producenta zawiasów, ale ....

Jak w końcu znajdę kogoś sensownego to postaram się napisać.

Gdzie w Białej nalepiej wybrać się po płytki? Zalezy mi na tym żeby były w miare tanie i przyzwoicie wyglądały. Szukam do łazienek, salonu i holu. Wiele osob poleca Bricomana i Nomi bo najtaniej. Rzeczywiscie tak jest? Byliśmy w kilku salonach i rzevczywiscie ceny powalają .....

• 2 weeks później...

Duża ekspozycja jest w bocznej uliczce od Alei Tysiąclecia.

Szafki kuchenne jesionowe mam spod Siemiatycz, z firmy http://www.standrex.pl/ od 10u lat i nie potrzebna była dotychczas żadna naprawa.

No niestety nie pomoge, bo sama szukam aktualnie. Mam wycenę z Fabryki Wnętrz z Janowskiej i od gościa z Międzyrzeca. Obie firmy wciskają MDF lakierowany, gładki bo niby taka moda. Cena taka sama (300 zł różnicy).

Wybieram się na Sidorską do Eprotu, ale ostatnio kolega się przyznał ze w szafkach które maja rok już 3 razy wymieniał część mechanizmu w cichym domyku szafki. Kwestia oczywiście producenta zawiasów, ale ....

Jak w końcu znajdę kogoś sensownego to postaram się napisać.

Gdzie w Białej nalepiej wybrać się po płytki? Zalezy mi na tym żeby były w miare tanie i przyzwoicie wyglądały. Szukam do łazienek, salonu i holu. Wiele osob poleca Bricomana i Nomi bo najtaniej. Rzeczywiscie tak jest? Byliśmy w kilku salonach i rzevczywiscie ceny powalają .....

Ech, widzę że grupa Biała Podl tak samo słabo rozkręcona jak siedlecka.. Jakbyście mieli pytanie dot. stolarki to śmiało. Można tu - postaram się odpowiedzieć, można w dziale http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?61-Okna-drzwi-bramy-garażowe

• 4 months później...

Witam wszystkich i dołączam do tej grupy bo w niedługim czasie pewnie rozpocznie sie budowa mojego domku w ok. Białej:)

Mam takie pytanko ile płacie się za kierownika budowy w naszych okolicach? Moj architekt mi zaproponował że może być i tak niewiem czy jest sens sie rozglądać za kimś czy z nim sie dogadać.

• 2 months później...

To zależy co będzie należało do kierownika budowy. U nas za sporadyczne wizyty na budowie (praktycznie tylko przed zalewaniem każdego ze stropów i raz na koniec), wypełnienie dziennika, przygotowanie dokumentów do odbioru wział chyba 1000 zł lub cos koło tego.

Wracając do tematów poruszanych wcześniej. Płytki w dużej ilości opłaca się zamawiać na intenecie. Na miejscu najlepsze ceny udało nam się wynegocjować w Benmarze. Trzeba być twardym negocjatorem i są w stanie dac naprawdę fajne ceny. Maja w ofercie całe kolekcje a nie tylko to co na wystawce. (w odróżnieniu od Nomi czy Bricomana).

Nie polecam mebli z Meprotu na Sidorskiej. Jakośc i wykonanie ok, ale terminowość, komunikacja itp. - szkoda słów. Kuchnia która miała być zamonotwana do 15 września, została skonczona tuż przed Bozym Narodzeniem.