Sekuska 09.08.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Postanowiłam założyć - klubowy zbiór przepisów kulinarnych . Jeśli tylko macie jakieś sprawdzone przepisy kulinarne - zapraszam do wpisów . Zapiekane naleśniki z pieczarkami Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól Nadzienie: 70 dag pieczarek 30 dag cebuli 20 dag żółtego sera sól pieprz Ponadto: ketchup Sposób wykonania: Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę. Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 7 dużych naleśników. Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na upieczone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie poukładać je na patelni i ponownie posypać starym serem. Zapiekać pod przykryciem kilka minut, aż ser się roztopi. Podawać na ciepło polane ketchupem. Smacznego. Wuzetka Ciasto: 25 dag mąki krupczatki 25 dag cukru pudru 10 dag margaryny 4 jajka 4 dag kakao 1 cukier waniliowy 1 1/2 łyżki proszku do pieczenia Masa: 1 1/2 kostki masła 10 łyżek cukru pudru 2 szklanki kwaśnej śmietany 1 cukier waniliowy Polewa: 4 duże łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 1/2 łyżki margaryny 2 łyżki wody Cukier utrzeć z żółtkami, dodać resztę składników i na końcu pianę z białek. Piec w 170 stopniach około 1 godziny. Masło utrzeć z cukrem do białości, dodawać po łyżce kwaśnej śmietany. Składniki polewy zagotować i ostudzić mieszając. Wlać łyżkę spirytusu i polać polewą masę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 09.08.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Moja ulubiona sałatka grecka: Składniki: sałata lodowa lun kapusta pekińska, pomidory( 2-3 sztuki), cebula, papryka (1-2 szt.), zielony ogórek, ser feta, oliwki, czosnek marynowany, sos sałatkowy Knorr (do potraw greckich) Sałatę płuczemy i rwiemy na drobne kawałki. Pomidory kroimy w ósemki, cebule i ogórek kroimy w talarki . Paprykę natomiast najlepiej w paseczki. Dorzucamy do tego oliwki, ser feta pokrojony w kostke i czosnek. Doprawiamy sosem sałatkowym i oliwką. Do samku mozna jeszcze dodać odrobine soli i świeżo mielonego pieprzu. Smacznego. Czy ktos posiada sprawdzony przepis na Lasagne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 09.08.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Polecam ten topic.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9460&highlight= Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier 11.08.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Nie zaszkodzi jak powstanie nowa strona kulinarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.08.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 No to jesli nie zaszkodzi, to podaję przepis, który już w sumie wrzuciłam na "rekord wpisów", ale polecam go jeszcze raz Bardzo łatwe, szybkie i przesłodkie Kulki z krówek i ryżu preparowanego: W garnku rozpuszczamy kostkę masła roślinnego, dodajemy 60-70dkg kruchych krówek i mieszamy, dopóki nie otrzymamy karmelowej, gładkiej masy. Chłodzimy, wsypujemy ryż preparowany (ok.300g), "zagniatamy" i formujemy kulki. Do krówkowej masy, wg uznania, mozemy dodać kakao, kawę, czekoladę, wiórki kokosowe. A tak to wygląda: http://img91.imageshack.us/img91/8658/pict0508qs4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.