ciekawy 09.09.2002 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 Witam budowlańców!Przeszuakałem archiwum ale nie wpadłem na interesujące mnie rzeczy a mianowicie:- czy należy zazbroić wylewkę "matami"- czy można np. dać styropian FS20 i nie dawać mat, czy może dać FS15 i dać maty/- jakiej gruboście zastosować folię PE?Poradźcie. PS. Chodzi mi o wylewkę na gotowo [ Ta Wiadomość była edytowana przez: ciekawy dnia 2002-09-09 08:34 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 09.09.2002 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 folia nie ciensza niż 0.2 mm, styropian raczej FS 20 lub jeszcze twardszy, a zbrojenie wtedy jeżeli wylewka jest b.cienka (4 cm) lub przewidujesz duże naciski (garaż?). Ja robię tak: folia, styropian, folia, wylewka (+ zbrojenie w garażu), na podłodze na piętrze położe płyty elestyczne (podobno lepiej tłumią dzwięki uderzeniowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 09.09.2002 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 Mam inne pytanie z tej samej serii. W jaki sposób uzbroić wylewke z wodnym ogrzewaniem podłogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian 11.09.2002 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2002 Ja niedawno robiłem wylewkę na ogrzewaniu podłogowym - grubość min 6,5 cm, warstwy: folia, styropian z folią alu odblaskową najlepiej gr 5 cm na niej przewody grzewcze i wylewka gr min 6,5 cm, a do okoła (przy dolnej krawędi ścian) taśma dylatacyjna lub paski styropianu. Ja dałem taśmę dylatacyjną - spieniona pianka podobna do tej jaką stosuje sie do opakowań, grubości jakieś 10 mm może 15 - sprzedawana po 20 mb cena 42 zł. Ważne by również oddzielić taśmą dyl. płytę grzejną czyli tam gdzie jest ogrz. podłogowe od reszty posadzki i koniecznie urzyć plastyfikatora do zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts