Bogen 02.11.2002 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Buduję od dwóch miesięcy w okolicach Puław.Projekt z wrocławskiego"Archipelagu"-ULA- (z niewielkimi,koniecznymi zmianami).Jestem na etapie ustawiania więźby dachowej.Chyba aura nie przeszkodzi w ułożeniu pokrycia dachowego.Na temat budowy domów nie miałem żadnego pojecia.Obecnie mogę podzielić się swoimi doświadczeniami z tymi,którzy chcą rozpocząć budowę.Mogę polecić dostawcę gotowej więźby dachowej-cena i jakość zadowalajaca. Nie zatrudniłem dużej firmy budowlanej.Poszczególne prace wykonują wynajęci miejscowi fachowcy.Zaopatrzenia należy do mnie.Nawiążę kontakt z osobami,które na wiosnę przyszłego roku będą kupować okna i drzwi w cele uzyskania najwyższego upustu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 11.11.2002 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Buduje k/Lublina. Roboty budowlane rozpocznę na wiosne 2003. obecnie czekam na pozwolenie na budowę , szukam ekipy i zastanawiam się z czego budować( pewnie bk lub max) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 20.11.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Długo zastanawiałem się z czego budować swą chatkę, zdecydowałem się na beton komórkowy (tani, ciepły, łatwo murować, bezproblemowe schowanie rur, łatwo dostępny na lokalnym rynku), ocieplenie styropianem (tańszy od wełny), ściana dwuwarstwowa (najmniej mostków cieplnych).Ława oczywiście wylewana z gruchy, a fundament murowany z bloczków.Buduję niewielki domek z poddaszem użytkowym o pow uż. ok 115m2I na koniec pytanie: Czy nie lepiej przenieść dyskusję do "lublina", w "grupie lubelskiej" jestem dopiero trzeci.Pozdro Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 26.11.2002 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Pozdrawiam z okolic Zalewu Zemborzyckiego! Zaczynam budowę na wiosnę 2003. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 09.12.2002 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 ja sie buduje w Bialej Podlaskiej (nalezy do woj lubelskiego) :smile:mam stan surowy otwarty zrobiony dach pelne deskowanie i papa, przdemna onstalacja okna blachowachowka itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.12.2002 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Ella!!! To jesteśmy sąsiadami- buduję w Kol. Prawiedniki, toż to rzut beretem )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts