Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pierwszy dom

Gość martelia

Recommended Posts

Witam,

rozważam budowę mojego własnego domu. Ma być nieduży, jasny, ciepły, w miarę możliwości szybko postawiony i bezproblemowy po jego ukończeniu przez baaardzo długi czas. Dom do mieszkania, a nie do obnoszenia się

Zastanawiam się nad technologią : murowany czy tzw."kanadyjczyk". Napiszcie o swoich doświadczeniach, wadach, zaletach tych technologii. Właściwie wszystkie informacje mile widziane, które pozwolą zdecydować jaki dom i w jaki sposób postawiony

Jestem ze Szczecina.

Pozdr

Marta

Witaj co do pierwszego domu to należy go postawić wrogowi (drugi przyjacielowi trzeci dla Siebie :wink: ). Co do technologii ja zdecydowałem sie na ściane 3-warstwową ceramiczną (zarez mnie tu zjadą żę bez sensu itp poczytaj forum wymianę doświadczeń tanm znajdziesz WSZYSTKO co cię męczy, dręczy a i tak musisz sama podjąć decyzję - TĄ JEDYNĄ SŁUSZNĄ

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
Witaj co do pierwszego domu to należy go postawić wrogowi (drugi przyjacielowi trzeci dla Siebie :wink: ).

zgadzam się

jak piszerz dom do mieszkania ... czyli stosunkowo tani ale pożądny :lol:

ja miałem takie założenia i teraz mając trochę więcej niż stan syrowy powiem Ci - to kosztuje więcej niż byś chciał wydać i samo rośnie w oczach :o - ja zdecydowałem się budować tanio ale nie z byle czego - (ściana jednowarstfowa z gazobetonu + 12 styropiam ) udaje mi się osiągac naprawde wyśrubowane ceny na wszystkim - nie powiem ci jeszcze jaki jest tego efekt w używaniu - :wink: ale się dowiaduj :roll:

A zgadzam się z Tomkiem_lodz bo tan mój piewrszy wymarzony domek projektowany samodzielnie i tylko dla nas ... - drugi raz stawiał bym inny i z innymi ludzmi :evil: i więcej bym krzyczał :evil:

mimo to niezniechęcaj się 8)

Powodzenia