martelia 01.07.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witam, rozważam budowę mojego własnego domu. Ma być nieduży, jasny, ciepły, w miarę możliwości szybko postawiony i bezproblemowy po jego ukończeniu przez baaardzo długi czas. Dom do mieszkania, a nie do obnoszenia się Zastanawiam się nad technologią : murowany czy tzw."kanadyjczyk". Napiszcie o swoich doświadczeniach, wadach, zaletach tych technologii. Właściwie wszystkie informacje mile widziane, które pozwolą zdecydować jaki dom i w jaki sposób postawiony Jestem ze Szczecina. Pozdr Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 01.07.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witaj co do pierwszego domu to należy go postawić wrogowi (drugi przyjacielowi trzeci dla Siebie ). Co do technologii ja zdecydowałem sie na ściane 3-warstwową ceramiczną (zarez mnie tu zjadą żę bez sensu itp poczytaj forum wymianę doświadczeń tanm znajdziesz WSZYSTKO co cię męczy, dręczy a i tak musisz sama podjąć decyzję - TĄ JEDYNĄ SŁUSZNĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domszkieletowy 31.07.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 wszystko ma swoje plusy i minusy jedni wolą miasto od wsi inni "ciezkie "domy od letkich trudny wybór ja sam zajmuje sie budową domów drewnianych od wielu lat i widzę na codzień rozterki ludzi budujących DOM MUROWANY czy DOM DREWNIANY pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewnianadama 04.09.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 martelia...ja też w rozterce...a domszkieletowy hasło rzucił i cisza...jak nie wiedziałam o minusach tak nie wiem...że o plusach nie wspomnę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 12.09.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Witaj co do pierwszego domu to należy go postawić wrogowi (drugi przyjacielowi trzeci dla Siebie ). zgadzam się jak piszerz dom do mieszkania ... czyli stosunkowo tani ale pożądny ja miałem takie założenia i teraz mając trochę więcej niż stan syrowy powiem Ci - to kosztuje więcej niż byś chciał wydać i samo rośnie w oczach - ja zdecydowałem się budować tanio ale nie z byle czego - (ściana jednowarstfowa z gazobetonu + 12 styropiam ) udaje mi się osiągac naprawde wyśrubowane ceny na wszystkim - nie powiem ci jeszcze jaki jest tego efekt w używaniu - ale się dowiaduj A zgadzam się z Tomkiem_lodz bo tan mój piewrszy wymarzony domek projektowany samodzielnie i tylko dla nas ... - drugi raz stawiał bym inny i z innymi ludzmi i więcej bym krzyczał mimo to niezniechęcaj się Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 18.09.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Myśle że jak poczytasz sobie posty o kosztach budowy domu to sama sobie odpowiesz na pytanie jaki chcesz a raczej na jaki dom Cie stac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts