Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupy budujace - dom w powojach

Gość patrykos2005

Recommended Posts

• 4 months później...

Witam !

Miło spotkać na forum osobę chcącą się podzielić dzoświadczeniami z realizacji tego projektu. Ja jestem właśnie w trakcie budowy (wylewanie nadproży) tego domu -oczywiście "dom w powojach 2". Buduję systemem gospodarczym - własnymi siłami. Chętnię podziele się doświadczeniami z mojej budowy. Obecnie stoję przed dylematem wyboru stropu.

MIło Nam poznać :p , my zaczynamy budowę za 3 dni..... a odnośnie stropu to na 99% będzie to płyta żerańska, będzie tam o 1 podciąg więcej, ale budowa będzie szła szybciej, a do tego koszty powinny być troszkę mniejsze, a w jakim rejonie budujecie i jakie zrobiliście zmiany?

Pozdrawiam

Witam

Gratulacje rozpoczęcia budowy.

My dom budujemy w Lublinie. Zmiany jakie zostały wprowadzone to:

- ściana dwuwarstwowa (silikaty)

- w miejscu WC będzie garderoba

- okan podniesione do 0,85 m

- w salonie będą tylko jedne drzwi balkonowe /z drugiego zostało zrobione okno/.

Też brałem pod uwagę strop żerański. w Lublinie za m2 w/w stropu chcą 100 zł jednak wielkość działki nie pozwala na wjazd i pracę dzwigu. Na 99% będzie to strop drewniany z uwagi na łatwość wykonania i późniesze jego ocieplenie.

Jeśli można wiedzieć to w jakim rejonie Polski budujecie dom, i czy też zamierzacie wprowadzać zmiany w projekcie i jakie. Poddasze będzie użytkowe?

Pozdrawiam

• 2 months później...