Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jesten nowy

Gość JarekA

Recommended Posts

Jestem tu nowy. Krótko więc przedstawię sytuację:

- bakcyl własnego domu połknięty

- działka jest (0,3ha, Złotno, rolna, leśna - więc jeszcze sporo "papierologii" przede mną), 75x50m dłuższy bok wsch-zach

- myślę głównie o domu do 100-120mkw (mam żonę, synka 3l i roczną córkę) w technologii szkieletu drewnianego (wybić sobie z głowy?), bez użytkowego poddasza, ogrzewanie głównie kominkiem.

Czy macie doświadczenia z firmą KAR (na ostatnich targach zainteresował mnie gotowy dom 76 mkw za około 80 tys.) i ewentualnie Magnus?

Czy wykonawcy domów drewnianych posiedli już w wystarczającym stopniu wiedzę o technologii, czy może jednak "odpuścić" sobie drewno i o tradycyjnej ceramice jednak myśleć?

Na pewno budowa w moim przypadku to "pieśń przyszłości", ale od czegoś trzeba zacząć :smile:

Cześć JarekA, witam Cię serdecznie jako "nowego" i życzę na początek wytrwałości w walce z wszelkimi przeciwnościami.

Doradzić Ci niewiele mogę, bo dom zbudowany inną techniką, ale mieszkamy (już:smile:)na 100 m i jest to bardzo przyjemna powierzchnia. Domek pierwotnie miał nie mieć poddasza, ale przezornie jednak podnieśliśmy dach (może w przyszłości na 100 metrach będzie nam za ciasno :eek:).

Pozdrawiam Cię ciepło i trzymaj się FORUM