JarekA 12.03.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Jestem tu nowy. Krótko więc przedstawię sytuację: - bakcyl własnego domu połknięty - działka jest (0,3ha, Złotno, rolna, leśna - więc jeszcze sporo "papierologii" przede mną), 75x50m dłuższy bok wsch-zach - myślę głównie o domu do 100-120mkw (mam żonę, synka 3l i roczną córkę) w technologii szkieletu drewnianego (wybić sobie z głowy?), bez użytkowego poddasza, ogrzewanie głównie kominkiem. Czy macie doświadczenia z firmą KAR (na ostatnich targach zainteresował mnie gotowy dom 76 mkw za około 80 tys.) i ewentualnie Magnus? Czy wykonawcy domów drewnianych posiedli już w wystarczającym stopniu wiedzę o technologii, czy może jednak "odpuścić" sobie drewno i o tradycyjnej ceramice jednak myśleć? Na pewno budowa w moim przypadku to "pieśń przyszłości", ale od czegoś trzeba zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 12.03.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Cześć JarekA, witam Cię serdecznie jako "nowego" i życzę na początek wytrwałości w walce z wszelkimi przeciwnościami. Doradzić Ci niewiele mogę, bo dom zbudowany inną techniką, ale mieszkamy (już)na 100 m i jest to bardzo przyjemna powierzchnia. Domek pierwotnie miał nie mieć poddasza, ale przezornie jednak podnieśliśmy dach (może w przyszłości na 100 metrach będzie nam za ciasno ). Pozdrawiam Cię ciepło i trzymaj się FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 12.03.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Cześć Jarku! Czy Złotno-to łodzkie Złotno czy jakieś inne? Jeśli tak to zapraszam Cię do grupy łódzkiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekA 12.03.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Moja pomyłka. Przepraszam bardzo! Oczywiście mój list powinien trafić do "grupy łódzkiej" - i zaraz tam go umieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 15.03.2003 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Ja mogę doradzić ci rozwagę nad decyzją wyboru systemu domu .Moje motto 3 razy zapytaj 5 razy przemyśl i za 10 podejmij decyzję. Każda technoligia ma wady i ma swoje zalety przeanalizuj wszystkie i na spokojnie wybudój swój wymarzony dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.03.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 JAREK A ..powodzenia i wytrwałosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts