texxass 20.01.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 witam chciałabym cię prosić o twoją opinię w doborze kolorów.zacznę od początku:1. w salonie będe miała płytki azteca ceramica coimbra crema, jadalnia coimbra oliva, narazie będe miała komplet wypoczynkowy w kolorze " ciepłej zgaszonej czerwieni" do tego wybrałam farby z firmy caparol palazzo 90, część kominka z płyty gk będzie w kolorze palazzo 60.2.jadalnia płytki azteca ceramica w kolorze oliva i kolor ścian palazzo 903.kuchnia płytki azteca ceramica w kolorze oliva, mebelki jasno żółte z dodatkiem drewna w kolorze dębu, kafle pod szafkami i tam gdzie okap to 10x1o sól i pieprz cerrol, blat do kuchni chciałabym ciemny mahoń do tego półeczki też w tym kolorze.ściany caparol jade 90.4.wiatrołap, płytki opoczna damasco cappucino, ściany od drzwi wejsciowych na prawo tam znajdują sie też drzwi do garażu i ściana na wprost drzwi wejsciowych -kolor palazzo 60.5.hol, płytki damasco cappucino, kolor ścian pallazo 60.6. łazienka dół, płytki ściana azteca ceramica gris 23x33.5, podłoga gris 41x41, różnią się odcieniem szarości, kabina kafle sół i pieprz 10x10.płytki nie są do samej góry więc reszta sciany caparol jade 907.schody będa drewniane klon, ściana w kolorze palazzo 908.sypialnia będzie jasna wykładzina z dłuższym włosiem, ściany kolor palazzo 60.9.łazienka góra, kafle ściana damasco wanilia opoczno na wprost drzwi, ściana lewa na której jest kibelek + podłoga damasco mocca, reszta ścian kolor caparol ceramic 30, podoba mi się też kolor onyx 25 ale mąż twierdzi że jest to za zimny odcień do brązów.w wiatrołapie ściana lewa od wejścia ( tam gdzie bedą wieszaki na rzeczy), w holu jest krzywa ścianka z wnękami, u góry schody kończą się krótka ścianką , ściana która jest za łóżkiem w sypialni mają być w kolorach kontrastowych:caparol rose 40,korall 80, bordeaux 55. prosze cię o pomoc w doborze tego kontrastowego koloru i o opinię na pozostały wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 20.01.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Oczywiście , chętnie Ci pomogę – tylko musisz mi dać odrobinę czasu na przeanalizowanie ... I nie ukrywam , troszkę u mnie krucho z wolną chwilą – ale postaram się zrobić wszystko , co w mojej mocy byś była zadowolona . Czy gonią Cię jakieś terminy ? Pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
texxass 21.01.2005 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 dziękuje bardzo za dobre chęci, jeżeli chodzi o terminy to myślę że mam czas na te rzeczy gdzies do końca stycznia najpóźniej bo pod koniec lutego chcemy się wprowadzać.będe cierpliwie czekałapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 21.01.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Przepraszam,że się wcinam.Tylko małe pytanko do Osowej.Będę miała w salonie meble-kolor wiśnia.Jakie powinnam wybrać panele-ciemnie czy jasne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 24.01.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Przepraszam,że się wcinam.Tylko małe pytanko do Osowej.Będę miała w salonie meble-kolor wiśnia.Jakie powinnam wybrać panele-ciemnie czy jasne? Pozdrawiam Pytanie , na które odpowiedż mogę udzielić jedynie przy większej ilości szczegółów dotyczących danego pomieszczenia. Przede wszystkim zależy od metrażu - duże pomieszczenia mogą mieć ciemną podłogę - dlatego piszę , że "duże" ; gdyż ciemny kolor zawsze pomniejsza optycznie . Jeśli Ci to nie przeszkadza lub wręcz chcesz uzyskać taki efekt - może być ciemna . Jeśli jednak pomieszczenie jest zdecydowanie małe i chcesz by choć trochę udawało większe - wtedy TYLKO JASNE . Tematem , który można podjąć przy okazji - jest dobór wybarwienia paneli . Jeśli ciemna podłoga - to raczej monochromatycznie ( czyli powielanie koloru mebli w różnych odcieniach ) . Przy jasnej działamy na zasadzie kontrastu należy więc pamiętać , że meble będą bardziej widocznym elementem przestrzeni - nadając mu akcentu . pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 24.01.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Dzięki.Skupię się więc na ciemnej.Pomieszczenie ma 33 m2 .Bardzo mi się podoba drzewo tasmańskie z Classena http://panele.classen.pl/podlogilaminowane/48653300.htm Ale czy pasuje z wiśnią??Muszę wziąść kawałek szuflady i pojechać porównać Pozdrawiam serdecznie Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 24.01.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Dzięki.Skupię się więc na ciemnej.Pomieszczenie ma 33 m2 .Bardzo mi się podoba drzewo tasmańskie z Classena http://panele.classen.pl/podlogilaminowane/48653300.htm Ale czy pasuje z wiśnią??Muszę wziąść kawałek szuflady i pojechać porównać Pozdrawiam serdecznie Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 26.01.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Witaj Tak ...sądzę , że ta podłoga będzie pasować do wiśni ( a może masz link na Twoje mebelki – to zobaczę ) . Pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.01.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Witaj Texxas Łazienka :Piękne te kafle – wanilia z mocca ... to będzie efektowne połączenie kontrastów . Podobają mi się i sądzę , że pomysł dobry . W jakim kolorze planujesz mebelki ? W ciemnej czy jasnej ? Czy nie będziesz mieć może w ogóle... Czy to duże pomieszczenie ? Co do sypialni – nie rozumiem : „ściana która jest za łóżkiem w sypialni mają być w kolorach kontrastowych:caparol rose 40,korall 80, bordeaux 55.” – czy to jedna ściana ma być pomalowana tymi trzema kolorami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.01.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Texxas a co do klinkieru na kominek – jeśli masz zamiar wprowadzić jeszcze gdzieś elementy dekoracyjne w rustykalnym stylu np: (przecierka na ścianie) ; to jak najbardziej . Jeśli nie, i ma to byś całkowicie nowoczesne wnętrze ( ...i raczej zimne ) - to tylko ten gładki . pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
texxass 27.01.2005 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Pomieszczenie jest średniej wielkości, można by wstawić mebelki ale ja jestem zwolennikiem przestrzeni, będą tylko szafeczki koło luster na kosmetyki i niewielka szafeczka na ręczniki, wszystko w kolorze kafli. Co do sypialni to któryś z tych trzech kolorów Zrezygnowałam z klinkieru, wybraliśmy płytki EURYDYKA BROWN 25x40 z PARADYŻA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts