dromader 02.08.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam! Postanowiłem trochę namieszać i założyć konkurencyjną grupę tarnowską . Mam nadzieję skupić pod tym sztandarem wszystkich budujących tarnowian. Krajanie wpisywać się tu, bo grupa tarnów i okolice zipie ledwo ledwo Ja właśnie zakupiłem teren i wybrałem projekt Wpisujcie się, zobaczmy ile nas jest. Mam mnóstwo pytań!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.09.2009 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam Krajana Niech bedzie , ze ja pierwsza sie wpisze ... Grupa Krakow i okolice preznie dziala , a w Tarnowie chociaz tyle domkow sie buduje to wyglada na to , ze nikt nie chce podzielic sie swoimi doswiadczeniami .... Ja tez bede budowala dom w 2010 roku , na obecna chwile koncze sprawe adaptacji projektu , zlozylam papiery o przylac w ENION i bede szukala ekipy ( mam nadzieje solidnej ) . Probuje tez znalezc solidnych dekarzy .... mam nawet juz propozycje ceny od jednej ekipy po wstepnych rozmowach za metr kw. dachu ( robota kompleksowa ) 100 zl. . Mysle , ze troche kosmiczna !!!! no chyba , ze gosc dolozy dachowke To tylko wstepne rozmowy ..... dach ma 312 m kw. Buduje dom z tej pracowni http://www.domyzwizja.pl/ projekt STYLOWY 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.09.2009 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam! Postanowiłem trochę namieszać i założyć konkurencyjną grupę tarnowską . Mam nadzieję skupić pod tym sztandarem wszystkich budujących tarnowian. Krajanie wpisywać się tu, bo grupa tarnów i okolice zipie ledwo ledwo Ja właśnie zakupiłem teren i wybrałem projekt Wpisujcie się, zobaczmy ile nas jest. Mam mnóstwo pytań!!! Hej Dromader jestes tutaj jeszcze ????? Zalozyles grupe i co ? Moze wiesz gdzie moge dostac drewno na wiezbe w rozsadnej cenie ( mniej niz 700 zl. za kubik ) dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dromader 16.09.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Hej nie sądziłem już że ktokolwiek napisze i dłuższy czas się nie logowałem. Ale cieszę się z tej odpowiedzi. Niestety, nic nie wiem o drzewie (na razie). Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 17.09.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam wszystkich Tarnowian budujących. Ja wprawdzie buduję pod Wieliczką ale z Tarnowem jestem związana sentymentalnie. Drewno na dach kupowałam w Biadolinach w Korze, wyszło chyba 650zł ciśnieniowo impregnowane. Życzę powodzenia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.09.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam wszystkich Tarnowian budujących. Ja wprawdzie buduję pod Wieliczką ale z Tarnowem jestem związana sentymentalnie. Drewno na dach kupowałam w Biadolinach w Korze, wyszło chyba 650zł ciśnieniowo impregnowane. Życzę powodzenia w budowaniu! Witam Dziekuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.09.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Kierownik Budowy poszukiwany ... znacie kogos dobrego !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.01.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 No i temat sie wypalilllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 24.10.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 No i temat sie wypalilllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Cześć ja też będe budował w Tarnowie i widze, że pusto i głucho na forum tarnowskim. Jak zdobede jakieś niusy tobie potrzebne to dam znać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 16.12.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 No i temat sie wypalilllllllllllllllllllllllllllllllllllllll No właśnie - wypalił się, a szkoda My zamierzamy się budować next year. Projekt się kończy, niebawem składamy papiery. Miło będzie pogadać. Jest tu kto?? Edyta?? Inni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k82 22.12.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 No właśnie - wypalił się, a szkoda My zamierzamy się budować next year. Projekt się kończy, niebawem składamy papiery. Miło będzie pogadać. Jest tu kto?? Edyta?? Inni?? Witajcie! Dołączę się do pytania. Jest ktoś jeszcze na tym forum? Zaczynam budowę jak tylko zejdą śniegi, w okolicach Tarnowa. Papiery zajęły nam rok Czy ktoś tu zagląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska1ge 27.12.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witam wszystkich.My z mężem, mam nadzieję, że też zaczniemy wiosną. Narazie architekt adaptuje nam projekt i robi plan zagospodarowania działki.W połowie stycznia powinniśmy już złożyć wszystkie papiery do pozwolenia na budowę. Będziemy budować wg projektu Ewa z pracowni Horyzonty. Kupiliśmy materiał na ściany (będziemy stawiać z Thermoporu 25 plus styropian). Projekt jest w tej chwili u murarzy-mają określić ile wyniesie nas robocizna (fundamenty, ściany, strop, kominy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k82 02.01.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Witam wszystkich. My z mężem, mam nadzieję, że też zaczniemy wiosną. Narazie architekt adaptuje nam projekt i robi plan zagospodarowania działki.W połowie stycznia powinniśmy już złożyć wszystkie papiery do pozwolenia na budowę. Będziemy budować wg projektu Ewa z pracowni Horyzonty. Kupiliśmy materiał na ściany (będziemy stawiać z Thermoporu 25 plus styropian). Projekt jest w tej chwili u murarzy-mają określić ile wyniesie nas robocizna (fundamenty, ściany, strop, kominy). Jak duży to dom i ile Wam krzyknęli murarze? Głupio zrobiłam bo nie zapytałam naszych ile będzie kosztowało wybudowanie naszego (z 115m2 po adaptacji zrobiło się 139m2 ) Ledwo się mieszczę w rodzina na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska1ge 10.01.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jak duży to dom i ile Wam krzyknęli murarze? Głupio zrobiłam bo nie zapytałam naszych ile będzie kosztowało wybudowanie naszego (z 115m2 po adaptacji zrobiło się 139m2 ) Ledwo się mieszczę w rodzina na swoim Będziemy budować Ewę z pracowni Horyzonty.W oryginale 118,5m2 powierzchni użytkowej,plus kotłownia 9,4m2 i garaż 19,2m2. My po adaptacji (tam gdzie garaż będzie kotłownia i łazienka, tam gdzie kotłownia będzie pokój) będziemy mieć ok. 136m2 powierzchni użytkowej. Wiec podobnie. Powierzchnia zabudowy to 113m. staraliśmy się wybrać funkcjonalny dom ale i prosty, tak żeby koszty budowy nas nie przerosły, bo będziemy budować systemem gospodarczym (ten nasz jest na rzucie prostokąta, z dachem dwuspadowym,bez lukarn, wykuszy. Murarze (ma być ich dwóch) plus mąż do pomocy, wycenili roboty na 16tys- w tym są fundamenty,ściany,strop,kominy i konstrukcja dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k82 20.01.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 No to ładnie! My się właśnie dowiedzieliśmy, że nas to wyjdzie jakieś 30 !!! To co u Was z dachem (z kryciem) i izolacje - mam piwnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fullbe 22.01.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witajcie ! Ja też mam zamiar w tym roku rozpocząć budowę. Właśnie kupuję działkę i chcę jak najszybciej załatwiać papierologię.Wybrałem projekt Maja IV z pracowni mgprojekt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k82 26.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witajcie ! Ja też mam zamiar w tym roku rozpocząć budowę. Właśnie kupuję działkę i chcę jak najszybciej załatwiać papierologię. Wybrałem projekt Maja IV z pracowni mgprojekt pozdrawiam Z tym szybkim załatwieniem papierów to się troszkę przeliczysz. U mnie trwało to prawie rok! Najgorszy był konserwator, jeśli nie masz działki w terenie zabytkowym to może krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fullbe 30.01.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witaj ! Nie strasz mnie zamierzam w tym roku jeszcze przykryć ..... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska1ge 11.02.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witaj ! Nie strasz mnie zamierzam w tym roku jeszcze przykryć ..... pzdr Kurcze u nas konserwator zabytków też "opiniuje" te papiery. Nawet nie straszcie,że przez niego tak długo może zejść z pozwoleniem. Teren ma świeży plan zagospodarowania, konserwator uczestniczył przy ustalaniu planu. I powinno się na wytycznych od niego tylko skończyć. Wstępnie mam w piśmie od konserwatora, że budynek mieszkalny ma być od wjazdu na działkę a gospodarczy z tyłu (bo będzie też gospodarczy). i dom ma być na planie prostokąta z dwuspadowym dachem, żeby się w krajobraz wkomponował. Narazie nasze papiery były w ZUDP. I tam się przyczepili że budynek gospodarczy wg nich za mały chcemy. Koszmar. Póki co nie znalazłam nigdzie wymogów odnośnie minimalnych wymiarów budynków gospodarczych, (my chcemy 36m2 plus stryszek), jeśli się ktoś orientuje to proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska1ge 11.02.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Z tym szybkim załatwieniem papierów to się troszkę przeliczysz. U mnie trwało to prawie rok! Najgorszy był konserwator, jeśli nie masz działki w terenie zabytkowym to może krócej. Można wiedzieć gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts