JackD 29.12.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 wczoraj oglądałem chyba wiadomości na TVN 24... i prezes spółki węglowej mówił, że wydobycie węgla to koszt 162 zł... a sprzedawali po 167 zł... czyli SW zarobiła 5 zł. za tone sprzedanego węgla......czyli róznicę między ceną wegla.... ok. 400 zł. a 167.00 zarabia pośrednik, czyli kto??, a może się mylę totalnie?>?. to mnie prostujcie.!!!!!ale i tak chyba mnie szlag trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 29.12.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 dzień dobry, jestem szlag. Przepraszam, czy dobrze trafiłem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 29.12.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 dzień dobry, jestem szlag. Przepraszam, czy dobrze trafiłem?? hehe... dobrze trafiłes , ale mnie juz trochę przeszło.... ale i tak mnie miło.... pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.12.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Grunt to dobry humor. Zacznę handlować węglem i Tobie JackD sprzedam za 300 Ja też lubię Danielsa więc będziesz miał u mnie 25% rabatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 29.12.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 JackD - to wungel kosztuje aż 4 stówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 29.12.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 prezes spółki węglowej mówił, że wydobycie węgla to koszt 162 zł... a sprzedawali po 167 zł... czyli SW zarobiła 5 zł. za tone sprzedanego węgla...... czyli róznicę między ceną wegla.... ok. 400 zł. a 167.00 zarabia pośrednik, czyli kto??, a może się mylę totalnie?>?. to mnie prostujcie.!!!!! To chyba musiałby być jakiś mega pośrednik Jest to cena loco kopalnia, zależna od klasy węgla i to pewnie dla dużych odbiorców; musiałbyś wiedzieć, na jakich warunkach jest sprzedawany - trzeba to załadować, dowieźć do miasta odbioru, rozładować, zwalić na skład, ofakturować, dowieźć do klienta, zwalić.... ale różnica jest niezła, fakt. Niech się brać górnicza wypowie [Do chaty wbiega zdyszana matka] Matka: O, Jezu! Dzieci! Zbierajta te zabawki! Już, już! Ala, bier kubełko! Ala: Jakie kubełko, mamo? Matka: No to! Od wyngla! Szybko leć... I korytko świniowe bierz! Szybko dzieci! Gdzie ojciec? Aha... Pijany śpi... To dobrze... Dobrze... Ty stary, budź się! Budź się! Bier siekiera! Przywieźli wyngiel! Wyngiel! Wyngiel je we wiosce! Babcia: Wojna bedzie, przed wojną tyz był! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 30.12.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 no czekam na ludzików, ze śląska.... moze coś więcej si.ę dowiem....bo niedługo bede zmuszony zakupić wegielek....ale miło mnie, ze humory dopisują.... i taaaaak trzyyyyymać.....pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts