Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

no szlag mnie trafi na miejscu !!!!!!!!

Gość JackD

Recommended Posts

wczoraj oglądałem chyba wiadomości na TVN 24... i prezes spółki węglowej mówił, że wydobycie węgla to koszt 162 zł... a sprzedawali po 167 zł... czyli SW zarobiła 5 zł. za tone sprzedanego węgla......

czyli róznicę między ceną wegla.... ok. 400 zł. a 167.00 zarabia pośrednik, czyli kto??, a może się mylę totalnie?>?. to mnie prostujcie.!!!!!

ale i tak chyba mnie szlag trafi

:D Grunt to dobry humor. Zacznę handlować węglem i Tobie JackD sprzedam za 300 :wink:

Ja też lubię Danielsa więc będziesz miał u mnie 25% rabatu :D

prezes spółki węglowej mówił, że wydobycie węgla to koszt 162 zł... a sprzedawali po 167 zł... czyli SW zarobiła 5 zł. za tone sprzedanego węgla......

czyli róznicę między ceną wegla.... ok. 400 zł. a 167.00 zarabia pośrednik, czyli kto??, a może się mylę totalnie?>?. to mnie prostujcie.!!!!!

To chyba musiałby być jakiś mega pośrednik :o

Jest to cena loco kopalnia, zależna od klasy węgla i to pewnie dla dużych odbiorców; musiałbyś wiedzieć, na jakich warunkach jest sprzedawany - trzeba to załadować, dowieźć do miasta odbioru, rozładować, zwalić na skład, ofakturować, dowieźć do klienta, zwalić.... ale różnica jest niezła, fakt.

Niech się brać górnicza wypowie :)

• [Do chaty wbiega zdyszana matka]
    Matka: O, Jezu! Dzieci! Zbierajta te zabawki! Już, już! Ala, bier kubełko!
    Ala: Jakie kubełko, mamo?
    Matka: No to! Od wyngla! Szybko leć... I korytko świniowe bierz! Szybko dzieci! Gdzie ojciec? Aha... Pijany śpi... To dobrze... Dobrze... Ty stary, budź się! Budź się! Bier siekiera! Przywieźli wyngiel! Wyngiel! Wyngiel je we wiosce!
    Babcia: Wojna bedzie, przed wojną tyz był!

:D :D :D