juwet 04.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 zaczynam na wiosnę czwarta budowę , lubie to robic , budowa domu ,buduje równoczesnie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juwet 04.03.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 chetnie podzielę się doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 04.03.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Budujesz po raz 4 sobie czy jesteż wykonawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juwet 04.03.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 nie jestem ,wykonawcą . budowałem już 3 budynki , .w róznych technologiach , buduje na potrzeby własne , do zamieszkania ,pod działalność . Budowie patronuje od początku, dobieram wykonawców ,osobiście negecjuje ceny , i dobory materiałów, siłę roboczą > . Nie zlecam pracy firmom w całości ,bo to jest bardzo drogo . Popieram system budowy gospodarczy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 04.03.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Jak sądzisz,fundament lepiej jest robić lany czy z bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juwet 04.03.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Ława jako cokół ,to chyba zrozumiałe musi być monolityczne -lana ,a to co nad ławę , to może być spokojnie z bloczków betonowych wibroprasowanych.W ostatniej mojej ławie tak własnie zrobiłem .Około 50-60 cm w wykopie wykonanym recznie ,zazbrojonym ,zalanym betoniarko ,tez recznie ,nadbudowałem z bloczków cała kondygnacje w ziemi ,z bloczków bet. Miałem możliwośc ,lania monolitu z betonu, ale tak praktycznie tego nie da sie zrobic systemem gospodarczym i o wiele drożej ,Bloczki rozwiązuja wiele spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 04.03.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 A ława lana z betoniarki czy z gruszki?Zaczynam na wiosnę,mąż mi nie pomoże a ja nie znam się na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts