Gość 20.01.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 dzis nasz potencjalny architekt oznajmil: 11000 pln za projekt przebudowy istniejacego budynku 70m2 (byl budowany na cele gospodarcze) na mieszkalny o powierzchni 110m2 oraz 5000 pln za projekty przylacza wodn-kanal, gaz. zalatwia wszystko w urzedach i moze co nieco przyspieszyc. czy to jest duzo???????? ta sprawa rozgrywac sie bedzie w łodzi, czy ktos ma pojecie czy ta cena jest w granicach zdrowego rozsądku. mam 2 pytanie: czy moze ktos sie orientuje jaki jest koszt przylacza wodn-kanaliz, gaz w łodzi jesli wszystko znajduje sie 3m od dzialki 8m od domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOA 26.01.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Wszystko zależy od tego jaki zakres mają prace projektowe tej adaptacji?tzn co wchodzi w skład projektu . Jest to cena za projekt (architektoniczny) , która dla większości osób na tym forum jest poza zasięgiem wyobraźni , ale proszę wziąć pod uwagę ,że często adaptacja wiąże się z o wiele większym poziomem trudności niz projektowanie od podstaw. To tak jak z restaurowaniem i tuningowaniem w jednym starego samochodu - pewnie gdyby chcieć osiągnąć standard samochodu nowego kosztowałoby to o wiele więcej! pozdrawiam AL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOA 26.01.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Wszystko zależy od tego jaki zakres mają prace projektowe tej adaptacji?tzn co wchodzi w skład projektu . Jest to cena za projekt (architektoniczny) , która dla większości osób na tym forum jest poza zasięgiem wyobraźni , ale proszę wziąć pod uwagę ,że często adaptacja wiąże się z o wiele większym poziomem trudności niz projektowanie od podstaw. To tak jak z restaurowaniem i tuningowaniem w jednym starego samochodu - pewnie gdyby chcieć osiągnąć standard samochodu nowego kosztowałoby to o wiele więcej! pozdrawiam AL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.01.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 dziekuje. tzn ze lepiej stawiac od nowa moze prace architektoniczne nie beda tyle kosztowały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 09.02.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Ja sie wlasnie rozbudowuje. Mam maly domek parterowy - powierzchnia 50 m2. Dobudowuje duzy salon, garaz na dwa samochody i poddasze uzytkowe nad tym calym domem.place architektom 3500 i odbieram pozwolenie na budowe. DO tego etapu oni wszystko zalatwiaja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 23.02.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Ja za projekt rozbodowy domu (dobudowa salonu, piętra, wiatrołapu, przyłącze elektryczne i kanalizacyjne) zapłaciłem niecałe 3000zł., choć miałem oferty również za 6500zł. Po fakcie spotkałem się z kolegą, który właśnie skończył architekturę i powiedział, że za te same pieniądze on by mógł mi to zrobić w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotwiczka 11.03.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Hej Pablo, patrzem siem i dziwiem siem Wlasnie wczoraj negocjowalam dobudowanie oranzerii, tarasu, nadbudowanie jakiejs oslony - ganku nad drzwi wyjsciowe, budynek gospodarczy, zagospodarowanie ogrodu - razem z uzgodnieniami w Starostwie.. cena 2500 PLN 3maj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw 26.03.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 dzis nasz potencjalny architekt oznajmil: 11000 pln za projekt przebudowy istniejacego budynku 70m2 (byl budowany na cele gospodarcze) na mieszkalny o powierzchni 110m2 oraz 5000 pln za projekty przylacza wodn-kanal, gaz. zalatwia wszystko w urzedach i moze co nieco przyspieszyc. czy to jest duzo???????? ta sprawa rozgrywac sie bedzie w łodzi, czy ktos ma pojecie czy ta cena jest w granicach zdrowego rozsądku. Chyba się Panu(i) architekt rzuciło cos na mozdzek. Pablo1979 jak bryczka podjechałes pod biuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 seiczento mojej zony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colette 15.04.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 ja zaplacilam 500 zlotych za projekt przebudowy strychu (ok 50m2) na poddasze uzytkowe - wymiana scian, wzmocnienie stropu, wymiana dachu, schody, przebudowa kominów; (ale bez instalacji wod-kan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 15.04.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 dzis nasz potencjalny architekt oznajmil: 11000 pln za projekt przebudowy istniejacego budynku 70m2 (byl budowany na cele gospodarcze) na mieszkalny o powierzchni 110m2 oraz 5000 pln za projekty przylacza wodn-kanal, gaz. zalatwia wszystko w urzedach i moze co nieco przyspieszyc. czy to jest duzo???????? ta sprawa rozgrywac sie bedzie w łodzi, czy ktos ma pojecie czy ta cena jest w granicach zdrowego rozsądku. mam 2 pytanie: czy moze ktos sie orientuje jaki jest koszt przylacza wodn-kanaliz, gaz w łodzi jesli wszystko znajduje sie 3m od dzialki 8m od domu? Moi rodzice zapłacili zaprojekt przebudowy domu kostki ok 2000zł (dach, przybudówka, oranżeria i taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 27.04.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 dzis nasz potencjalny architekt oznajmil: 11000 pln za projekt przebudowy istniejacego budynku 70m2 (byl budowany na cele gospodarcze) na mieszkalny o powierzchni 110m2 oraz 5000 pln za projekty przylacza wodn-kanal, gaz. zalatwia wszystko w urzedach i moze co nieco przyspieszyc. czy to jest duzo???????? ta sprawa rozgrywac sie bedzie w łodzi, czy ktos ma pojecie czy ta cena jest w granicach zdrowego rozsądku. mam 2 pytanie: czy moze ktos sie orientuje jaki jest koszt przylacza wodn-kanaliz, gaz w łodzi jesli wszystko znajduje sie 3m od dzialki 8m od domu? megacena, zdrowy rozsšdek zachowasz jak go pogonisz u mnie architekt kasuje 5500 (jeszcze się zastanawiałem czy to nie za duzo) za projekt przebudowy isniejšcego domku około 80 m2, docelowo 120m2 + garaż (20m2), do tego inwentaryzacja istniejšcego stanu gdyz nie ma zadnego projektu tego co juz stoi wszystkie formalnoci (ustępstwa), zezwolenia, uzgodnienia z konserwatorem zabytków (dzielnica pod nadzorem konserwatorskim) załatwia architekt. w tej chwili czekam na warunki zabudowy, (wniosek złozony 20.04) pozdrawiam Piotr [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts