mjuly 23.02.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam Przystępuję do wojny! Zaczynam zmagania z budową Wybrałem projekt - malutki domek Nina z Horyzontu Załatwiam dokumenty, kredyty. Mam cichą nadzieję uporać się z papierami do maja. Zaczynają się pierwsze trudne decyzje - z jakich materiałów ściany, dach - jakie instalacje, ogrzewanie Aktualnie jestem na etapie wybierania oczyszczalni. Czy są jakieś dofinansowania, ktoś miał w naszym regionie już pomysły "bezszambowe"? Z jakiej firmy i za ile można wybudować oczyszczalnie? Szukam również ekip do budowy, jakby ktoś mógł jakieś polecić to bym bardzo był wdzięczny pozdrawiam wyruszający na wojnę Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 23.02.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 O dotacje na oczyszczalnie, solary zapytaj w gminie. U nas nie ma, choć gmina wybitnie turystyczna ( Nowa Słupia ). Gdzie bedziesz zaopatrywał sie w mat. bud. ( Beton, cegiełki itp ).szukamy dobrego, "słownego" sprzedawcy. Myslimy o ceramice 25+12 styro. Blachodachówka na dach.Ogrzewanie : kominek z DGP + elektryka ( profesjonalnie ze sterowaniem ).Dom o pow. uzytkowej 102 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjuly 23.02.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Nina ma ciut mniej 94m2 kominek z DGP (też taki planuję, trudno znaleźć wykonawcę, raczej sprzedają gotowe systemy do montażu) + elektryka (ja gazowe, ale nie zdecydowałem czy podłogowe czy normalne) nie masz gazu czy wybrałeś z premedytacją? na razie nie myślę gdzie kupić materiał ponieważ niektóre firmy budują z własnym materiałem i muszę znaleźć konsensus, czy bujać się samemu z zakupami czy zdać się na wykonawcę pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 23.02.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Gazu u nas nie ma i nie bedzie. Elektryka wybrana świadomie, zakładając II taryfę. My chcemy sami kupoac materiały. Za drogo wychodzi, gdy zlecisz to firmie. No ale masz spokój . Cos za cos , jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjuly 23.02.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Czy masz już coś konkretnego na temet kominka z DGP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 23.02.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dostalismy zamówioną broszurke firmy DARCO , mozna sie obczytać, ale to bardziej dla wykonawców. Nasz pani architekt z Kielc polecała wykonawce i przedstawiciela norweskiego JOTULA. Wiadomo to mercedes wśród kominków, ale jeśli ma to byc ogrzewanie rawie głowne, to nie mamy zamiaru oszczedzać. Namiary na pana w Kielcach są na str. wwwJotula.Na targach w Kialcach DOM I OGRÓD ogladaliśmy np tańsza polska TARNAVĘ. Co do elektryki, to rozważamy wyjazd do Kielc do przedstawiciela firmy ELEKTRA. Interesuje nas profesjonalna koncepcja, projekt, dobór odpowiednich piecy i sterowników. Zakładamy , że ZEORK w Ostrowcu da nam II taryfę. Może pytałeś o to ? Jesteś na miejscu. My na razie mieszkamy w Starachowicach. Pzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjuly 24.02.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Z ciekawości zapytam ile dajecie za adaptację + drobne zmiany w projekcie? Ja nie będę zgłaszał innej taryfy bo nie robię elektrycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjuly 24.02.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 wiesz, szukam tej strony ....Namiary na pana w Kielcach są na str. www Jotula. ... ale nijak nie potrafię znaleźć ani pl ani com ani ni ni podałbyś mi proszę kontakt do tego człowieka ile oceniasz że Ci wyjdzie za kominek a ile za DGP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 24.02.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 http://www.jotul.pl - Sieć sprzedaży - Przedstawiciele Kielce - p. Jacek TetelewskiTel. 41 368 02 10 602 339 350 Podejrzewam, że tani nie jest, ale ciekawe jaki ma poziom cen. Liczymy, że za wszystko z wykonawstwem bedzie może 15.000 ?Nie mamy pojęcia ile facet sobie liczy. Trzeba dzwonić do niego na komórkę, bo jak wszyscy "fachowcy" teraz jest "bardzo zarobiony". Jak cos się dowiesz to daj znać na forum. Cana u nas (powiat Kielce) za adaptację, mapki, projekty przyłaczy i bieganie po urzędach i resztę - 2.500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts