dominikxxl 03.08.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witamzapraszam wszystkich budujących się ze Stargardu, Szczecina, Goleniowa, Nowogardu, Maszewa i okolic na to forum. Pierszym tematem jaki chciałbym poruszyć to adaptacja projektu. Architekci ze Stargardu średnio proponują mi 6000 PLN za adaptację, papiery od decyzji o warunkach zabudowy do pozwolenia na budowę oraz projekt przyłączy wodnego i elektrycznego. Ile Was to kosztuje, może znacie kogoś solidnego i tańszego.Ile kosztyje kierownik budowy i i nspektor nadzoru?Na wiosnę 2010 r planuję zaczynąć budowę domu Amaltea II z PP projekt w Grzędzicach.Może ktoś buduje lub planuje budować wg tego projektu ?zapraszam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 28.08.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witaj budujący z Grzędzic. My budujemy w Małkocinie. Jesteśmy na etapie zamykania stanu surowego. Adaptację robilismy w Stargardzie, kosztowało to ok. 5500. Kierownik budowy bierze 2000-4000 pln, a inspektor nadzoru jest ci do niczego niepotrzebny. A po trudach budowy przy oddawaniu domu do użytkowania będziesz potrzebował świadectwa energetycznego, a tu służę pomocą osobiście. Jak byś miał jakieś pytania co do załatwiania papierologii w Stargardzie, pytaj śmiało. Nasz wątek zwie się "szkieletorek krasnoludek", zapraszam do lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedzier 03.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam wszystkich serdecznie!!! Hej marta tu masz pewnie inny login ale licze na to ze mnie zobaczysz mam prośbę o kosztorys projektu amaltea III. Razem z dziewczyna wybraliśmy ten projekt i w czerwcu orzyszłego roku ruszamy z budowa, mysle ze będziemy mogli troche zaoszczedzic na materialach dlatego iz pracuje w hurtowni duzej materialow budowlanych no i mam taniej zapraszam innych którzy maja blisko moge dac spore rabaty to nie reklama tylko chec pomocy innym. Jesli ktos buduje ten domek w warminsko mazurskim prosze o kontak (iława). Moj e-mail [email protected]. licze na kosztorys albo jesli ktos inny z zyczliwych forumowiczów by mi podesła byłbym niezmiernie wdzieczny. Pozdrawiam wszytskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikxxl 04.09.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 kosztorysu jeszcze nie mam, jak będę miał to sie podzielę, chyba że miałbyś szybciej to też chętnie zobaczę. będziesz budował koło Stargardu czy koło Iławy, bo zdawało mi się, że na forum pp projekt pisałeś coś że jesteś z okolicy Stargardu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnicz 20.09.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Jeśli ktoś mógłby podzielić się kosztorysem amaltei, to i ja bardzo proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wladekb1 25.09.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam Serdecznie, Mieszkam w okolicach Szczecina, i przymierzam się do budowy domu.Bardzo podoba mi się projekt Almatea 1, Mam jednak obawy czy podołam finansowo z budową, czy mógłby ktoś kto już jest w trakcie lub zakończył budowę, podpowiedzieć jakie są koszty stanu surowego zamkniętego, oraz na co należy zwrócić szczególną uwagę.z góry dziękuję za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikxxl 25.09.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 http://forum.muratordom.pl/czy-budije-ktos-amaltea-1,t137440.htm http://www.muratordom.pl/galeria_budowa_i_remont.htm?akcja=pokaz_galerie&galeria=967 http://forum.muratordom.pl/budowa-domu-amaltea-1,t160100.htm http://pprojekt.pl/projekt1043-amaltea_ii,opinie.html?t=1168 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikxxl 25.09.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 No to mam architekta adaptacja - 5300nadzór i kierbud - 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnicz 17.10.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ponawiam pytanie, czy ktoś może się podzielić kosztorysem amaltei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia1 10.08.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Proponuję wznowić aktywność tej grupy Zapraszam wszystkich budujących lub planujących budowę z tego terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 10.08.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witaj marcia1Faktycznie cosik tej grupie sie nie wiedzie a przecież ogrom inwestorów z tej okolicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia1 11.08.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Cieszę się, że nie tylko ja chcę wskrzesić tą grupę Trzymam kciuki, żeby transakcja poszła po Twojej myśli. Ja już mam stan surowy otwarty za sobą, także chętnie będę służyć radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_mod 12.08.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 My rowniez z mezem planujemy budowe w przyszlym roku, tj. na wiosne 2011 w gminie Maszewo. Na razie jestesmy na etapie wyboru projektu i przymierzamy sie do Amaltea II, poniewaz w 100% spelnia nasze warunki zabudowy. Niestety ciezko nam dowiedziec sie co nastepuje po czym. Ale chyba musimy teraz znalezc architekta... ktory potwierdzi, ze ten projekt nadaje sie na nasza dzialke Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia1 12.08.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 My rowniez z mezem planujemy budowe w przyszlym roku, tj. na wiosne 2011 w gminie Maszewo. Na razie jestesmy na etapie wyboru projektu i przymierzamy sie do Amaltea II, poniewaz w 100% spelnia nasze warunki zabudowy. Niestety ciezko nam dowiedziec sie co nastepuje po czym. Ale chyba musimy teraz znalezc architekta... ktory potwierdzi, ze ten projekt nadaje sie na nasza dzialke Pozdrawiam Architekt musi Wam zrobić adaptację (mogę polecić swojego). Natomiast ważniejsze są warunki zabudowy z Urzędu Miasta. Projekt przede wszystkim musi podlegać tym warunkom, ale to już sprawdza architekt. Najlepiej do Urzędu wybrać się z wybranym projektem, żeby od razu wpisali wszystko zgodnie z projektem- unikniecie później chodzenia i poprawiania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia1 12.08.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Architekt będzie również potrzebował tzw. wtórnik od geodety i jeśli podlega Wasza działka pod region Natury 2000 to również zezwolenie z Ochrony Środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_mod 13.08.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Architekt będzie również potrzebował tzw. wtórnik od geodety i jeśli podlega Wasza działka pod region Natury 2000 to również zezwolenie z Ochrony Środowiska. Dzieki za odpowiedz. Tak troche podzwonilismy i zalatwiamy teraz ten "wtornik". Dzieki za podpowiedz. Na szczescie nie podlegamy pod Nature 2000. Jesli chodzi o projekt i warunki zabudowy to wlasnie szukalismy projektu pod nasze warunki, wiec wszystko powinno byc okej Jutro mamy spotaknie wstepne z architektem i zobaczymy jak to sie dalej potoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia1 13.08.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Trzymam kciuki Wiem ile jest biegania za "głupimi" papierkami- 3 razy zmieniałam warunki zabudowy, po drodze zginął mi wtórnik, w geodezji zapodziali moją teczkę i nie mogłam odzyskać wtórnika, także służę pomocą, żeby innym ułatwić te formalności. I jeszcze taka mała rada- koniecznie rób ksero wszystkich dokumentów- w razie zgubienia oryginału będzie łatwiej wyciągać duplikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 14.08.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Troszku grupa odżyła, świetnie! Co do adaptacji to miałbym pytanie jakie kroki należy podjąć aby jej dokonać. Wiem, że można zlecić wszystko architektowi adoptującemu ale czy może próbowaliście sami aby zmniejszyć koszty? Tak na marginesie, byłbym ciekaw z jakimi kosztami należy liczyć się w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 15.08.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Poszukuję ekipy do wiercenia studni ze wszystkimi materiałami - rurami, filtrem, obudową itd Sprawdzonej. Głebokość 30m. Prosze o namiary i opinie o firmach. Oraz namiary na dobre sprawdzone miejsce na zakup drewna na więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_mod 19.08.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Jesli chodzi o adaptacje projektu, aby firma zajela sie zalatwianiem wszystkich formalnosci z tym zwiazanych, zycza sobie od 5000zl w gore... ;/ Strasznie duzo, czy moze takie po prostu sa ceny i mi sie wydaje duzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts