Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Starej Miłosny

Gość KKrzysztof

Recommended Posts

Ciekawy jestem, czy się przyjmie. Kiedyś istniała strona http://www.staramilosna.pl, ale już nie ma. Liczyłem wówczas, że łatwiej nam będzie się integrować.

Wielu ze Starej Miłosny buduje, kończy lub wykańcza swoje domki. Każde podjęcie nowego zadania rodzi nowy wrzód na żołądku.

Dlatego proponuję, abyśmy np. stworzyli listę solidnych, sprawdzonych wykonawców.

Listę dobrych materiałów oraz punktów sprzedaży z normalnymi cenami.

• 1 month później...
Ciekawy jestem, czy się przyjmie. Kiedyś istniała strona http://www.staramilosna.pl, ale już nie ma. Liczyłem wówczas, że łatwiej nam będzie się integrować.

Wielu ze Starej Miłosny buduje, kończy lub wykańcza swoje domki. Każde podjęcie nowego zadania rodzi nowy wrzód na żołądku.

Dlatego proponuję, abyśmy np. stworzyli listę solidnych, sprawdzonych wykonawców.

Listę dobrych materiałów oraz punktów sprzedaży z normalnymi cenami.

Cześć Krzysztof. Ja wprawdzie buduję w Izabeli za Zakrętem _ niedaleko 8) , ale całe życie mieszkałam w Wesołej. Stąd sentyment do tej okolicy. Starą Miłosną pamiętam jeszcze jako mokradła - teraz to wielkie przedmieście Warszawy.

Gdybyś był zainteresowany jakimiś informacjami handlowo-budowlanymi daj znać.

Pozdrowienia.

• 2 months później...
Witam. Buduje domek w Starej Milosnej na ul.Macierzanki (ten czerwony (na razie) z brazowym dachem). Jestem na etapie stanu surowego otwartego. W marcu 2004 planuje wstawic okna - Urzedowski - i rozpoczac proces wykanczania. Jedyne co moge polecic to ekipa od stanu surowego - bardzo pracowici i zorganizowani murarze. Nie wiem tylko jak u nich z terminami, podejrzewam ze maja duzo roboty. Moge rowniez dac namiar na hydraulika - jak na razie cechuje go fachowosc. Bardzo chetnie skorzystam z polecenia np.elektryka, tynkarza, parkieciarza itp. panow od wykonczeniowki ( choc podobno zdarzaja sie i panie). :D

• 4 months później...
Przez kilka miesięcy szukałem ekipy dekarskiej do wykończenia dachu. W końcowym efekcie miałem szczęście, bo trafiła mi się ekipa, która umiała wykonać zadnie poprawnie i bez fuszerki. Chętnie polecę każdemu tych ludzi. Specjalizują się w miedzi. Wydaje mi się, że chcą pracować i zrobić swoja robotę, tak by Inwestor był zadowolony.

Czy ktoś z okolic Starej Miłosny zastosował magnetyzery na instalacji ciepłej wody użytkowej lub instalacji centralnego ogrzewania?

Interuje mnie każde spostrzeżenie w tym temacie.

Szukam hydraulika, który zechce podjąć się wycięcia kilku rur CO i wstawienia w ich miejsce rurek o mniejszej średnicy.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...