Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Startujemy na wiosne 2005!!

Gość moniasosna

Recommended Posts

Monia ja tesh startuje na wiosne. Jestem na etapie załatwiania pozwolenia (trwa to jush rok). Mam nadzieje ze do wiosnybęde je mieć. Ja tesh długo zastanawiałam sie czy wybrać porotherm czy max. po odwiedzinach na forum muratora zdecydowałam sie na maxa, którego jush kupiłam. Ja wybrałam hadykówkę.

Witajcie :lol: , my także zamierzemy na wiosnę budowę... choć jeszcze mamy trochę "papierków" do załatwienia :-?

Mamy zamiar budować z Porothermu 50P+W, i jestem przkonana że jest b.dobry :D , znajomi wybudowali z tego domek i są zadowoleni...

Pozdrawiam :wink:

czy ten porotherm 50 masz jeszcze zamiar docieplić wełną??jest to konieczne?

Witajcie :lol: , my także zamierzemy na wiosnę budowę... choć jeszcze mamy trochę "papierków" do załatwienia :-?

Mamy zamiar budować z Porothermu 50P+W, i jestem przkonana że jest b.dobry :D , znajomi wybudowali z tego domek i są zadowoleni...

Pozdrawiam :wink:

słyszałam że 40P+W powinno się jeszcze docieplić wełną a jak z 50 to szczerze powiem że nie wiem :roll:

A tak a`propos materiałów budowlanych, to my rozważamy użycie pustaków z keramzytobetonu ze styropianem. Nieźle wypadają w porównaniach (Murator 1/2005). Są tańsze i mają lepsze właściwości termoizolacyjne niż poroterm. A czy ktoś wie, jak jest w praktyce?

Cześć krajanko (prawie). Nie przejmuj się, ja też.

:D Budujesz się w samym Krakowie?

obecnie mieszkam w Krakowie,kupiliśmyniedużą działeczkę w Hebdowie gm. Nowe Brzesko.nie mogę doczekać cierpliwie kiedy wreszcie zaczniemy! :roll: ja już tam prawie mieszkam tyle że w myślach :lol: prawdopodobnie zamieszkam tak na poważnie w pażdzierniku, :lol: