Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa ze Zduńskiej Woli i okolic

Recommended Posts

a może lepiej kupić całą więźbę dachową zrobioną w fabryce wraz z montażem? taka jest przede wszystkim właściwie "policzona" wg najnowszych norm obciążeniowych, drewno szwedzkie, strugane itp

zobacz o czym mowa: "nowoczesne konstrukcje dachowe"

ja u siebie mam taką.

a jak nie to mają jeszcze na Mickiewicza (DorDach) i na Moniuszki (Muster) i widziałem też reklamę firmy (Dariusz) jak się wyjeżdża ze Zduni na Łask.

Pozdrawiam

Witam,

ja też budują w Zduńskiej Woli.

Jeśli chodzi o więźbe dachową, to podobno bardzo dobre ceny mają na Okupie. Tam jest taki mały skład po lewej stronie jadąc w kierunku Łodzi.

Co do gotowego wiązania jest to super sprawa, ale kosztowna. Robiłem wycene mojego dachu w firmie http://www.wiazar.pl/start/

Polecić mogę również firmę DOR DACH z ul Mickiewicza w Zduńskiej Woli, własnie kończą układać blachę.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

ja też budują w Zduńskiej Woli.

Jeśli chodzi o więźbe dachową, to podobno bardzo dobre ceny mają na Okupie. Tam jest taki mały skład po lewej stronie jadąc w kierunku Łodzi.

Co do gotowego wiązania jest to super sprawa, ale kosztowna. Robiłem wycene mojego dachu w firmie http://www.wiazar.pl/start/

Polecić mogę również firmę DOR DACH z ul Mickiewicza w Zduńskiej Woli, własnie kończą układać blachę.

moim zdaniem, po zliczeniu wszystkich kosztów (ale całkowicie kompletnych) + oczywście sprawa jakości wykonania i użytych materiałów to nie powiedziałbym że jest drogo. W Zduńskiej jest producent http://www.mabudo.pl o dachach http://mabudo.eu/oferta.php?id_typ=3&typ=1

• 1 month później...
Witam

Może ktoś z budujących w okolicach Zduńskiej Woli poleci mi jakąś sprawdzoną ekipę,właśnie robię kasting na wykonawcę SSO-buduję taki domek:

http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912b.html

Pozdrawiam

Witaj Marcin2372

zaglądałeś do mojego dziennika budowy? szybko, dobrze i bez stresów. Jakby Ci się podobało to mogę przesłać bezpośrednie namiary.

Ten Twój domek jest bardzo fajny do budowy. Jak chcesz zobacz jeszcze tego " linka "

pozdrawiam

rogal777

Witaj Marcin2372

zaglądałeś do mojego dziennika budowy? szybko, dobrze i bez stresów. Jakby Ci się podobało to mogę przesłać bezpośrednie namiary.

Ten Twój domek jest bardzo fajny do budowy. Jak chcesz zobacz jeszcze tego " linka "

pozdrawiam

rogal777

Dzięki za zainteresowanie.

A porównywałeś koszty budowy z całych elementów z metodą tradycyjną-duża jest różnica w cenie ?

W sumie nigdy nie myślałem o takiej technologi ale wygląda ciekawie i pewnie dużo szybciej się buduje.

Co Cie skłoniło do takiej technologi?

Dzięki za zainteresowanie.

A porównywałeś koszty budowy z całych elementów z metodą tradycyjną-duża jest różnica w cenie ?

W sumie nigdy nie myślałem o takiej technologi ale wygląda ciekawie i pewnie dużo szybciej się buduje.

Co Cie skłoniło do takiej technologi?

Porównując wszystkie aspekty, czyli jakość materiałów, parametry cieplne, niska akumulacyjność energetyczna domu, łatwość prowadzenia instalacji oraz łatwość wykończenia a także CZAS budowy (tym samym zaangażowanie własnego czasu), nadzór, dowozy materiałów i tzw ich niejednokrotne "ginięcie" z budowy uważam że JEST TANIEJ. Poza tym.. jeśli np. chcemy sprzedać dotychczasowe mieszkanie np w blokach, to czas w jakim będziemy musieli utrzymywać zarówno bloki jak i budowę maksymalnie skracamy. (nawet do 2-3 miesięcy).

Same ściany i konstrukcja dachu mojego domu stanęły przez 6 dni. W poniedziałek stanęła pierwsza ściana, a w sobotę była już "WIECHA"

Wysłałem namiary do mnie na Twojego e-maila. W razie czego zapraszam do mnie na budowę, mogę wszystko pokazać.

Pozdrawiam serdecznie

Rogal777 :)

• 2 months później...

Witam,

planujemy budowę w Łasku na wiosnę 2012. Co prawda po przejrzeniu forum, nie znalazł się żaden forumowicz z naszych okolic, ale może przy dobrych wiatrach, ktoś się odezwie. Wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=1&typ_budynku=brak_dom&symbol=c183&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=26&y=8&nr=0

może ktoś w okolicy Zduńskiej budował taki sam domek, albo inny wariant i służyłby nam radą i wskazówkami, co ewentualnie można by zmienić/poprawić??

bardzo interesuje nas powierzchnia garażu, czy faktycznie zmieszczą się dwie fury, czy odległość między autami jest przewidziana a grubość lakieru? :p

no i klatka schodowa wydaje się wąska...

czekamy na info

Witam,

planujemy budowę w Łasku na wiosnę 2012. Co prawda po przejrzeniu forum, nie znalazł się żaden forumowicz z naszych okolic, ale może przy dobrych wiatrach, ktoś się odezwie. Wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=1&typ_budynku=brak_dom&symbol=c183&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=26&y=8&nr=0

może ktoś w okolicy Zduńskiej budował taki sam domek, albo inny wariant i służyłby nam radą i wskazówkami, co ewentualnie można by zmienić/poprawić??

bardzo interesuje nas powierzchnia garażu, czy faktycznie zmieszczą się dwie fury, czy odległość między autami jest przewidziana a grubość lakieru? :p

czekamy na info

Jak sądzę, działkę już macie. Zabierz ze sobą kołki, sznurek i taśmę. Zabij kołki tak jakby to były wewnętrzne narożniki ścian w garażu (wewnętrzne !!) rozciągnij sznurek, zaznacz gdzie jest brama (szerokość) i wjedź jak do garażu. otwórz drzwi w jednym i w drugim tak żeby było wygodnie wysiąść i przejść i już masz gotową odpowiedź na pytanie ;-) z praktyki ;-) ja w ten sposób lekko powiększyłem garaż.

pozdrawiam serdecznie

Rogal777

Jak sądzę, działkę już macie. Zabierz ze sobą kołki, sznurek i taśmę. Zabij kołki tak jakby to były wewnętrzne narożniki ścian w garażu (wewnętrzne !!) rozciągnij sznurek, zaznacz gdzie jest brama (szerokość) i wjedź jak do garażu. otwórz drzwi w jednym i w drugim tak żeby było wygodnie wysiąść i przejść i już masz gotową odpowiedź na pytanie ;-) z praktyki ;-) ja w ten sposób lekko powiększyłem garaż.

pozdrawiam serdecznie

Rogal777

dzięki Rogal777 za cenne wskazówki :) Jest mały problem, bo auto na razie mamy jedno a drugie jest w planie zaraz po wybudowaniu domu:p

dzięki Rogal777 za cenne wskazówki :) Jest mały problem, bo auto na razie mamy jedno a drugie jest w planie zaraz po wybudowaniu domu:p

hehehe przygotujcie wszystko ( w sensie "garaż" ze sznurków) i zaproście znajomych lub rodzinkę na działkę i każcie im zaparkować. obiecuję- ubaw po pachy, zobaczyć to zdziwienie na hasło "garaż" - bezcenne... ;-)

• 2 weeks później...

Witam,

Dobrze, że istnieje taka grupa. A przy okazji , mama nadzieję że to dobre miejsce - chciałbym przestrzec

przed usługami pewnego parkieciarza z Cienia koło Sieradza zakład nazywa się "Misztal Parkiety",

właścicielem jest Krzysztof Misztal, nieterminowy i nierzetelny, nic dodać nic ująć.

• 2 weeks później...
Witam,

Dobrze, że istnieje taka grupa. A przy okazji , mama nadzieję że to dobre miejsce - chciałbym przestrzec

przed usługami pewnego parkieciarza z Cienia koło Sieradza zakład nazywa się "Misztal Parkiety",

właścicielem jest Krzysztof Misztal, nieterminowy i nierzetelny, nic dodać nic ująć.

Dobrze że my będziemy mieli panele i płytki ;-)

• 3 weeks później...
Wypada się przywitać i odhaczyć :) Zaczynam budowę w Łasku z początkiem przyszłego roku. Narazie jestem na etapie poszukiwania ekipy. Możecie mi kogoś polecić z okolicy. Cały czas zastanawiam się nad technologią Mabudo, ale nie jestem do końca przekonany. Wstępna wycena, wypada gorzej niż ściana murowana z BK + styropian.

Witam,

czekamy na info

W takim razie ja się zgłaszam. Tak jak napisałem, my też zaczynamy na wiosnę w Łasku :)

Wypada się przywitać i odhaczyć :) Zaczynam budowę w Łasku z początkiem przyszłego roku. Narazie jestem na etapie poszukiwania ekipy. Możecie mi kogoś polecić z okolicy. Cały czas zastanawiam się nad technologią Mabudo, ale nie jestem do końca przekonany. Wstępna wycena, wypada gorzej niż ściana murowana z BK + styropian.

Ważne żeby wszystko dobrze porównać, pamiętając o deskach, szalunkach, piasku, podporach, wieńcach nadprożach itp, a także o jeszcze jednej bardzo ważnej sprawie jak konieczność absorbcji własnego czasu, konieczności dopilnowana i (lub) dowożenia zaopatrzenia. :) Sprawdź sobie wszystko a jakby zawsze można się potargować :)

pozdrawiam