Kólewicze 24.03.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 a może lepiej kupić całą więźbę dachową zrobioną w fabryce wraz z montażem? taka jest przede wszystkim właściwie "policzona" wg najnowszych norm obciążeniowych, drewno szwedzkie, strugane itp zobacz o czym mowa: "nowoczesne konstrukcje dachowe" ja u siebie mam taką. a jak nie to mają jeszcze na Mickiewicza (DorDach) i na Moniuszki (Muster) i widziałem też reklamę firmy (Dariusz) jak się wyjeżdża ze Zduni na Łask. Pozdrawiam Witam, ja też budują w Zduńskiej Woli. Jeśli chodzi o więźbe dachową, to podobno bardzo dobre ceny mają na Okupie. Tam jest taki mały skład po lewej stronie jadąc w kierunku Łodzi. Co do gotowego wiązania jest to super sprawa, ale kosztowna. Robiłem wycene mojego dachu w firmie http://www.wiazar.pl/start/ Polecić mogę również firmę DOR DACH z ul Mickiewicza w Zduńskiej Woli, własnie kończą układać blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 24.03.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam, ja też budują w Zduńskiej Woli. Jeśli chodzi o więźbe dachową, to podobno bardzo dobre ceny mają na Okupie. Tam jest taki mały skład po lewej stronie jadąc w kierunku Łodzi. Co do gotowego wiązania jest to super sprawa, ale kosztowna. Robiłem wycene mojego dachu w firmie http://www.wiazar.pl/start/ Polecić mogę również firmę DOR DACH z ul Mickiewicza w Zduńskiej Woli, własnie kończą układać blachę. moim zdaniem, po zliczeniu wszystkich kosztów (ale całkowicie kompletnych) + oczywście sprawa jakości wykonania i użytych materiałów to nie powiedziałbym że jest drogo. W Zduńskiej jest producent http://www.mabudo.pl o dachach http://mabudo.eu/oferta.php?id_typ=3&typ=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 07.05.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 WitamMoże ktoś z budujących w okolicach Zduńskiej Woli poleci mi jakąś sprawdzoną ekipę,właśnie robię kasting na wykonawcę SSO-buduję taki domek:http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912b.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 08.05.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam Może ktoś z budujących w okolicach Zduńskiej Woli poleci mi jakąś sprawdzoną ekipę,właśnie robię kasting na wykonawcę SSO-buduję taki domek: http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912b.html Pozdrawiam Witaj Marcin2372 zaglądałeś do mojego dziennika budowy? szybko, dobrze i bez stresów. Jakby Ci się podobało to mogę przesłać bezpośrednie namiary. Ten Twój domek jest bardzo fajny do budowy. Jak chcesz zobacz jeszcze tego " linka " pozdrawiam rogal777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 08.05.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witaj Marcin2372 zaglądałeś do mojego dziennika budowy? szybko, dobrze i bez stresów. Jakby Ci się podobało to mogę przesłać bezpośrednie namiary. Ten Twój domek jest bardzo fajny do budowy. Jak chcesz zobacz jeszcze tego " linka " pozdrawiam rogal777 Dzięki za zainteresowanie. A porównywałeś koszty budowy z całych elementów z metodą tradycyjną-duża jest różnica w cenie ? W sumie nigdy nie myślałem o takiej technologi ale wygląda ciekawie i pewnie dużo szybciej się buduje. Co Cie skłoniło do takiej technologi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 12.05.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam Odkupię używany barak, garaż blaszany czy blaszak jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 12.05.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam Odkupię używany barak, garaż blaszany czy blaszak jak kto woli Czytając wasz post uświadomiłem sobie że też jestem zainteresowany kupnem baraku na budowę. Może być garaż z blachy lub coś w tym stylu. Czekam na oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 13.05.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 no właśnie, ja mam jeszce trochę czasu ale nie chce mi się na szybcika szukać na sam koniec. Po za tym używany mi wystarczy wg mnie cena nowych jest grubo przesadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 14.05.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Dzięki za zainteresowanie. A porównywałeś koszty budowy z całych elementów z metodą tradycyjną-duża jest różnica w cenie ? W sumie nigdy nie myślałem o takiej technologi ale wygląda ciekawie i pewnie dużo szybciej się buduje. Co Cie skłoniło do takiej technologi? Porównując wszystkie aspekty, czyli jakość materiałów, parametry cieplne, niska akumulacyjność energetyczna domu, łatwość prowadzenia instalacji oraz łatwość wykończenia a także CZAS budowy (tym samym zaangażowanie własnego czasu), nadzór, dowozy materiałów i tzw ich niejednokrotne "ginięcie" z budowy uważam że JEST TANIEJ. Poza tym.. jeśli np. chcemy sprzedać dotychczasowe mieszkanie np w blokach, to czas w jakim będziemy musieli utrzymywać zarówno bloki jak i budowę maksymalnie skracamy. (nawet do 2-3 miesięcy). Same ściany i konstrukcja dachu mojego domu stanęły przez 6 dni. W poniedziałek stanęła pierwsza ściana, a w sobotę była już "WIECHA" Wysłałem namiary do mnie na Twojego e-maila. W razie czego zapraszam do mnie na budowę, mogę wszystko pokazać. Pozdrawiam serdecznie Rogal777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babsik 22.07.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam, planujemy budowę w Łasku na wiosnę 2012. Co prawda po przejrzeniu forum, nie znalazł się żaden forumowicz z naszych okolic, ale może przy dobrych wiatrach, ktoś się odezwie. Wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=1&typ_budynku=brak_dom&symbol=c183&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=26&y=8&nr=0 może ktoś w okolicy Zduńskiej budował taki sam domek, albo inny wariant i służyłby nam radą i wskazówkami, co ewentualnie można by zmienić/poprawić?? bardzo interesuje nas powierzchnia garażu, czy faktycznie zmieszczą się dwie fury, czy odległość między autami jest przewidziana a grubość lakieru? no i klatka schodowa wydaje się wąska... czekamy na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 22.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam, planujemy budowę w Łasku na wiosnę 2012. Co prawda po przejrzeniu forum, nie znalazł się żaden forumowicz z naszych okolic, ale może przy dobrych wiatrach, ktoś się odezwie. Wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=1&typ_budynku=brak_dom&symbol=c183&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=26&y=8&nr=0 może ktoś w okolicy Zduńskiej budował taki sam domek, albo inny wariant i służyłby nam radą i wskazówkami, co ewentualnie można by zmienić/poprawić?? bardzo interesuje nas powierzchnia garażu, czy faktycznie zmieszczą się dwie fury, czy odległość między autami jest przewidziana a grubość lakieru? no i klatka schodowa wydaje się wąska... czekamy na info Jak sądzę, działkę już macie. Zabierz ze sobą kołki, sznurek i taśmę. Zabij kołki tak jakby to były wewnętrzne narożniki ścian w garażu (wewnętrzne !!) rozciągnij sznurek, zaznacz gdzie jest brama (szerokość) i wjedź jak do garażu. otwórz drzwi w jednym i w drugim tak żeby było wygodnie wysiąść i przejść i już masz gotową odpowiedź na pytanie z praktyki ja w ten sposób lekko powiększyłem garaż. pozdrawiam serdecznie Rogal777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babsik 26.07.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Jak sądzę, działkę już macie. Zabierz ze sobą kołki, sznurek i taśmę. Zabij kołki tak jakby to były wewnętrzne narożniki ścian w garażu (wewnętrzne !!) rozciągnij sznurek, zaznacz gdzie jest brama (szerokość) i wjedź jak do garażu. otwórz drzwi w jednym i w drugim tak żeby było wygodnie wysiąść i przejść i już masz gotową odpowiedź na pytanie z praktyki ja w ten sposób lekko powiększyłem garaż. pozdrawiam serdecznie Rogal777 dzięki Rogal777 za cenne wskazówki Jest mały problem, bo auto na razie mamy jedno a drugie jest w planie zaraz po wybudowaniu domu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 26.07.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 dzięki Rogal777 za cenne wskazówki Jest mały problem, bo auto na razie mamy jedno a drugie jest w planie zaraz po wybudowaniu domu:p hehehe przygotujcie wszystko ( w sensie "garaż" ze sznurków) i zaproście znajomych lub rodzinkę na działkę i każcie im zaparkować. obiecuję- ubaw po pachy, zobaczyć to zdziwienie na hasło "garaż" - bezcenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiglem 04.08.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 witam my mamy już wybudowany domek w okolicach Łasku z projektu firmy archon ; w tym momencie stan surowy prawie zamknięty to znaczy na dole są już okna , a na górze jeszcze brak ; budowaliśmy z keramzytu - drogi , ale ponoć b. dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiglem 04.08.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zawilcach/m3f01978be1f6dnasz projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 09.08.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam, Dobrze, że istnieje taka grupa. A przy okazji , mama nadzieję że to dobre miejsce - chciałbym przestrzecprzed usługami pewnego parkieciarza z Cienia koło Sieradza zakład nazywa się "Misztal Parkiety",właścicielem jest Krzysztof Misztal, nieterminowy i nierzetelny, nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 17.08.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam, Dobrze, że istnieje taka grupa. A przy okazji , mama nadzieję że to dobre miejsce - chciałbym przestrzec przed usługami pewnego parkieciarza z Cienia koło Sieradza zakład nazywa się "Misztal Parkiety", właścicielem jest Krzysztof Misztal, nieterminowy i nierzetelny, nic dodać nic ująć. Dobrze że my będziemy mieli panele i płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łaski 03.09.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Wypada się przywitać i odhaczyć Zaczynam budowę w Łasku z początkiem przyszłego roku. Narazie jestem na etapie poszukiwania ekipy. Możecie mi kogoś polecić z okolicy. Cały czas zastanawiam się nad technologią Mabudo, ale nie jestem do końca przekonany. Wstępna wycena, wypada gorzej niż ściana murowana z BK + styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łaski 03.09.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam, planujemy budowę w Łasku na wiosnę 2012. Co prawda po przejrzeniu forum, nie znalazł się żaden forumowicz z naszych okolic, ale może przy dobrych wiatrach, ktoś się odezwie. Wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=1&typ_budynku=brak_dom&symbol=c183&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=26&y=8&nr=0 może ktoś w okolicy Zduńskiej budował taki sam domek, albo inny wariant i służyłby nam radą i wskazówkami, co ewentualnie można by zmienić/poprawić?? bardzo interesuje nas powierzchnia garażu, czy faktycznie zmieszczą się dwie fury, czy odległość między autami jest przewidziana a grubość lakieru? no i klatka schodowa wydaje się wąska... czekamy na info W takim razie ja się zgłaszam. Tak jak napisałem, my też zaczynamy na wiosnę w Łasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 04.09.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Wypada się przywitać i odhaczyć Zaczynam budowę w Łasku z początkiem przyszłego roku. Narazie jestem na etapie poszukiwania ekipy. Możecie mi kogoś polecić z okolicy. Cały czas zastanawiam się nad technologią Mabudo, ale nie jestem do końca przekonany. Wstępna wycena, wypada gorzej niż ściana murowana z BK + styropian. Ważne żeby wszystko dobrze porównać, pamiętając o deskach, szalunkach, piasku, podporach, wieńcach nadprożach itp, a także o jeszcze jednej bardzo ważnej sprawie jak konieczność absorbcji własnego czasu, konieczności dopilnowana i (lub) dowożenia zaopatrzenia. Sprawdź sobie wszystko a jakby zawsze można się potargować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts