Zdziebdzio 23.07.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 a moze ktos slyszal zeby w Ursusie byla jakas dzialka na sprzedaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 23.07.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 O, czyżby powstawała własnie grupa dla mnie czy to tylko zapytanie o działkę do sprzedania? Jest kilka działek do sprzedania w Gołąbkach - są tablice na ogrodzeniach - trzeba pojeździć i pospisywać, z reguły są to telefony do agencji. Ponadto działka obok poczty jest do sprzedania - mogę poszukać namiaru na właściciela (w 2003 chciał po 80$/m2)No właśnie: niestety w Gołąbkach jest drogo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 23.07.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 bardzo sie przyzwyczailam do Ursusa i nie mialabym nic przeciwko znalezieniu dzialki tutaj, ale kurde rzeczywiscie potwornie drogo. Na razie szukam rejon Babic. Pozdrawiam kolege, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 23.07.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Powodzenia!Agencje z rejonu Babic pewnie już znasz z grupy Babice, zaś agencje z Ursusa pewnie znasz, bo tam mieszkasz: na Sosnkowskiego przy kościele, oraz na Kościuszki naprzeciwko TPSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 23.07.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 dokladnie, poradz mi pawelko, czy rzeczywiscie prze agencje nie bedzie o wiele drozej kosztowala mnie dzialka? nie mam zupelnie doswiadzczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 23.07.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Generalnie: agencje dostają wprawdzie prowizję (1,5%-2,5%) od wartości działki, ale bardziej im zależy na szybkiej transakcji niż podbijaniu cen. Mój brat kiedyś prowadził agencję nieruchomości i z tego co mu się przyglądałem, to raczej nakłaniał obie strony do zbliżenia stanowisk: stąd pomagał obniżyć cenę wywoławczą, ale jeśli kupujący ma duże zdolności negocjacyjne to może utargowałby więcej? Nie wiem.Nie ma co się bać agencji - dzięki nim masz od razu dostęp do dużej ilości ofert. Ponadto agencja wie już trochę o danej działce, jeśli pokazywała ją kilka razy w różnych porach roku. Warto pytać o z pozoru nieistotne rzeczy np.: od jak dawna działka jest sprzedawana? Warto też przeszukać internet: np. trader.pl, gratka.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkach 05.08.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 może macie też namiary na lokale uzytkowe do 50m2 do wynajecia.sprawa pilna musze przeniść firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 06.08.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam. widze ze dyskusja o dzialkach przeniesiona na ten wątek. Chyba zeby Yoric nie robił takiej grobowej miny? Co do dzialek na Golabkach to ogłoszenie jest na dzialce vis a vis wejscia do cmentarza i przy głownej drodze nota bene tez vis a vis cmentarza taka zapuszczona wielka dzialka tez jest do sprzedania ale obawiam sie ze w calosci i to raczej oferta dla dewelopera. Po swojej stronie niestety nie mialem okazji pojeżdzić ale polecam agencje. ja swoja dzialke na której stoi dom kupiłem kiedyś od Agencji Fronczek ( to ta na przeciw TPsa) i wszytko poszło sprawnie a kosztów nie pamietam zbytnio, ale zwykle do 3% biora, a to warto czasem dać zwlaszcza jak sie nie ma czasu na bieganie po urzedach i sprawdzanie dokumentów, bo oni powinni skompletowac. PS Pawelko ladnie sie twój domek bieli . Obejrzalem przy okazji wycieczki rowerowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 24.08.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Rbit: dzięki za miłe słowo o mojej budowie.Niedługo będzie już dach - ekipa pracuje nad więźbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 24.08.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Własnie wróciłem z wakacji. Jak bede jechła do Truskawia to skontroluje postep prac . No to lada momet wiecha stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 19.10.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Zamarła nam grupa, widac zima idzie i wszyscy skupili sie zeby jak najwiecej przed mrozami zrobic ? Ja ostatnio tez przed mrozami rozbieralem resztki obudowy do szamba zeby wpuscić całosć w głab ziemi i zeby nie wyło widać betonowego kregu na środku trawnika. Ciekawe ile wytrzyma zanim sie nie zawali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 19.10.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Witam wszystkich sąsiadówCo do działek w ursusie to facet od którego kupowałem ma jeszcze do sprzedania działke na przeciwko mojej tyle że to duża działka około 1100m2 (idealna pod bliżniaka). Rejon ul.Piastowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 19.10.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Aha jego siostra też ma do sprzedania w tej samej okolicy i mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 19.10.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Jak już szukasz w Ursusie, zobacz którędy Boeingi latają i gdzie jest planowana autostrada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 19.10.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Jak już szukasz w Ursusie, zobacz którędy Boeingi latają i gdzie jest planowana autostrada! Autostrada pomiedzy Ursusem i Piastowem. A co do beningów to u Was rysie po ulicach lataja . Mam nadzieje ze tez tego w przyszłosci doświadcze tzn tych rysi bo boeningi mam na codzień. Zreszta sa mniej uciazliwe niz na Ursynowie.Boeningi nie rysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 19.10.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 A żebyś wiedział! Sam rysia widziałem w Kwirynowie. Przebiegał przez Sikorskiego. Zające na porządku dziennym. A Boeingi latały mi nad domem na Ursynowie. Kiedyś łączność była na innych częstotliwościach - mogłem słuchać rozmów. Jak usłyszałem w głośniku "widzę pas", wiedziałem, że za chwilę przeleci mi nad głową. Autostrada za mną chodzi. Niewiele brakowało, żebym zamieszkał na Bemowie ul. Dywizjonu 303, a pewna działka rodzinna od lat jest niebudowlana, bo ma iść przez nią A ileśtam. Dlatego tak na to zwracam uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts