Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka koło Wrocławia

Recommended Posts

Kochani mam OGROMNĄ PROŚBĘ. Poszukuję ładnej działki budowlanej niedaleko Wrocławia. Problem w tym, że we Wrocławiu mieszkam dopiero 3 lata i nie bardzo znam okolice. Może ktoś poleci ładną miejscowość, coś blisko Wrocławia z dobrym połączeniem, szkołą/mam dwoje dzieci/,taką w której człowiek dobrze się czuje. Wiem, że to są straszne wymagania, ale dom to inwestycja na całe życie.

filemon, czy wiesz jaka to strona Czernicy?

A co będziesz daleko szukał ;-)

Tu masz link bezpośrednio do aktualnego przetargu:

http://www.czernica.iap.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=43207&PHPSESSID=dc3788b468efaa82600b7271cd582f3b

Ciekawi mnie tylko jaką kwotą skończy się ta licytacja.

Jeśli będziesz ją obserwował proszę o info.

w iwinach już teraz tak, 120/m2

Czy przez same Iwiny ma iść Obwodnica Wschodnia?

hej

nie przez same.

obok.600m na południe jakos tak.

A Iwiny są rozległe, jak to wieś, zreszta po tamtej stronie gdzie ma isc obwodnica z tego co wiem dzialek brak;)

jeszcze dodam, że akurat mnie ta obwodnica cieszy.Ja będę miała do niej z 1.5-2km, a chętnie z niej skorzystam;)

W Dobrzykowicach nigdy nie byłam, ale tam chyba nie ma szkoły. Niestety nie ma przetargu na działki w Czernicy czy Kamieńcu. Tam byłam.Zastanawiałam się również nad Długołęka ale z tego co czytałam w prasie też jest bardzo drogo.

• 5 years później...
  • 2 weeks później...

Ja na razie jestem we Wrocławiu dopiero kilka miesięcy, ale robimy jakieś rozeznanie w temacie, no i otrzymałem ciekawą historię, która może Cię*zainteresować.

Otóż jeden ze znajomych mieszka w miejscowości Strzelin, gdzie wybudował dom kilka lat temu. W jakiś czas po przeprowadzce w jego rodzinie zaczęły się różne choroby dróg oddechowych. Po pewnym czasie okazało się, że źródłem problemów jest pobliski kamieniołom czy kopalnia kamienia. Unosi*się z niej na całą okolicę pył, który poza tym że sam w sobie nie jest fajny to na dokładkę jest ponoć do tego delikatnie radioaktywny. Ponoć - to relacja mojego znajomego - dokopał się do jakichś zapisów, że już za niemieckich czasów (ten kamieniołom czy kopalnia już działała) uważano, że nie powinno się w tej okolicy dłużej mieszkać. Na dziś ma duży zgryz, bo musi jakoś pozbyć się*zbudowanego domu i budować albo kupić nowy, żeby przeprowadzić rodzinę z okolicy.

Historia pochodzi z pierwszej ręki, tzn. opowiadał mi to człowiek, którego relację opisałem. Jak dla mnie wystarczyło, aby Strzelin wpisać sobie na "czarną listę".

• 2 years później...
Bukowice. Ładna działka mieszkaniowa : 2400 m2 , przy trasie Oborniki Śl. - Wolów . Prąd , woda , kanalizacja linie miejskie) , telefony. 100 m. obok przystanek PKS . Do Wroclawia Nadodrze autobus jedzie 35 min. . Wolnym spacerkiem dojść można duktem leśnym do Osoli i Osolina w 1 godz. Lasy , lasy i czyste powietrze . Wlasność hipoteczna , bez obciążeń . Aktualny MPZP . Cena : 65 zl/m.kw.+ VAT = 80 zł / m2 brutto ; Tel. do właściciela : (602) 788163