forum_user 09.07.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Są wakacje, więc chciałem zaprosić do zabawy... Budujecie wymarzony dom, jest już na ukończeniu i okazuje się, że trzeba się przeprowadzić a chwilowo brak gotówki na wszystkie plany (wiem, wiem to taka zupełnie teoretyczna sytuacja, która w życiu nigdy się nie zdarza ). Zostaje Wam tylko 10 000 PLN i trudny wybór: do zrobienia pozostały bowiem: kominek, parkiet w salonie, garaż. Każdą z tych rzeczy da się zrobić za tą kwotę, ale tylko jedną z nich. Następny przypływ gotówki za parę miesięcy, więc trzeba dobrze wybrać. Ogrzewanie jest zapewnione: kocioł c.o. , więc kominek nie jest konieczny na zimę. Zamiast parkietu można położyć wykładzinę a auto może parkować pod chmurką. Choć z drugiej strony: co to za dom bez kominka ? , w salonie musi być wszystko na błysk, więc tania wykładzina będzie pewnie wstrętna, bo ta lepsza będzie strasznie droga. Na a drapanie lodu z szyb samochodu nie wychodzi na zdrowie ani pojazdowi ani jego właścicielowi nie mówiąc już o kradzieżach. A więc co wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.07.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Mój głos pewnie będzie zaskoczeniem, ale ja nie cierpię: odsnieżać auta, skrobać szyb i wsiadać do "lodówki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 09.07.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Ja wybrałam kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 09.07.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 A ja parkiet... Ale najchętniej pojechałabym na wycieczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.07.2003 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Wybieram kominek. Uwielbiam siedieć i gapić się w płomienie. Nie lubię skrobac samochodu. Wybieram więc przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 10.07.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Mój mąż wybrałby garaż - bo mój mąż to trzeźwomyślący praktyk. Ja - parkiet - bujam czsem w obłokach, ale chcę żeby było ładnie. Poniewż dom budujemy wspólny, więc ostatecznie decydujemy się na kompromis między ładnym i praktycznym, czyli kominek . Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 10.07.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Garaż: po pierwsze wygoda dla użytkownika tego niedzownego dziś "mebla" jakim jest samochód. Po drugie - przy nieskończonej budowie zawsze przyda się kawałek miejsca, gdzie można schować mnóstwo mnie i bardziej potrzebnych przy budowaniu rzeczy. A jeżeli kwestia parkietu i kominka ma się zamknąć w kilku zimowych miesiącach - to na wiosnę będzie dobrze zacząć robotę upiększając swoje gniazdko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 10.07.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Garaż można dobudować, kominek poczeka ale parkiet musi być. Nie zniosłabym rozgrzebanej podłogi w salonie, który widać prawie z każdego miejsca na parterze. Już zapowiedziałam mojemu mężowi, że co jak co ale porządna podłoga nawet kosztem oczekiwania na meble do salonu musi być. Więc dla mnie wybór był prosty. (Co śmieszne nie lubię wsiadać do zimnego i zasypanego auta ale z garażu na szczęście w rzeczywistości nie muszę rezygnować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 10.07.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Zrezygnowaliśmy z garażu na rzecz wiaty garażowej już na etapie projektu. Rzeczywiście samochód jest zimny, ale skrobać nie trzeba (przetestowane). W poprzednim domu palenie w kominku mocno obnizalo nam koszty ogrzewania, wiec rozsadnie by go bylo zamontowac, szczegolnie, ze wklad juz mamy. Parkiet, rozumiem przez to docelowa podłoga w salonie... Prowizorki zazwyczaj są bardzo trwałe. Właściwie bym najchętniej wybrała i kominek i parkiet... Strasznie to trudne. Niech będzie kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 11.07.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Nie mam garażu ani kominka, nie lubie jeździc na wycieczki, wiec dla mnie wybór jest oczywisty - parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska-j 25.07.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Kominek! A na podłogę kupię dywaniki z IKEA i porozrzucam je artystycznie . Będę miała ogień w kominku, kolorową i ciepłą podłogę /ogrzwanie podłogowe/. A jeśli coś zostanie to pojadę na kilka dni w jakieś fajne miejsce w Pn-Wsch Polsce, np. nad Biebrzę lub Wigry na kwaterę. Tam jest tanio i można szybko zapomnieć o trudnych wyborach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybka 20.08.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 ja wybieram kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 20.08.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Ja wybrałam wycieczkę - po takim morderstwie jak budowa od życia tez się coś nalezy CARPE DIEM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 01.09.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 kominek-obniżę koszty ogrzewania, parkiet jakos przeboleję, a za pare miesięcy zrobię sobie taki naprawde na luks! samochód juz łądnych pare lat parkuje przezd blokiem pod chmurką i żyje, więc pożyje jeszcze trochę...w naszym projekcie mielismy garaz w bryle domu, ale nauczeni doświadczeniem znajomych ,ze mieszkanie z samochodem pod jednym dachem, to niekoniecznie miłe przeżycie i nienajtansze, doprojektowalismy wiate! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.09.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Oczywiście - k o m i n e k !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.09.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Dzięki za uczestnictwo w zabawie. Pragnę poinformować, że wygrał kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 03.09.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 A ja popieram ryb_kę - wycieczka. Bez podłogi żyję, bez kominka też, samochód nie żyje więc też przetrwa A na tak zaawansowanym etapie budowy trzeba troszkę zainwestować w siebie żeby wiedzieć po co się ten dom właściwie buduje i nabrać energii na dalszą mordęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts