Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WC na działce... :)

Gość Alanta

Recommended Posts

W związku z planowanymi odwiedzinami na budowach pojawił się u niektórych problem z WC. Ja miałam przez jakiś czas sławojkę, ale łobuzy mi rozwaliły, na szczęście pozostały krzaczki :smile: , więc gdy jest ciepło, to nie ma problemu, ale jak sobie radzą Ci, co mają całkiem łyse działki ?

Napiszcie, jak sobie radzicie ?

PS. Dla małych dzieci mam gustowny nocniczek, który na czas wizyty ustawiamy w łazience, a potem sprzątamy :grin:...

Od czasu kiedy my częściej przebywamy na budowie (a ja biegam co 15 minut) moj tato dzielnie postawil nam domek z serduszkiem. Tylko przez kilka tygodni brakowało drzwi. Mieliśmy więc wygódkę z widokiem na pola i ... balkon sąsiadów :smile:

Gdzie chodziły ekipy wczesną wiosną wolę nie myśleć.

U mnie też był problem wygódką.

Ja sobie spokojnie radziłem (mam duże choinki i nawet gdyby przyszło 10 Kodich to drzewka nie powinny uschnąć), lecz Andzia to tak jak Ewa co 15 minut. I trzeba było pomyśleć o kibelku. Wykorzystałem 4 osiki, które rosną obok siebie i po owinięciu ich brezentem budowlanym uzyskałem kibelek o pełnych wymiarach i przekroju w kształcie kwadratu. Po zbudowaniu tego cudu architektonicznego była niezła heca, bo zadałem pytanie: Gdzie on będzie w przyszłym roku jak drzewka podrosną? Może na wysokości 1 piętra :razz:

Dziwię się tym wszystkim wypowiedziom, przecież wybudowanie wygódki to żaden problem. Ja "wybudowałem" ją w jeden dzień bez niczyjej pomocy i już dwa lata spełnia swoje zadanie.

Muszę jeszcze zaznaczyć że budowałem wc pierwszy raz w życiu.

Ludzie - młotki w dłoń...

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Krzych dnia 2002-07-03 08:13 ]

W trakcie prac WC to jedno. A co jeśli organizuje się spotkanie i zaprasza znjomych? Działka "goła' ani pół krzaczka. Dom pod stropek. Żadnej sławojki ani tego typu domków z serduszkiem ponieważ kanalizacja jest - tyle, że nie odebrana więc nie ma w niej przepływu do czasu zamontowania zaworu ssącego. I co proponujecie? Co zrobić?