annadoc 11.07.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witam wszystkich forumowiczów!!! To moje pierwsza wizyta na forum i nie wiem czy dobrze umieszczam temat. Mam zamiar zakupić działkę budowlaną na obszarze gminy Lesznowola- moim zdaniem super lokalizacja! Nie wiem jednak od czego zacząć- czy udać się do jakiegoś pośrednika nieruchomości czy szukać prywatnie u właścicieli gruntów. Może ktoś mógłyby mi polecić sprawdzone żródło? Może ktoś obok Was ma do sprzedania ciekawe działki budowlane? Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 15.07.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 jadąc przez Lesznowolę widać ogłoszenia o sprzedaży działek np, jadąc drogą za szkołą albo skręcając za restauracją " Laguna " i jadą ok. 2 km prosto. Najlepiej bezpośrednio, bo przez agencję zapłacisz prowizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 26.07.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 ja mam do sprzedania działkę, tyle tylko, że jest to wieś GROCHOWA k. Piaseczna. 1500 m2. Ja będę się tam budowała. czekam właśnie na pozwolenie na budowę. iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 30.07.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 jadąc przez Lesznowolę widać ogłoszenia o sprzedaży działek np, jadąc drogą za szkołą albo skręcając za restauracją " Laguna " i jadą ok. 2 km prosto. Najlepiej bezpośrednio, bo przez agencję zapłacisz prowizję. Jęsli mówisz o okolicach ulicy Poprzecznej, to tam jest niestety mała niespodzianka w postaci zarezerwowanego korytarza pod drogę i to trochę szerszą niz biegnącą z Piaseczna do Magdalenki. Juz przerabiałem tamte okolice wraz z solidnym wywiadem. W samej Lesznowoli chyba trzeba szukac z grugiej strony - ul. Okrężna, ale tam ceny ciągle rosną wraz z kolejnymi nowymi domami. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 30.07.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Annadoc, proponuję poszukac na własną rękę, ja szukałem zarówno przez pośredników jak i samemu. W moim przypadku wycieczki po okolicy zaowocowały garścią numerów telefonów z tabliczek oraz z wywiadu z mieszkańcami. Tak chyba najlepiej. Polecam także wizytę w UG, tam dowiesz się co i gdzie jest planowane, a na parterze w informacji mozna kupić fajną mapkę gminy - ułatwia zwiedzanie okolic. Powodzenia w poszukiwaniach. Piotr ps. Jeśli nie szukasz w samej Lesznowoli, to dysponuje namiarem na działki w Koloni Warszawskiej - 1500m za bardzo rozsądne pieniądze - przynjamniej jakiś czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamak 08.08.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Cieszę się, że są osoby poszukujące swojego miejsca w okolicach Lesznowoli. Ja od dwóch lat posiadam działkę w Wilczej Górze w otulonie Lasu Magdaleńskiego. W ciągu ostatniego roku powstało tam kilka bardzo ładnych domów a ja zamierzam rozpcząć budowę jesienią br. Polecam ten teren jako bardzo atrakcyjny: otoczenie lasów, mozliwa tylko zabudowa mieszkaniowa bez możliwości lokalizacji np. składu budowlanego itp. W pobliżu mojej działki przy ul. Jasnej (ul. odchodząca od ul. Wojska Polskiego w stronę zachodnią - w stronę lasu) widziałam ogłoszenie o sprzedaży działek. Po prawej stronie ul. Jasnej, ok. 700 m od ul. Wojska Polskiego jest na słupie umieszczone ogłoszenie, chyba ogłasza się właściciel, wiec bez pośredników. Może warto tam podjechać i zobaczyć. Pozdrawiam,Kamak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 18.08.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witam,Mam tą przyjemność posidać działkę w Łazach.Lokalizacja SUPER (przynajmniej dla mnie), okoilica piękna.Gmina Lesznowola (Wszyscy pracownicy w urzędzie ) również SUPER, nie sprawiają żadnych kłopotów. Miałam jedyny problem właśnie z działką gdyż szukałam jej bardzo długo , jeździłam po różnuych agencjach aż w końcu udało mi się kupić i teraz tam buduję.zapraszam na moją stronkę ("stety" zdjęcia już nie aktualne bo jest stan surowy zamknięty). Pozdrawiam wszystkich z tych okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONSZ GRUBEJ_BERTY 02.11.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Witam, jestesmy posiadaczami dzialki budowlanej na terenie gminy Lesznowola od polowy 2005. Na przyszla wiosne zaczynamy z budowa. Wlasnie zaczalem watek na ogolnym forum wymiany doswiadczen i skierowano mnie tu i.. tak was znalazlem. Kto sie bedzie budowal w przyszlym roku? Pozdrawiam - Lesznowola rzadzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.11.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Marcenka piękny ten Wasz domek. Ładny kolorystycznie tez. A masz może dziennik budowy, to bym sobie trochę poczytała, jaki to projekt itd. Ja nie z Lesznowola ale nie daleko bo Borzecin. Ta sama strona Warszawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smigol 08.11.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 ]Witam, jestesmy posiadaczami dzialki budowlanej na terenie gminy Lesznowola od polowy 2005. Na przyszla wiosne zaczynamy z budowa. Wlasnie zaczalem watek na ogolnym forum wymiany doswiadczen i skierowano mnie tu i.. tak was znalazlem. Kto sie bedzie budowal w przyszlym roku? Pozdrawiam - Lesznowola rzadzi!!! witam, kupiliśmy działkę w Lesznowoli 2 lata temu, 200 m od lasu, mamy zamiar budować się na wiosnę 2006, ale zobaczymy, na razie dowiadujemy się w gminie co i ile. pozdrawiam, sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smigol 08.11.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Witam wszystkich forumowiczów!!! To moje pierwsza wizyta na forum i nie wiem czy dobrze umieszczam temat. Mam zamiar zakupić działkę budowlaną na obszarze gminy Lesznowola- moim zdaniem super lokalizacja! Nie wiem jednak od czego zacząć- czy udać się do jakiegoś pośrednika nieruchomości czy szukać prywatnie u właścicieli gruntów. Może ktoś mógłyby mi polecić sprawdzone żródło? Może ktoś obok Was ma do sprzedania ciekawe działki budowlane? Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedz Pozdrawiam Witam, czy udało Ci się kupić działkę w Lesznowoli? pozdrawiam, sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 16.11.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Jeszcze mała pomoc dla poszukujących działki w gminie Lesznowola, podaję link do planów rozbudowy dróg, warto zerknąć i pytac o szczególy w urzędach.http://siskom.waw.pl/mapy/lesz_zagospodarowanie_przestrzenne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zraja 16.11.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 No to ja muszę sobie podczytywać ten wątek, bo też szukam działki i bardzo mi się podba ta okolica (muszę tylko namówić męża, bo on chce z innej strony Warszawy)Wiem, że moje pytanie będzie bardzo ogólne - a raczej odpowiedzi mogą być różne, ale ile średnio kosztuje w okolicach Lesznowoli 1 m2? PozdrawiamAśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 16.11.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Ceny są bardzo różne, w samej Lesznowoli zrobiło się dośc drogo, w okolicy ok 100zł/m, ale to też różnie bywa, ja płaciłem sporo poniżej tej kwoty, ale działka 1500m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONSZ GRUBEJ_BERTY 20.11.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Piotrusiek, ty od nas z siskomu jesteś? Powiesz mi gdzie dokładniej będziesz mieszkał i kiedy? BTW mówisz o gminie Lesznowola czy o mieścinie Lesznowola? Serdeczności dla wszystkich 10 ludzi z gm. Lesznowola:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 21.11.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 ]Piotrusiek, ty od nas z siskomu jesteś? Powiesz mi gdzie dokładniej będziesz mieszkał i kiedy? BTW mówisz o gminie Lesznowola czy o mieścinie Lesznowola? Serdeczności dla wszystkich 10 ludzi z gm. Lesznowola:] Nie, nie jestem z siskomu, ale regularnie podczytuję tamta stronę z nadzieją na znalezienie świeżych informacji dotyczacych budowy dróg w naszej okolicy. Moje przyszłe miejsce zamieszkania, to gmina Lesznowola, a dokładniej Kolonia Warszawska, ale to tak za dwa lata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONSZ GRUBEJ_BERTY 22.11.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Aha. Wszystko jasne;] Nie pozostaje nic innego jak zyczyc rychlej budowy a raczej rychlej przeprowadzki. Super miejsce.Swoja droga szkoda, ze nikt nic nie wie (ale to nie wina siskomu) o czasie powstania S79 na poludnie od POW. Eh... moze nasze wnuki tego dozyja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 07.08.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Melduja sie kolejne dwie osoby, budujace dom w gminie Lesznowola - konkretnie wies Marysin, niedaleko Alei Krakowskiej Potwierdzamy, ze lokalizacja super, a urzednicy bardzo przyjazni (jak na srednia urzednicza w naszym panstwie). Dzialka 1000m2, kupiona w tym roku za 65zl za metr. I chyba nawet jeden z forumowiczow to nasz sasiad, budujacy sie trzy dzialki dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts