Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piła i okolice

Recommended Posts

Witam wszystkich budujących z okolic Piły!

Troszkę zajęło mi wyszukanie tej grupy, bo szukałam w Wielkopolsce...

W przyszłym roku zaczynam budowę domku w Skórce ( ;) dla Mężusia na górze). Będziemy wdzięczni za namiary na dobrego kierbuda, murarzy i ludzi od dachów. Na początek potrzebujemy właśnie tych osób.

Może wskażecie też, gdzie można utargować dobre ceny na materiały budowlane?

Tyle decyzji przed nami! Najważniejsze, że projekt wybrany :)

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie :welcome:

Jestem ze Złotowa Kierownika may Irene Kirkiłło -Stacewicz :rolleyes:Majster był ok pan Olek:rolleyes: a dach niestety nie polecam moich:jawdrop: "fachowców " poniewaz banda nieogarnietych ludzi zero organizacji szkoda gadaćdoprowadza do :sick: jak nie stoi mąz i nie pracuje sam to niewiedzieli by co robić .przykład więżbe dachową z łatami już robią ponad miesiąc :sick:

pzdrawiam Wioletta

:welcome: Koleżanko

Podam Ci podam jak mi powiesz co to nen cały p... coś tam bo pojęcia nie mam :p być może to prosta sprawa ale cóż nie wszystko muszę umieć he he !!!:no: a ta firma "KRZAK" he he :rolleyes: to gdzieś z pod Krajenki .A jeśli moge uprzedzić Cię przed jakąś firmą z którą miałam do czynienie to proszę

Jeśli wolno mi zapytać na jakim etapie budowy jesteś i jak to projek .pytam, ponieważ uwielbima podziwiać innych pomysły :jawdrop: i mieć właśnie taki wyraz twarzy he !!!:wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

na forum podpatruje pomysły innych i przyznaje sie bez bicia że marny ze mnie pomyłodawca jeśli chodzi o wnętrze :confused: za to projekt wybrać i papierkową sprawe załatwić to piorunem potrafiłam .

przepraszam za forme tefo listu ponieważ jestem w pracy a pisze z "do skoku"

pozdrawiam Wioletta :p

Skarbulek witam ponownie,

Skoro ta ekipa jest z gdzieś z okolic Krajenki to tym bardziej chcę znać ich dane, ponieważ skoro budujemy w Skórce to myśleliśmy nająć kogoś z okolic i lepiej, aby nie trafić na tą ekipę...

Rozumiem, że Ty budujesz się w Złotowie?

My jeszcze nie rozpoczęliśmy budowy, startujemy na wiosnę. Budujemy projekt ze studia Z500: http://www.z500.pl/projekt/z102.html

Co do pomysłów na wnętrza to jakieś tam mi chodzą po głowie, ale będę się martwiła ich realizacją za rok, ponieważ w przyszłym chcemy postawić tylko stan surowy otwarty.

P.S.

Wiadomość priv to wiadomość prywatna, którą możesz wysłać do każdego tak, aby jej treści nie widzieli inni, tak jakby na skrzynkę mailową. A robisz to tak:

1) Przy poście osoby do której chcesz napisać jest jej nazwa (tak jak ja mam "Andzia K") - klikasz na nią (uwaga: musisz być zalogowana)

2) Otwiera Ci się okno, gdzie odwiedzasz profil danej osoby, po lewej z kolei masz swoje dane profilu i między innymi opcję "wyślij wiadomość" - kliknij na nią

3) Otwiera Ci się okno, gdzie możesz napisać wiadomość.

Powodzonka ;)

Andzia K:p

Ekstra domek taki ładny milutki , a a w Skórce po prtawej w głąb piękne domy stoja :wiggle:a nasz /www.domoweklimaty.pl/ projekt nazywa sie skarbek też pozmienialiśmy troszkę :pale i dostosowaliśmy do naszych potrzeb :p

Miłej i spokojnej niedzieli

P.S.

chciałam wysłać link ale oczywiście tez mi nie wyszło więcwpisz domoweklimaty.pl a w wyszukiwarce projektów wpisz skarbek ;-)

Wiola, a w Skórce to mówisz o domkach po prawej jak się na Piłę ze Złotowa jedzie, czy po prawej z Piły na Złotów?

My się budujemy na nowym osiedlu w Skórce, czyli jedzie się jak z Piły na Zlotów i przed mostem w Skórce w prawo, później prosto i przed torami w lewo i dalej prosto przez pole aż do zabudowań. Tam kilka ładnych domków już stoi, ale generalnie całe to nowe osiedle będzie wielkości "starej" Skórki.

A Wasz domek też milusi, my patrzyliśmy na takie projekty, gdzie dach jest dwuspadowy i mało skomplikowany, aby kosztów nie podnosić. No i zależało nam na dodatkowym pokoju na dole.

Pozdrawiam Ania

Ania :welcome:

Te domki po lewej stronie jak się ze Złotowa jedzie do Piły :rolleyes: z Tym dachem to troche nieprzemyślałam ;)przyznam Ci sie no ale cóż ,bardziej interesowało mnie rozmieszczenie pomieszczeń , ale dach :p a teraz mój połówek :sick: ze złości ile on kosztuje ale jak mu przechodzi to mówi że dach to cały efekt:confused: i zrozum faceta :Pa na jakim etapie jesteś z budową ?:bye:

pozdrawiam Wioletta :p

Jesteśmy, jesteśmy.

Jakoś pogoda nas zamula i zniechęca do robienia czegokolwiek. Rano wstajesz to jeszcze ciemno, a o 18 już szarawo... Do tego zimno i zachmurzone niebo... Ech.

Odebraliśmy projekt po adaptacji, teraz trzeba złożyć resztę dokumentów do kupy i złożyć do PnB.

Pozdrawiamy ;)

:welcome: Ania

A u nas ekipa od dachu poszła dokończyć gdzieś już zaczęty dach i muszą skończyć a póżniej wrócą do nas :p ciekawe czy do zimy ten dach będzie położony :jawdrop: jak zwykle czas pokaże a teraz mój połówek sam lub z tatą wykonuje prace kosmetyczne tegoż dachu i kładzie łaty pod dachókę:wiggle:wczoraj zmarzł jak smok

Składajcie szybko dokumenty do banku :wiggle: będę trzymać kciuki a :p po otrzymaniu kredyty zobaczycie jak kasa ucieka obłędnie :jawdrop: obawiam sie wykończeniówki:o ale może na wyrost .Narazie oglądam wszystkie na forum, na które uda mi sie natknąć .Forumowicze mają takie pomysły że mnie powala mój minimalizm :Ppozdrawiam Wioletta

• 3 weeks później...

:welcome: Ania i Marcin

Byliśmy w Pile w blacku izrobiliśmy mały zakup do naszego "skarbka" zwyczajnie kocham ich meble:yes::lol: Małgoś zostawiliśmy w kasztanowej w bajkowym świecie a my na zakupy :razz: myślałam że może starczy nam czasu by się spotkać ale Małgoś po dwóch godzinach była wykończona :sleep: i zasnęła w samochodzie . Spotkamy sie jeszcze mam nadzieje i usłysze od Ani jak w nowej pracy :yes: miłej niedzieli

pozdrawima Wioletta

Cześć Wiola!

Intryguje mnie co takiego kupiliście w BRW... :oops:

Małgosia nieźle spożytkowała czas dla siebie, hehe :wave: Też mam nadzieję, że kolejnym razem będziecie na troszkę dłuższą chwilę. Chętnie się z Wami znowu spotkamy. A o nowej pracy będę mogła Ci opowiedzieć za jakieś dwa tygodnie, bo póki co jestem jeszcze w starej... :cool:

• 3 weeks później...

Drodzy Forumowicze,

Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Chcemy na łamach "Muratora" opisać to unikalne zjawisko, jakim jest istnienie Grup Budujących. Prosimy o spotkanie z Wami. Zaproponujcie termin, przyjedziemy. Chcemy porozmawiać, jakie są Wasze relacje wzajemne i opinie.

Czekamy na odzew! Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend.

Prosimy o sygnał - najlepiej pisząc na: [email protected]

Pozdrawiamy serdecznie

Andrzej T. Papliński

Kierownik Działu Publicystyka

miesięcznika "Murator"

tel. (22) 59 05 358

-----------------------------------------------

MURATOR miesięcznik

ul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawa

e-mail: [email protected]

WWW: http://murator.pl

• 2 weeks później...

Witajcie:welcome:

Co myślicie Ania i Marcin ? Mówiłam o tej propozycji spotkania z Panem Andrzejem, Romanowi i wiecie co :jawdrop::zdziwiłam się bo z entuzjazmem przyjął zaproszenie teraz czekamy na Waszą decyzją :cool::wiggle: i znów okazało się że zaskoczył mnie he he ;):eek: Wczoraj byliśmy po kuchnie HELLO KITY w tesco bo u nas nie ma :bash: