Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak żyjecie z przyszłymi sąsiadami?

Gość urszula długaj

Recommended Posts

Ledwo rozpoczęliśmy budowanie i już wiemy, że sąsiedzi wolą ciszę nocną przez całą dobę i samochody wyłącznie osobowe...

oj, to nie jest tak źle

moi nie akceptujaą nawet ruchu pieszego... :lol:

no chyba ze to kolejna kontrola

sąsiedzi lubią zapraszać do mnie na budowę rożnych urzedowych gości ;)

spaliny z samochodow starży miejskiej i policji są wyjątkowo niedokuczliwe :lol:

a dla przedstawicieli nadzoru budowlanego rozlożyliby chyba czerwony dywan

oj bylo już tych różnych wizyt sporo

tyle, ze nic z nich nie wynika

spoko, szybko sie przyzwyczaisz

najlepiej nie zwracać uwagi

dom i tak wybudujesz

zapomniał wół jak cielęciem był...

delikatna sprawa, ale trzeba im trochę wazeliny nawtykać: "wiecie Państwo, my tak ciszy wszędzie szukaliśmy i wreszcie tu ją znaleźliśmy, aż mamy wyrzuty sumieni, że ją mącą te wszystkie maszyny, ciężarówki, betoniarka. No, ale cóż zrobić... mamy nadzieję, że nasi budowlańcy nie nadużywają Państwa cierpliwości..."

i w razie czego zgonić wszystko na robotników a do sąsiadów się uśmiechać :D

a jak już przegną pałę z tą ciszą, to wprost poprosić o patent, jak oni bezgłośnie się wybudowali?

• 2 months później...

jeden z moich przyszłych sąsiadów potrafi przychodzić codziennie na budowę, patrzeć dłuuuugi czas jak robią, oczywiście grzecznie zagaduje, moja ekipa już się śmieje, że to inspektor nadzoru :D

ja za to mam później zdaną relację jak było - co prawda sąsiada ledwo znam ale miły uśmiech, dzień dobry i zagajenie na chwilkę robi swoje :D

innych sąsiadów też już znam - dużo wcześniej - ale cóż....w tym przypadku powiem - no są to trudno :lol:

Z moimi najbliższymi -po prostu co jakiś czas miły tekścik, zawsze "dzień dobry" a seniorowi co jakis czas browarka...

I się uprzejmie i fajnie kręci.

a na dalszego cały czas bazooka skierowana , gdyby chciał za blisko podejść... :lol: . Ale ten to ma na pieńku ze wszystkimi dookoła...

Mój tata wracając z pracy o 22 zaszedł zobaczyć ile cieśle zrobili, spaceruje po cichu jak to w nocy a tu nagle PSTRYK po oczach tacie latarką ktoś zza płotu świeci - sąsiad wyszedł na nocną przechadzkę - to się nazywa zabezpieczenie placu budowy ;)

Jest takie powiedzenie "Z sąsiadem trzeba życ lepiej jak z własnym bratem"

... a ja sąsiadów własciwie nie mam. Mam ponad 1000 metrową działkę w środku 2,5 hektarowej działki należacej do mojej rodziny. Dodatkowo z dwóch stron mam las. Mimo, ze działka jest w samym srodku sporej wioski (własciwie to miejscowość wypoczynkowa), to mam ciszę i spokój. I to mi sie najbardziej podoba. :D

http://www.ksuchowerski.photosite.com/~photos/tn/2041_348.ts1128638156000.jpg

Mój tata wracając z pracy o 22 zaszedł zobaczyć ile cieśle zrobili, spaceruje po cichu jak to w nocy a tu nagle PSTRYK po oczach tacie latarką ktoś zza płotu świeci - sąsiad wyszedł na nocną przechadzkę - to się nazywa zabezpieczenie placu budowy ;)

Jest takie powiedzenie "Z sąsiadem trzeba życ lepiej jak z własnym bratem"

To jest dopiero dobry sąsiad 8)

• 1 month później...
Moi sąsiedzi zza płota to całkiem mili ludzie - w podobnym wieku - więc chyba jakoś się dogadamy. Za plecami dwa gospodarstwa wiejskie - też bardzo uczynni ludzie. Za drugim płotem jeśzcze nie miałam przyjemności - na razie pusta działka. A rzut beretem z przodu też świeżo budujący - to się zobaczy potem. A bliskich sąsiadów w bloku mam dość i cieszę się że następni będą w pewnej odległości. :D