Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 months później...

podnoszę temat, bo chętnie się zapiszę, tyle że ja na razie wiem tylko to że nasz domek będzie malutki, max 100m uż, wciąż szukam projektu, może ten watek mnie natchnie?

wklejajcie Wasze domki! :lol:

• 1 month później...
  • 4 months później...

Co znaczy niewielkie? :)

Dla mnie domek, który wybrałam jest w sam raz znaczy się przestronny - Rumiankowa Chata Atrium 117 m. pow. użytkowej + piwnica ale ostatnio wszyscy mi wciskają kity, że do 150 metrów to maluteńkie domeczki :D

Nie dajmy się zaszufladkować dom ok. 100 metrów jest w sam raz a nie za mały :)

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-359,399,61,parter.html

U mnie wszyscy tworzą dodatkowy pokój ( w garażu, na poddaszu) tylko ja się pytam PO CO. Nie jestem wielbicielką ścierania kurzy i szorowania dwóch łazienek (mam to teraz u mamy)

Czy najważniejszy jest metraż czy własny kawałek podłogi???

U mnie wszyscy tworzą dodatkowy pokój ( w garażu, na poddaszu) tylko ja się pytam PO CO. Nie jestem wielbicielką ścierania kurzy i szorowania dwóch łazienek (mam to teraz u mamy)

Zależy jakie kto ma potrzeby, niektórzy chcą mieć dodatkowy pokój-gabinet (tak jak my) albo na przyszłość dla np. babci... różnie bywa, ja też nie jestem zwolenniczką mnożenia metrażu w nieskończoność, ale nie może być na styk, bo a nuż przybędzie nadprogramowy członek rodziny :wink: :D

Witam!!!

To i ja się dopiszę :)

Narazie mamy 70m2, a po wykończeniu piętra docelowo będzie 113m2 8)

Nie wiem czy to dużo czy mało, ale przy czteroosobowej rodzinie (niedługo pięcioosobowej :wink: ) i konieczności posiadania gabinetu to chyba można zaliczyć do małych :lol:

Zależy jakie kto ma potrzeby, niektórzy chcą mieć dodatkowy pokój-gabinet (tak jak my) albo na przyszłość dla np. babci... różnie bywa, ja też nie jestem zwolenniczką mnożenia metrażu w nieskończoność, ale nie może być na styk, bo a nuż przybędzie nadprogramowy członek rodziny :wink: :D

Wszystko racja dlatego jeśli będzie trzeba da się u nas zaadoptować strych. Na razie nie widzę sensu. Nasza rodzina to ja i mąż (dzieci w planie, ile????? nie wiem) Będą to się będziemy rozbudowywać :wink:

Babcie mają swoje "posiadłości"

• 5 months później...
Witam! Podoba nam się projekt ,,Jaskółka" parterowa wersja murowana MG Projekt o pow. użytkowej. 88.49 m2 Jak tylko ,,wpadnie kasa", zaczynamy budowę. Pozdrawiam grupowiczów
Witam! Podoba nam się projekt ,,Jaskółka" parterowa wersja murowana MG Projekt o pow. użytkowej. 88.49 m2 Jak tylko ,,wpadnie kasa", zaczynamy budowę. Pozdrawiam grupowiczów

Nie wiem czy dobrze tu się poruszam, bo pierwszy raz, chciałam napisac, ze mój domek który mam zamiar budować na wiosnę ma mieć 59 m. kw. pow. użytkowej, bo będę mieszkać sama.

• 2 weeks później...

Witam

My z Żoneczką postanowilismy sie wybudowac w naszym wymarzonym Winogronku z archonu. Po adaptacji (wymagalo podpiwniczenia domku) mamy ok. 103m^2 pow. użytkowej + garaż.

http://www.fototube.pl/pix/img7/org/d41d85af91e33969d1339be6a11690c0.jpg

Gorące pozdrowienia z Małopolski ;-)

• 2 weeks później...

witam wszystkich budujących

mam nadzieję ruszyć w tym roku dlatego często tu zaglądam

pozdrawiam

pełna entuzjazmu

Witam, zaczynam moje 87m2 jak tylko Pani Zima pozwoli. Właśnie wczoraj złożyłem ostatni podpis pod umową kredytową, murarz czeka, porotherm w miarę tani (jeszcze) a śnieg a ni myśli stopnieć :evil:
Witajcie

A jak myslicie ... instalacja z reku do małego domku, takiego jak nasze domki.... ma rację bytu ?

Pozdrowienia

Ja zakładam rekuperator i proste GWC. Wg wszelkich forumowych guru przyda się