odważny 07.02.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Może warto założyć grupę budujących samodzielnie dom, tak jak ja. Wiem że w ten sposób buduje mało ludzi, ale warto poczytać doświadczenia innych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 08.02.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 nikt nie buduje sam domu??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.02.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 A ja się nie licze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 08.02.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 cześć stukpuk. oglądałem twój dziennik budowy, domek budujesz super, masz duże umiejętności: szacunek.Ja zbudowałem dom dużo prostszy, parterowy. Z piętrowym nie dał bym sobie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 08.02.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Jak do tej pory dałem zarobić tylko dekarzowi. Znalazłem dekarza z polecenia facet jest na ręcie dlatego wzioł tylko 6000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 11.02.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 okazuje się że mało ludzi buduje bez fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.02.2009 02:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 ja budowałam bez fachowców - sami partacze się przewinęli - efekt w dzienniku - dowód,że nie fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojka 12.02.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 my budujemy sami- tzn. bardziej mój mąż i nie do końca budujemy, ale remontujemy starą chałupę- co jest sto razy gorsze niż budowanie nowej, o czym przekonaliśmy się w połowie prac:(( wzieliśmy ekipe tylko do zrobienia nowej więżby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 12.02.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 my planujemy sporo robic sami, nie wszysko... bo nie damy rady ale sporo napewno, jest troche takich osób ale chyba nie znaleźli jeszcze tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 12.02.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam, Pomysł bardzo fajny Chętnie się przyłącze do dyskusji. My jak dotąd sami robimy wiekszość prac. Zleciliśmy jedynie zrobienie dachu bo nie czuliśmy się na siłach aby zrobić to własnymi rękami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 12.02.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 ja budowałam bez fachowców - sami partacze się przewinęli - efekt w dzienniku - dowód,że nie fachowcy Oglądałem twój dziennik, masakra. Masz zacięcie trzeba mieć dużo kasy żeby remontować starą chałupę szczególnie z takimi fachowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 12.02.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam, Pomysł bardzo fajny Chętnie się przyłącze do dyskusji. My jak dotąd sami robimy wiekszość prac. Zleciliśmy jedynie zrobienie dachu bo nie czuliśmy się na siłaś aby zrobić to własnymi rękami... ja też zleciłem zrobienie więżby firmie, ponieważ mam wiązary dachowe. A dachówki położyłem z dekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 12.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Dla mnie kolejny dylemat to instalacja CO. Zastanawiam się czy wziąć się za to samemu czy lepiej zlecić to komuś kto się na tym zna... Potrzebny by mi był przynjamniej ktoś kto zrobi projekt. Chcę mieć częściowo podłogówkę, częściowo grzejniki i do tego kocioł na węgiel / drewno. Trzeba to ze sobą sensownie połączyć i wyregulować żeby działało jak trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 12.02.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 wszystko zależy z czego chcesz robić instalację co. Ja bym proponował pex/al/pex, dlatego że łatwo poprowadzić instalację samemu oraz bez problemu połączysz grzejniki z podłogówką systemem rozdzielaczowym. Jeżeli chodzi o połączenie takiego systemu z piecem na węgiel, trzeba zastosować wymiennik płytowy. Pamiętaj że piec na paliwo stałe musi pracować w układzie otwartym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cybzolw 13.02.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam. Ja także buduję samodzielnie (z pomocą ojca no i nieraz brata ). Jak na razie tylko więźbę robili cieśle - tego jakoś nie chciałem nawet próbować robić bo to ciężkie, a z ojcem, który nie jest najmłodszy nie dałbym tego rady zrobić. Teraz jestem na etapie robienia dalej dachu - obróbki blacharskie, rynny, później dachówka. W między czasie jak jest gorsza pogoda to ścianki wewnętrzne, komin. W sumie to jeszcze 2 rzeczy możliwe, które będą robili fachowcy - ogrzewanie ( choć wątpię bo robię podłogówkę więc to nic trudnego) i tynki z agregatu - głównie żeby to zrobili szybko. Aha no i montaż okien No ale pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 14.02.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 w tej chwili mam stan surowy otwarty, dom parterowy bez mieszkalnego poddasza. Dałem zarobić jak do tej pory cieśli i dekarzowi, z tym że dekarz pracował ze mną. DO hydrauliki mam przyjaciela rodziny więc dużo nie weżmie, a sam nie dam rady. Na ścianach tynki gipsowe więc wezmę ekipę bo zrobią szybciej, a okna też wstawi firma. Resztę prac wykonam samodzielnie. Na budowę musi mi starczyć 200000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okularnik 13.03.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 na forum jestem nowy buduję dom w 100% sam, pomaga mi czasem ojciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 13.03.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 okazuje się że mało ludzi buduje bez fachowców Widocznie wszystkich stać na ekipę A tak w ogóle to WITAM i dołaczam się do grupy budujących bez fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okularnik 22.03.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam wszystkich budujących samodzielnie. Mało nas desperatów budowlańców, a tak naprawdę to jestem zmuszony do budowy samemu, po pierwsze mam tylko 200tys kredytu, a po drugie ciężko o dobrego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 29.03.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Ale fajnie trafiłam Budujemy sami, na razie jest piwnica, na niej terriva, okna, drzwi, brama garażowa 200x300, wylewki. Czyli SSZ. Został parter, do zbicia zostało jedno przęsło wywiązki. Nasz dom ma 112m2 piwnicy i 111m2 parteru. Pozdrawiam wszystkich budujących własnymi rękami Tu opisałam dokładnie http://forum.muratordom.pl/co-zrobiliscie-sami-w-swoim-domu,t150763-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts