Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SKIERNIEWICE i okolice

Recommended Posts

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

mam zamiar rozpocząć budowę domku w Skierniewicach (parterowy, projekt Z10 ze Studia Z500); szukam jakieś dobrej ;sprawdzonej ekipy budowlanej; ktoś ma może jakieś namiary na takową ? a także na tanie materiały budowlane. ściany (dwuwarstwowe) mają być z pustaka Plecewice-ktoś wie gdzie można kupić najtaniej; słyszałem ,że ta cegielnia robi średniej jakości materiał ale cenowo jest nieźle.

Będę wdzięczny za info. :)

Pozdrawiam Wszystkich i czekam na Wasze wpisy/podpowiedzi/

• 3 months później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Razem z mężem budujemy się w Skierniewicach, jak na razie stan surowy otwarty. Jeśli tylko będę potrafiła to postaram się pomóc.

dziękuję za odzew, w zasadzie otwary jestem na każdą wskazówkę/ekipę/metodę, która jest godna polecenia...

Wszystkiego najlepszego w nowym roku i szybkich postepow w budowie :)

• 2 weeks później...

Witam serdecznie chciałem zaproponować swoje usługi remontowo-budowlane,

-WYKOŃCZENIA WNĘTRZ,

-ODŚWIEŻANIE ELEWACJI,

-DOCIEPLENIA,

-OCIEPLENIA PODDASZY

oraz wiele innych prac wykończeniowych.

www.alleremont.pl

Jesteśmy firmą mieszczącą się w Łowiczu i Płocku. Działamy na terenie woj Łódzkiego i Mazowieckiego.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

budujemy domek koło skierniewic i mamy już stan surowy, wiele osób na forum pyta o opinie dotyczące ekip budowlanych więc postanowiliśmy podzielić się opinią na temat ekip które u nas pracowały:

okna: mamy okienka z firmy "skorpion" z ulicy mireckiego, obsługa i montaż ok, okienka klasy średniej, plastiki ( takie na jakie było nas stać) miły kontakt z właścicielem

bramy : mamy dwie bramy uchylne "wiśniewskiego" również z ulicy mireckiego chyba firma "kontakt"obsługa i montaż ok ceny tez w porządku polecam

więźba dachowa : tutaj wzięliśmy firmę z polecenia, kładła ona blachę u znajomych i byli oni zadowoleni, niestety z więźbą poszło im dużo gorzej co okazało się dopiero wypłaceniu pieniążków. Podjęli się poprawy, przyjechali na jeden dzień i jeszcze bardziej wszystko pogmatwali, szybko się zwineli twierdząc ze jest ok, wielokrotnie byłem u nich w sprawie poprawy lub po prostu dogadania ale dla nich sprawa była zamknięta . wyprosiłem w innej firmie aby przyszli i poprawili co kosztowało nas 2500 zł ( dodam że za wykonanie więźby zapłaciłem 4500zł za robociznę ) tak że nie polecam zdecydowanie tych "fachowców" , była to firma z Wysokienic "fastmar" podsumowując kompletnie nie nadają się do wykonania więźby dachowej.

obecnie czekamy na hydraulików a potem tynki, jak skończą to podzielimy się wrażeniami pozdrawiam

• 2 weeks później...
budujemy domek koło skierniewic i mamy już stan surowy, wiele osób na forum pyta o opinie dotyczące ekip budowlanych więc postanowiliśmy podzielić się opinią na temat ekip które u nas pracowały: ...

Dzieki stokrotne i powodzenia w dalszych pracach!

PS moze cos sie ruszy w tej grupie :)

budujemy domek koło skierniewic i mamy już stan surowy, bramy : mamy dwie bramy uchylne "wiśniewskiego" również z ulicy mireckiego chyba firma "kontakt"obsługa i montaż ok ceny tez w porządku polecam

więźba dachowa : tutaj wzięliśmy firmę z polecenia, kładła ona blachę u znajomych i byli oni zadowoleni, niestety z więźbą poszło im dużo gorzej co okazało się dopiero wypłaceniu pieniążków. Podjęli się poprawy, przyjechali na jeden dzień i jeszcze bardziej wszystko pogmatwali, szybko się zwineli twierdząc ze jest ok, wielokrotnie byłem u nich w sprawie poprawy lub po prostu dogadania ale dla nich sprawa była zamknięta . wyprosiłem w innej firmie aby przyszli i poprawili co kosztowało nas 2500 zł ( dodam że za wykonanie więźby zapłaciłem 4500zł za robociznę ) tak że nie polecam zdecydowanie tych "fachowców" , była to firma z Wysokienic "fastmar" podsumowując kompletnie nie nadają się do wykonania więźby dachowej.

obecnie czekamy na hydraulików a potem tynki, jak skończą to podzielimy się wrażeniami pozdrawiam

a czy mozecie polecic , dac namiar na ekipe ktora postawila stan surowy u Was ? wlasnie jestem na etapie wybierania firmy do sso bo w kwietniu chcemy ruszyc z budowa.

Stawiamy parterowy dom 110m2 + garaz.

Jakie ogrodzenie polecacie ?

Jaka blache i gdzie kupiliscie ?

Dzieki za info o firmie robiacej wiezbe, my chyba zdecydujemy sie na zrobienie wiezby przez ekipe budujaca sso.

• 2 weeks później...
a czy mozecie polecic , dac namiar na ekipe ktora postawila stan surowy u Was ? wlasnie jestem na etapie wybierania firmy do sso bo w kwietniu chcemy ruszyc z budowa.

Stawiamy parterowy dom 110m2 + garaz.

Jakie ogrodzenie polecacie ?

Jaka blache i gdzie kupiliscie ?

Dzieki za info o firmie robiacej wiezbe, my chyba zdecydujemy sie na zrobienie wiezby przez ekipe budujaca sso.

Jesli nadal potrzebujesz to polecam naszego wykonawcę Krzystofa Dejka, podam nr na priv jak co, spod Rawy Maz, of fundamenty do obicia dachu papą;) Co do tartaku to polecam Ziewanice - szybko sprawnie i bardzo ok cenowo http://www.tartakziewanice.pl/

Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam:)

Budujący zwierajmy swoje szyki w poszukiwaniach dobrych fachowców!!! Przecież razem będzie łatwiej i bezpieczniej nie trzymajmy wszystkiego dla siebie:rolleyes:

My też zaczynamy budowę w okolicach Skierniewic. Jak na razie mogę polecić świetnego architekta, który jest cenowo rozsądny ale co do wykonania to jest rewelacyjny to p. Jarek Reczulski telefon na priva.:cool:

Poszukuję ekipy do wybudowania 140 m2 domu z POROTHERMU chodzi mi o ludzi co mają w tej dziedzinie jakieś osiągnięcia:bash:

Jak dotąd zgłosiła się firma, która za jedyne 35000 mi taki dom wybuduje i wspaniałomyślnie jest w tym 10000 za dach oczywiście bez blachy czy tam czegoś innego.

Może ktoś się podzieli wiadomościami kogo brać a kogo w ostateczności lub też wczale to PISZCIE, PISZCIE I jeszcze raz PISZCIE:wiggle:

Może sami dostaniecie ważne dla was info o ekipie czy materiale:stereo:

• 1 month później...

buduję w okolicach Radziwiłłowa, fachowców mam z okolicy, jak na razie mam tylko stan zero, ale nie narzekam na ich sposób pracy, robią czysto i ładnie.

co do materiałów to wybrałem hurtownię z okolic Żyrardowa. Przykładowe ceny:

porotherm 25p+w 5,00 szt

dechy szalunkowe 650,00 m3

bloczki fundamentowe 2,80 szt

Piach na pospółkę też mam z okolicy, 20,00 t

jak by ktoś miał jakieś pytania chętnie odpowiem, a sam zapytam gdzie zaopatrywaliście się w drewno na konstrukcję dachu i jak to wyglądało z cenami, bo mam dylemat czy ciąć w lesie i wozić do tartaku czy lepiej kupić?!

pozdrawiam

• 2 months później...

Kompleksowe remonty i wykończenia wnętrz, a także serwis okien. Budowa domów pod klucz.

Zajmujemy się budowaniem domów oraz wykańczaniem wnętrz od A do Z. Oferujemy konkurencyjne ceny oraz fachowe wykonanie.

Oferujemy Państwu nasz zakres prac:

- budowa domu,

- elewacje,

- docieplenie poddaszy,

- ściany, ścianki działowe,

- gładzie gipsowe,

- sufity podwieszane,

- malowanie,

- tapetowanie,

- układanie terakoty oraz glazury,

- montaż paneli ściennych i podłogowych,

- montaż drzwi i okien,

- serwis okien,

inne prace wykończeniowe do ustalenia przez telefon.

Proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy.

609 298 920 [email protected]

• 1 month później...
  • 8 months później...